9 најбољих интранет софтвера за интерну комуникацију запослених

Интранет софтвер може бити драгоцена алатка за лакше и ефикасније ручну конфигурацију.

Оптимизује токове посла и смањује потребу за дуготрајним процедурама подешавања.

Прво, да видимо шта је интранет и његове предности.

Шта је Интранет?

Интранет је приватна и безбедна мрежа која је искључиво доступна запосленима или члановима организације. Служи као интерна платформа за комуникацију и сарадњу.

За разлику од Интернета, који је глобална мрежа доступна јавности, интранет је ограничен на овлашћене кориснике унутар организације. Ради иза заштитних зидова и безбедносних мера како би се обезбедила поверљивост и заштитили осетљиви подаци.

Шта је интранет софтвер?

Интранет компаније се гради, управља и одржава помоћу интранет софтвера. Пружа неопходне алате и функције за изградњу и прилагођавање интранета који је прилагођен посебним захтевима организације.

Интранет софтвер обично укључује ЦМС, алате за сарадњу, могућности интеграције и још много тога.

Предности интранет софтвера

Имплементација интранет софтвера нуди неколико предности за организације:

Беспрекорна комуникација

Интранет софтвер пружа јединствену платформу за запослене да комуницирају и деле информације што побољшава сарадњу између одељења.

Ефикасна дељење знања

Омогућава запосленима да приступе релевантним документима, приручницима и ресурсима, што обезбеђује лаку дељење знања и смањује време утрошено на тражење информација.

Побољшано ангажовање запослених

Интранет софтвер промовише ангажовање запослених тако што омогућава транспарентну комуникацију и програме препознавања и негује осећај припадности и повезаности.

Побољшана продуктивност

Помаже у рационализацији токова посла и повећању укупне продуктивности помоћу функција као што су управљање задацима, дељени календари и алати за сарадњу на пројекту.

Централизовано Информационо чвориште

Служи као централизовано складиште за политике компаније, процедуре, најаве и друге важне информације, што осигурава да запослени имају приступ ажурираним и релевантним ресурсима.

Како одабрати најбољи софтверски алат за интранет?

Приликом процене опција интранет софтвера, ево неколико кључних карактеристика које треба узети у обзир.

Вести и Најаве

Могућност дељења вести, ажурирања и најава компаније са свим запосленима или одређеним групама.

Управљање документима

Робусни систем за управљање документима који омогућава лако отпремање, организовање и дељење датотека.

Алати за сарадњу

Функције као што су форуми за дискусију, ћаскање и алати за управљање пројектима који олакшавају сарадњу и тимски рад.

Именик запослених

Именик запослених који се може претраживати и који пружа контакт информације и организационе шеме.

Мобиле Аццессибилити

Мобилне апликације или респонзивни дизајн који омогућава запосленима да приступе интранету на својим паметним телефонима или таблетима.

Аналитика и увиди

Могућности извештавања за праћење ангажовања и активности корисника и мерење ефикасности интерне комуникације.

Интеграционе могућности

Могућност интеграције са другим пословним алатима као што су е-пошта, календари, системи људских ресурса и софтвер за управљање односима са клијентима (ЦРМ).

Узимајући у обзир све ове факторе, саставили смо листу најбољих интранет софтверских алата за интерну комуникацију запослених.

Радно место

Воркплаце би Мета је иновативан и широко признат интранет софтвер који револуционише интерну комуникацију и сарадњу запослених.

Овај алат је дизајниран да унесе моћ друштвеног умрежавања у радно окружење. Запослени могу да комуницирају, сарађују и ефикасно комуницирају у безбедном и приватном окружењу.

Карактеристике

 • Фид вести на радном месту делује као централно чвориште за комуникацију, приказујући ажурирања, најаве и постове колега и тимова.
 • Организације могу да искористе функцију видео емитовања уживо на Воркплаце-у за домаћине емитовања или сесија обуке широм компаније, што омогућава ефикасну комуникацију на свим нивоима организације.
 • Пружа аналитику и увид за мерење ангажовања, праћење активности корисника и разумевање комуникацијских трендова.
 • Способност интеграције са популарним пословним алатима као што су Г Суите и Мицрософт 365 и платформама за сарадњу као што су Зоом и Дропбок, које побољшавају продуктивност и поједностављују радне токове.
  Шта значи „ГЛХФ“ и како га користите?

