9 Софтвер за планирање пројеката како бисте пратили рок

Успех сваког пројекта зависи од ефикасног управљања пројектом и планирања. Управљање пројектима је изазов за менаџере пројеката, посебно када постоји неколико пројеката, рокови и чланови тима за координацију.

Срећом, софтвер за планирање пројекта може учинити процес много једноставнијим. Ови алати нуде низ функција за поједностављење планирања и извршења пројекта, укључујући Гантове графиконе и алокацију ресурса.

Међутим, одабир оне која одговара вашим потребама може бити исцрпљујућа с обзиром на широк спектар доступних могућности. Да бисмо вам помогли у доношењу информисаног избора и повећали успех вашег предстојећег пројекта, ми ћемо испитати нека најбоља доступна софтверска решења за заказивање пројеката, дубоко удубљујући се у њихове карактеристике. Али прво, хајде да разумемо важност планирања пројекта у простору за управљање пројектима.

Зашто је планирање пројекта кључно у управљању пројектима?

Планирање пројекта је кључна компонента управљања пројектом јер помаже у управљању временом, ресурсима и задацима неопходним за успешно извршење пројекта.

 • Управљање временом: Планирање пројекта омогућава менаџерима пројекта да одреде рок за завршетак појединачних задатака унутар пројекта и пројекта у целини. Помаже им у предвиђању кашњења, изради резервних планова и осигуравању да се пројекат заврши према распореду.
 • Алокација ресурса: Ефикасно дистрибуира ресурсе, укључујући особље, залихе и опрему. Ово гарантује да ће пројекат напредовати без одлагања и да ће ресурси бити доступни када је то потребно.
 • Одређивање приоритета: Менаџери пројекта могу распоредити задатке и активности по приоритету и хитности. Ово гарантује да ће кључне активности бити завршене на време и да пројекат остаје на свом путу.
 • Комуникација: Планирање помаже у информисању заинтересованих страна, чланова тима и клијената о распореду пројекта, очекивањима и прекретницама.
 • Буџетирање: Планирање пројеката омогућава менаџерима пројеката да безбедно предвиде време и ресурсе потребне за завршетак сваког задатка, што помаже у планирању буџета и управљању трошковима.

Уопштено говорећи, заказивање пројекта игра кључну улогу у ефикасном планирању, праћењу и контроли пројеката како би се осигурало да се заврши по плану, у оквиру буџета иу складу са циљевима пројекта.

Функције које треба тражити у софтверу за планирање пројекта

Ово су неке од важних карактеристика које треба узети у обзир када тражите софтвер за планирање пројекта:

 • Управљање задацима: требало би да буде могуће креирати и администрирати задатке, укључујући делегирање члановима тима, постављање рокова и праћење напретка.
 • Гантови графикони: Гантови графикони су графички прикази пројектних распореда. Програм би требало да буде у стању да креира Гантове графиконе и омогући модификацију графикона.
 • Сарадња: Када радите на пројекту, алати за сарадњу су неопходни. Програм треба да омогући члановима тима да комуницирају, деле датотеке и раде заједно на пројектима.
 • Праћење времена: Могућности праћења времена су неопходне за праћење времена утрошеног на задатке и пројекте. Софтвер би требало да буде у могућности да прати време проведено од стране сваког члана тима, што менаџерима пројекта даје извештаје о томе колико је времена потрошено на сваки задатак.
 • Извештавање: Менаџери пројекта би требало да буду у могућности да прате стање пројекта, прате његов напредак и уочавају проблеме захваљујући функцијама извештавања софтвера.
  12 најбољих решења за мрежно складиште (НАС) за личну и службену употребу

Сада када знамо улогу софтвера за планирање пројеката у успешном завршетку пројеката у организацијама, хајде да наставимо са провером најбољих доступних избора.

Понедељак

Мондаи је пуноправна платформа за управљање пројектима, а заказивање пројекта је једна од њених бројних могућности. Алат се може прилагодити потребама организације и помаже у разумевању напредовања задатака заједно са њиховим статусом.

Функција временске линије понедељак вам омогућава да планирате пројекте, одредите рокове, доделите чланове тима, одредите задатке и успоставите зависности. Софтвер такође помаже у поновном додељивању задатака притиском на дугме и праћењу напретка након прикупљања података са више плоча.

Кључне карактеристике:

 • Креирајте збирне графиконе и извезите планове пројекта у неколико формата као што су КСМЛ, ПДФ и још много тога.
 • Интеграција у понедељак са Слацк, Екцел, Гоогле диск, Гмаил, Гоогле календар, Јира, ГитХуб и још много тога.
 • Канбан табле за управљање свиме, од пројеката до одељења.
 • Недељна контролна листа за организовање недељних задатака и одржавање пројеката на правом путу.

