9 стратегија података прве стране за подстицање ангажовања купаца

Пронађите овде популарне стратегије за податке прве стране које можете да користите за прикупљање података користећи своју веб локацију, мобилну апликацију и друге дигиталне платформе.

Оглашавање и маркетинг на мрежи у великој мери зависе од корисничких података са веб локација, мобилних апликација, садржаја за учење на мрежи, блогова, е-књига, билтена, итд. Од сада, постоје агенције за прикупљање и управљање корисничким подацима које прикупљају податке о потрошачима помоћу колачића.

Међутим, Аппле-ов иОС омогућава корисницима да одустану од праћења података, а Гоогле-ов план да престане да подржава колачиће у свом Цхроме претраживачу до 2023. зауставиће прикупљање података засновано на колачићима.

Пре него што се овако нешто догоди, морате да промените стратегију прикупљања корисничких података на основу прве стране. Али како бисте поставили такву стратегију? Па, одговарам на то у наставку у овом сажетом и лако разумљивом водичу за стратегију података прве стране.

Шта су подаци прве стране?

Подаци прве стране значе када корисник директно дели своје информације са вашим предузећем. Када неко подели своју адресу е-поште да би примио билтен или добио попуст, то се назива подацима прве стране. Овде се размена података одвијала директно и уз сагласност корисника.

Коришћење дубоких линкова за преузимање апликације и посета веб-сајту се такође сматрају подацима прве стране.

Предузећа користе ове податке да разумеју и циљају своју публику на потрошаче оглашавањем и маркетингом.

Подаци прве стране вс. Подаци друге стране вс. Подаци треће стране

Постоје неке основне разлике између података прве, друге и треће стране. Подаци прве стране су информације које прикупљате директно од своје публике кроз њихову интеракцију на вашој веб локацији, апликацији, маркетиншким имејловима итд. Пошто долазе уз сагласност корисника, они су од велике вредности са минималним проблемима у вези са приватношћу.

  11 поузданих АПИ-ја за размену валута за ваше пословање

С друге стране, податке друге стране прикупља друга неконкурентна и поуздана компанија пре него што их поделе или продају вашој компанији. Подаци треће стране означавају информације или скупове података прикупљене из више спољних извора пре него што се деле са вашом компанијом. У овом случају, морате бити опрезни у погледу сагласности корисника.

Морате да креирате стратегију података прве стране за своју компанију која треба да укључи план за прикупљање и коришћење података прве стране прикупљених директно од ваше публике која је добила сагласност путем ваших канала и уз њен изричити пристанак. Ево стратегија које можете користити за прикупљање и монетизацију података прве стране.

Јединствено пријављивање (Гоогле/Фацебоок пријављивање)

Јединствена пријава (ССО) је процес који нуди добитну ситуацију и за вас и за ваше клијенте. Омогућава заинтересованим корисницима да се пријаве на вашу веб локацију користећи своје Гоогле или Фацебоок налоге. То штеди кориснике од попуњавања дугачких образаца за регистрацију на вашој веб страници.

Уместо тога, могу да користе своју адресу е-поште или Фацебоок налог да се брзо пријаве. Штавише, даје вам приступ подацима прве стране тог корисника, а да притом не изазива сметње.

Праћење засновано на догађајима

Ако желите да прикупите детаљне податке о понашању својих клијената, праћење засновано на догађајима је одличан начин да започнете прикупљање података прве стране. У овом процесу прикупљате податке о својој публици на основу кликова, куповина, креирања корпе итд.

Да би праћење засновано на догађајима било једноставно и без напора, можете потражити помоћ од различитих аналитичких алата. Компаније могу лако да имплементирају ове алате за праћење догађаја и прикупљају податке прве стране за своје системе.

Анкете и анкете

Сви воле да учествују у анкетама и анкетама о темама које га занимају. Можете да користите ове технике за прикупљање података прве стране од вашег клијента. Ако производите козметичке производе, можете замолити своју публику да учествује у анкети о проблемима са кожом и састојцима које би преферирали у козметичком производу.

Поред тога што ће вам помоћи да прикупите корисничке податке, помоћи ће вам да боље разумете њихове изборе и омогућиће вам да их категоризујете кроз њихову тачку забринутости.