радно место такође нуди мобилне апликације за иОС и Андроид уређаје које омогућавају запосленима да остану повезани и ангажовани чак и када су у покрету.

Прицинг

Почиње од 4 долара по особи месечно. посетите страницу са детаљима о ценама за више информација.

Унили

Унили је платформа за дигитално радно место и интранет решење дизајнирано да побољша ангажовање запослених, сарадњу и продуктивност унутар организација. Нуди низ функција и алата који олакшавају комуникацију и размену знања међу запосленима.

Платформа обезбеђује централизовани портал радног места где запослени могу да приступе новостима и ажурирањима компаније. Служи као чвориште за интерну комуникацију и помаже да запослени буду информисани о важним информацијама.

Такође нуди различите алате за сарадњу као што су управљање документима, дељење датотека, тимске локације и форуми за дискусију за дељење идеја и сарадњу на пројектима.

Карактеристике

 • Унили долази са функцијама друштвеног умрежавања које омогућавају запосленима да креирају профиле, повезују се са колегама и учествују у друштвеним интеракцијама како би промовисали осећај заједнице унутар организације.
 • Нуди алате за персонализацију који корисницима омогућавају да прилагоде своје искуство у складу са својим преференцијама и улогама.
 • Интегрише се са разним апликацијама и алатима независних произвођача као што су СхареПоинт и системи предузећа за дељење података и повећање продуктивности.
 • Уграђене функције за аналитику и извештавање које нуде увид у ангажовање корисника, перформансе садржаја и коришћење платформе за идентификацију области за побољшање.

Дизајниран је тако да буде прилагођен мобилним уређајима, што омогућава запосленима да приступе платформи и остану повезани. Подржава мобилне уређаје и пружа беспрекорно корисничко искуство на различитим величинама екрана.

Прицинг

Унили цена зависи од броја активних корисника. Посетите ову страницу са ценама за персонализовану понуду.

Симпплр

Симпплр је софтверска компанија која пружа решења за интранет и ангажовање запослених. Симпплр друштвена интранет платформа је дизајнирана да побољша интерну комуникацију и сарадњу унутар организација.

Овај алат нуди низ функција које корисницима олакшавају да остану информисани, сарађују и комуницирају са својим колегама. Ове функције укључују вести, форуме за дискусију и базу знања.

Карактеристике

 • Уграђени графикон знања се користи за персонализацију садржаја за запослене.
 • Његов навигациони систем је једноставан и јасан. Корисници могу лако да пронађу информације које су им потребне користећи главни мени, траку за претрагу или мапу сајта.
 • Могућности управљања документима омогућавају корисницима да складиште, организују и деле датотеке унутар платформе. Ово помаже у одржавању централизованог спремишта важних докумената, што запосленима олакшава проналажење правих датотека и сарадњу на њима.

Прицинг

Цена зависи од величине компаније, сложености и сталних потреба за подршком. Добијте понуду овде.

Интеракција

Интерацт је фантастичан интранет софтверски алат дизајниран да побољша комуникацију и ангажовање запослених унутар организација. То је као да имате виртуелно чвориште где запослени могу лако да се повежу и сарађују. Предузећа могу да креирају дигитално радно место које повећава продуктивност запослених помоћу овог алата.

Усклађен је са различитим индустријским стандардима и прописима, укључујући ИСО 27001, ГДПР (Општа уредба о заштити података) и СОЦ 2 Тип 1, како би се осигурала безбедност и приватност података за организације које користе платформу Интерацт.

Карактеристике

 • Омогућава предузећима да спроводе пулсне анкете које мере расположење запослених и стичу увид у реалном времену. Организације могу да користе ову функцију да разумеју повратне информације запослених и доносе паметне одлуке.
 • Олакшава процес укључивања нових запослених и обезбеђује им приступ неопходним ресурсима за почетак.
 • Корисници могу да управљају, приступају и уређују садржај помоћу интегрисаних алата за уређивање и интеграција складиштења у облаку.
 • Способност интеграције са разним алаткама независних произвођача, укључујући Мицрософт 365, алатке за пословну продуктивност, Гоогле Воркспаце и СхареПоинт, како би се обезбедила повезаност на различитим платформама.
  Најбољи веб-сајтови за учење новог језика

Најбоља ствар у вези са овим производом је што нуди разне опције обуке које помажу компанијама да извуку максимум из платформе. Ово укључује онлајн курсеве обуке, личне сесије обуке и подршку један на један.