Вођа пројекта

Колико год да је једноставно име, ПројецтМанагер је једноставан софтвер за планирање пројеката који олакшава креирање детаљних планова пројекта и заказивање пројеката. Можете да визуелизујете своје планове пројекта путем временских линија, Гантових графикона и календара да бисте остали на правом путу.

Функције управљања задацима и праћења времена омогућавају вашем тиму да види предстојеће задатке и пружи ажурирања статуса у реалном времену заинтересованим странама. Све у свему, укључује све корисне функције које омогућавају да ваши пројекти напредују успешно.

Кључне карактеристике:

 • Гантови графикони, листе задатака, табеле, Канбан табле и пројектни календари за постављање зависности, рокова и прекретница и идентификовање фаза пројекта.
 • Интегрише се са више од 1000 пословних апликација, укључујући Оффице 365, Гоогле, Јира, Слацк и Запиер да споменемо само неке.
 • Омогућава креирање визуелних распореда и добијање ажурирања у реалном времену.
 • Контролне табле за пројекте на мрежи за праћење ресурса, података и буџета у реалном времену.
 • Временски листови за праћење времена проведеног на сваком задатку.

Смартсхеет

Смартсхеет је софистицирана платформа за планирање пројеката која омогућава предузећима да остану у синхронизацији са својим плановима пројеката, прате задатке и буџете и испоручују пројекте на време. Пружајући вишеструке интуитивне погледе као што су Мрежа, Гантови графикони и Календар, чланови тима имају довољно флексибилности да анализирају на чему раде.

Смартсхеет подстиче сарадњу међу члановима тима омогућавајући члановима тима да деле свој рад уз приступ детаљима пројекта у покрету, без обзира на њихову локацију. Неке од кључних понуда Смартсхеет-а су:

 • Управљање ресурсима да бисте сазнали на којим члановима тима раде и брзо прилагодили алокације.
 • Креирајте систем евиденције у реалном времену тако што ћете приложити пратећу пројектну документацију, детаље и кореспонденцију са распоредом пројекта и појединачним задацима.
 • Интерактивни приказ календара са кодом у боји за брзо идентификовање задатака и предстојећих рокова.
 • иОС и Андроид мобилне апликације вам омогућавају да приступите плановима пројекта у покрету.
 • Интеграција са апликацијама као што су Мицрософт, Гоогле, Дропбок, Јира и Салесфорце.
 • Шаблони за планирање пројекта који ће вам помоћи да започнете.
  Где пронаћи лозинке на Мац-у?

ТеамГантт

Уз поверење брендова као што су Амазон, Нетфлик и Нике, ТеамГантт пружа све што је потребно да испуни рокове, уштеди време и испоручи пројекте у оквиру дефинисаног буџета. Овај софтвер за планирање пројекта вам омогућава да додељујете задатке, правите временске оквире и омогућавате лако заказивање и прављење временских линија пројекта.

Панорамски приказ временске линије пројекта омогућава менаџерима да виде задатке сваког члана тима, ажурирају распореде пројекта и додељују задатке са било ког места и на било ком уређају. Основни извештај вам омогућава да упоредите оригинални план пројекта са вашим тренутним распоредом да бисте визуелизовали остварени напредак.

Остале понуде теамганта укључују прегледе портфеља, извештаје, календаре, приказе листа и мобилну апликацију за управљање пројектима у покрету.

Кључне карактеристике:

 • Функција превлачења и испуштања за једноставно креирање распореда.
 • Ажурирајте и проверите распореде пројеката са било ког уређаја.
 • Функције сарадње за поједностављење комуникације.
 • Погледајте обим посла и доступност тима.
 • Формати приказа календара и листе.

Прогноза

Форецаст нуди интуитивну и једноставну платформу за предузећа да управљају својим пројектима, ресурсима и буџетом. Покреће АИ, паметне функције овог софтвера вам помажу у планирању и извршавању ваших пројеката и доношењу одлука заснованих на подацима.

Оно што је јединствено у вези са Форецст-ом је његов интелигентни механизам упозорења који помаже у ублажавању ризика када распоред крене у супротном смеру.

Кључне карактеристике:

 • Планирање пројеката засновано на вештачкој интелигенцији за доношење паметнијих одлука.
 • Способности управљања ресурсима за управљање радом, ресурсима и финансијама.
 • Аутоматски детаљни пословни увиди за прављење резервних копија пословних одлука.
 • Ефикасна тимска сарадња да сви буду у току.
 • Софтвер за управљање пројектима за планирање, праћење и вођење пројеката и управљање финансијама.
 • Интеграција са популарним алатима за управљање пројектима и продуктивношћу као што су Асана, Гитхуб, Гоогле Дриве, Хубспот, Јира и још много тога.