Прицинг

Добијте персонализовану понуду овде!

еКсо Платформ

еКсо платформа је још једно одлично решење за дигитално радно место које помаже предузећима да се повежу, ангажују, оснаже и награђују тимове. Омогућава корисницима да креирају и објављују новинске чланке и друштвене поруке.

Запослени могу да допринесу и деле своју стручност и ресурсе, што ствара радно окружење за сарадњу где знање и информације могу лако да се деле и да им приступе други.

Карактеристике

 • Корисници могу да креирају наменске просторе за тимове или пројекте, што им омогућава да сарађују, деле документе и ефикасно комуницирају унутар одређене групе.
 • Уграђене могућности ћаскања и размјене порука у реалном времену које корисницима омогућавају тренутне разговоре и размјену информација.
 • Запослени могу да управљају својим распоредом, постављају подсетнике и организују догађаје који помажу тимовима да остану координирани и осигуравају да су сви свесни важних датума и рокова.

еКсо платформа је дизајнирана да буде доступна на различитим уређајима, укључујући паметне телефоне и таблете, који омогућавају запосленима да остану повезани и ангажовани чак и када нису за својим столом.

Прицинг

 • Цоммунити Едитион – бесплатно
 • Ентерприсе Едитион – почиње од 5 УСД по кориснику месечно.
 • Ултимате Едитион – засновано на цитатима

Пронађите план који одговара вашим потребама и ограничењима.

Акеро

Акеро Интранет Платформа, коју је развио Акеро Солутионс, је моћно софтверско решење прилагођено кориснику дизајнирано да поједностави комуникацију и унапреди сарадњу.

Овај алат пружа централно чвориште где су сви људи, разговори и документи ускладиштени и доступни. Служи као једини извор истине за информације унутар организације.

Карактеристике

 • Интегрише се са популарним алатима као што су Гоогле Воркспаце, Мицрософт 365, Зоом, Дропбок и СервицеНов, што омогућава несметано повезивање и лако усвајање.
 • Акеро укључује именик запослених који је једноставан за коришћење са богатим профилима. Корисници могу да пронађу и повежу се са колегама, прегледају њихове профиле и приступе релевантним информацијама о својим вештинама, искуству и детаљима за контакт.
 • Функционалност претраге и интуитивна навигација олакшавају проналажење и приступ документима и разговорима.
 • Поједностављује управљање садржајем пружањем контроле верзија која омогућава корисницима да управљају, објављују, претражују и деле садржај без напора.

Такође пружа динамички организациони дијаграм који визуелизује организациону структуру. Помаже корисницима да разумеју линије извештавања, састав тимова и хијерархију одељења.

Прицинг

Пословно издање почиње од 2000 УСД месечно. Посетите ову страницу за више детаља.

Цлароментис

Цлароментис нуди напредну интранет софтверску платформу која има за циљ да побољша тимску сарадњу и повећа ангажовање запослених. Тимови могу да остану повезани и уживају у широком спектру друштвених и пословних апликација на нивоу предузећа помоћу ове интерактивне алатке.

Ова платформа је савршено погодна за интерну комуникацију и тимску сарадњу. Пружа дивно корисничко искуство које одржава тимове повезаним и ангажованим све време.

Карактеристике

 • Пружа интегрисани дигитални радни простор где су све апликације и алати лако доступни.
 • Интранет ЦМС и алати за дизајн су једноставни за коришћење и такође не захтевају никакво техничко знање.
 • Корисници могу лако да направе занимљив интранет превлачењем и испуштањем виџета на странице, прилагођавањем боја и стиловима.
 • Омогућава лако прилагођавање брендирања интранета. Корисници могу да ажурирају елементе брендирања, као што су боје и стил, било који број пута.
  12 најбољих хостинг платформи за немачко тржиште

Цлароментис нуди две опције хостинга за смештај различитих инфраструктура компаније.

Опција заснована на облаку укључује софтвер, инсталацију, Гоогле хостинг, резервне копије и још много тога у месечној претплати. Друга опција је постављање интранет решења на сопствене интерне сервере уз једнократну накнаду.