ГанттПро

ГанттПро омогућава прецизно планирање задатака и праћење пројекта како би се убрзао процес управљања бесплатно. Софтвер ради беспрекорно за све врсте онлајн планова и омогућава креирање задатака притиском на дугме. Гантограм приказује задатке, прекретнице, рокове и зависности на визуелно привлачан начин.

Омогућујући вам да на први поглед пратите и надгледате распоред, ГанттПро је савршен избор за сваки сценарио где су планирање и управљање пројектима неопходни.

Кључне карактеристике:

 • Доделите и управљајте задацима и задацима једним кликом на дугме.
 • Функције тимске сарадње за побољшање продуктивности.
 • Управљајте ресурсима заједно са њиховим радним оптерећењем и прераспоредите задатке ако је потребно.
 • Извезите и поделите планове пројекта са заинтересованим странама, клијентима и члановима тима.
 • Упоредите тренутни напредак распореда са оним из почетног плана да бисте идентификовали ризике.
  Управљајте свим пословима продаје уз Мондаи Салес ЦРМ

СмартТаск

Брендови као што су Пепси, Релианце и Хитацхи, заједно са више од 2000 предузећа, верују СмартТаску за управљање пројектима и заказивање. Једноставна, али моћна платформа нуди све што је потребно за сарадњу са члановима тима, рад на пројектима и организовање свега.

Централизована контролна табла је веома прилагодљива и омогућава вам да промените приказ као листу, таблу, календар и временску линију. Опсежан модул за креирање извештаја може се користити за креирање графикона у реалном времену и идентификовање потенцијалних проблема.

Кључне карактеристике:

 • Прекретнице пројекта за праћење главног напретка пројекта.
 • Временска линија да бисте са лакоћом видели и пратили напредак и на први поглед идентификовали на чему радите.
 • Аутоматски закажите зависне задатке након кашњења.
 • Полазна линија за поређење тренутног напретка са оригиналним планом пројекта.
 • Шаблони пројеката за брзу имплементацију пројеката који се понављају.

Цлоцкифи

Цлоцкифи је реномирани софтвер за распоред који вам такође даје могућност да управљате и планирате пројекте и ресурсе. Омогућава вам да управљате запосленима, визуализујете смене и пројекте на временској линији и пратите време које чланови тима проведу да би остали синхронизовани. Такође можете да креирате и извозите извештаје о пројекту у Екцел и ПДФ формату да бисте их поделили са заинтересованим странама.

Коришћење Цлоцкифи-а за планирање пројекта је једноставан задатак. Потребно је да поставите пројекте и категоризујете их према клијентима. Након тога, доделите чланове тима и почните да планирате задатке. Штавише, могуће је додавати пројекте, постављати прекретнице и креирати задатке директно са контролне табле.

Кључне карактеристике:

 • Омогућава вам да пратите време, догађаје, задатке и напредак пројекта.
 • Визуелизирајте напредак пројекта и предвидите перформансе пројекта.
 • Извештаји о задатку за поређење планираног и стварног плана пројекта.
 • Захтевајте и пратите слободно време.
 • Цлоцкифи може лако да се синхронизује са Оутлоок-ом и Гоогле календаром

ПроПрофс

Софтвер за планирање пројеката заснован на облаку, ПроПрофс омогућава беспрекорно праћење пројеката и задатака и поједностављује сарадњу међу члановима тима. Омогућава менаџерима пројекта да идентификују напредак са Гантовим графиконом и добију подсетнике у Гоогле календарима да држе корак са роковима.

Можете поново да доделите задатке, надгледате напредак, добијате тренутна ажурирања и ефикасно користите ресурсе користећи програм за планирање пројекта.

Кључне карактеристике:

 • Сарађујте у реалном времену и креирајте зависности од задатака.
 • Закажите рокове и закажите пројекте помоћу Гоогле календара и Канбан плоча.
 • Остварите прекретнице пројекта и пратите напредак пројекта помоћу Гантових графикона.
 • Пратите време и пратите учинак сваког члана тима.
 • Генеришите проницљиве извештаје и извезите их у различитим форматима да бисте их поделили са заинтересованим странама.

Последње речи

Софтвер за планирање пројеката омогућава менаџерима пројеката и члановима тима да заврше своје задатке, управљају временом и буџетом и испуне рокове. Међутим, све се своди на одабир правог софтвера за планирање пројеката који ће испунити ваше пословне захтеве. Пре него што се одлучите за један, пажљиво прегледајте њихове карактеристике и упоредите њихову понуду да бисте добили максималну корист.

Такође можете истражити неки бесплатни софтвер за управљање задацима и пројектима.