Прицинг

За цлоуд-басед (Саас) – почиње од 1,50 УСД по кориснику месечно за издање предузећа.

Битрик24

Битрик24 је једноставна и моћна платформа која нуди бесплатан интранет са различитим функцијама за побољшање сарадње и продуктивности унутар организација. Укључује алате за сарадњу, управљање пројектима, управљање односима са клијентима (ЦРМ), функционалности контакт центра, па чак и креатор веб страница.

Ова платформа вам омогућава да брзо објављујете, поједноставите процесе уласка нових запослених и безбедно чувате важне документе. Поред тога, Битрик24 пружа низ интерних метода комуникације како би се олакшао континуирани проток информација унутар организације

Карактеристике

 • Пружа бесплатно интранет решење компаније које омогућава предузећима да креирају сопствену приватну интерну мрежу.
 • Бесплатна верзија омогућава неограниченом броју корисника приступ интранету компаније без икаквих додатних трошкова.
 • Више опција за примену – омогућавајући вам да изаберете између решења заснованог на облаку или локалног подешавања на основу ваших захтева.
 • Уграђени алати укључују различите ХР апликације као што је праћење времена, што олакшава предузећима да управљају посјећеношћу запослених, радним временом и другим повезаним ХР процесима.
 • Нуди више канала комуникације, укључујући ћаскање, позиве и видео конференције, који омогућавају интерну комуникацију и сарадњу међу члановима тима.
 • Доступан преко мобилних и десктоп апликација.

Такође укључује ЦРМ могућности које омогућавају предузећима да управљају подацима о клијентима, прате потенцијалне клијенте и аутоматизују процесе продаје унутар интранет окружења.

цене

Месечни основни план почиње од 61 УСД месечно за све кориснике.

Стаффбасе

Стаффбасе је водећа интранет платформа дизајнирана да поједностави интерну комуникацију и побољша ангажовање запослених у оквиру организација. Нуди низ функционалности за подршку ефикасним комуникацијским стратегијама – од креирања и циљања ажурирања вести до управљања садржајем на више језика.

Најбоља ствар у вези са овим алатом је што пружа АПИ који омогућава интеграцију са другим системима и креирање прилагођених додатака. Ова флексибилност омогућава организацијама да прошире функционалност платформе и интегришу је са својим постојећим софтверским екосистемом.

Карактеристике

 • Поједностављује управљање садржајем што осигурава да се застарели или неуправљиви садржаји не акумулирају.
 • Стаффбасе пружа брендиране шаблоне који омогућавају тимовима да брзо и лако креирају садржај. Ажурирања се могу избацити одмах или заказати за будућа издања.
 • Омогућава компанијама да прилагоде интранет тако да одговара њиховој јединственој организационој структури.
 • Локални тимови могу имати одвојене просторе унутар платформе за различита одељења или пословне области.
 • Обавештења се могу слати одређеним појединцима или групама, што их обавештава о новостима релевантним за њихов рад.
 • Корисници могу да прате свој рад са личне контролне табле и добијају аутоматске подсетнике за ажурирања садржаја.

Стаффбасе нуди елегантну контролну таблу на којој организације могу да виде повраћај улагања (РОИ) својих напора на интранету. Увиди се могу филтрирати, а резултати се могу лако извести, што поједностављује процес извештавања за управљање.

Прицинг

Овде можете добити персонализовану понуду.

Завршавање✍

Тржиште интранет софтвера нуди широк спектар решења за побољшање интерне комуникације унутар организација. Сваки од горе наведених производа има своје јединствене карактеристике и могућности.

Важно је пажљиво проценити њихове специфичне захтеве, буџетска ограничења и жељене карактеристике пре него што изаберете софтверско решење за интранет. Сваки производ поменут у овом чланку нуди различите моделе цена и планове.

Запамтите, одабир правог интранет софтвера може у великој мери допринети стварању продуктивног и повезаног дигиталног радног места које омогућава запосленима да ефикасно остваре своје циљеве.

Надам се да вам је овај чланак помогао у учењу најбољих интранет софтверских алата за интерну комуникацију. Можда ћете такође бити заинтересовани да сазнате о врхунском софтверу за управљање учинком да бисте проценили своје запослене.