Дељење садржаја

Када ваши корисници деле занимљив садржај (блогове, фотографије, подкастове, видео снимке) који сте поставили, то даје вашем бренду и компанији изложеност новој публици. Сада можете да креирате вирални садржај за своје друштвене канале и инспиришете кориснике да их деле на својим налозима или каналима.

  Практично коришћење Скипе гласовних и видео позива за Оутлоок.цом

Са солидном стратегијом садржаја, можете осигурати да га други деле и омогућава вам да прикупите још више података о интеракцијама корисника.

Прилагођене рецензије и повратне информације

Као предузеће, увек треба да тражите од својих клијената да поделе своје рецензије и повратне информације о вашој компанији на вашој веб страници или друштвеним медијима. Док они деле своје повратне информације, можете их лако повезати са базом клијената ваше компаније.

Осим прикупљања података прве стране, овај процес вам помаже да откријете недостатке производа и услуга које нудите. Дакле, можете користити рецензије да бисте у складу са тим оптимизовали своје будуће и постојеће производе.

Регистрација производа корисника или гарантних услуга

Да ли знате да ако нудите гаранције на своје производе и дозвољавате купцима да региструју своје купљене производе, можете да прикупљате податке прве стране од њих? Тако је.

Ово су неки ефикасни начини за развијање везе са вашим новим клијентима и, наравно, прикупљање података прве стране од њих. Увек можете да причврстите КР код на свој производ или његову амбалажу тако да могу лако да приступе вашој бази података.

Профилисање корисника

Овај метод иде даље од прикупљања основних контакт информација о купцу и покушава да прикупи више информација као што су старост, локација, организација, индустрија, професија, величина компаније итд.

Циљ профилисања корисника је прикупљање увида који ће вам помоћи у маркетингу и промоцији. Али требало би да покушате да полако приступате додатним информацијама уместо да тражите превише информација у почетној фази.

Билтене или е-књиге

Један од најатрактивнијих начина за прикупљање података прве стране као што су адресе е-поште је да се понуди нешто корисно у замену, као што су е-књиге и билтени. Међутим, прикупљањем података не престаје ваша одговорност.

Морате им дозволити да преузму корисну е-књигу или сналажљив билтен, како не би означили вашу адресу е-поште као нежељену пошту. Такође можете извршити сегментацију купаца у овој фази тако што ћете истражити клијенте који одлуче да примају билтене о различитим темама.

Користите кампање за генерисање потенцијалних клијената

Леад-ген кампања је користан метод за прикупљање података прве стране од ваших клијената уз њихову сагласност. Можете да додате искачући образац за стварање потенцијалних клијената на своју веб локацију. У данашње време, ЛинкедИн и Фацебоок су такође постали важни извори за прикупљање података прве стране путем огласа и промоција за олово.

  5 најбољих Лефт 4 Деад 2 (Л4Д2) хостинг сервера за бољу игру

Најбоље праксе за прикупљање података прве стране

За правилно коришћење података прве стране и усклађеност са стандардима приватности података, предузећа морају да се увере да следе најбоље праксе:

Прикупљање података од прве стране значи да имате потпуну одговорност за пристанак на податке. Дакле, морате имати одговарајућу стратегију управљања пристанком за своје пословање.

На овај начин можете се побринути да се придржавате свих постојећих прописа о приватности података о потрошачима и на тај начин управљате пристанком, који је сваким даном све компликованији.

#2. Избор платформе за управљање подацима

Када прикупите податке о купцима, како их чувате и управљате њима? Морате да добијете помоћ од поуздане и моћне платформе података о клијентима. Ове платформе чувају ваше податке о клијентима и омогућавају им да лако приступе подацима од стране вашег маркетиншког и продајног тима. Дакле, ваша дужност је да одаберете платформу за управљање подацима која вам може омогућити да ефикасно управљате подацима прве стране за бољи повраћај улагања.

#3. Обезбеђивање активације на више канала

Сада када имате одговарајућу стратегију и искусну платформу за управљање подацима, требало би да будете у могућности да категоришете, анализирате и моделирате податке о клијентима и учините их доступним на свим каналима. На пример, и ваши тимови за друштвене мреже и маркетинг путем е-поште ће можда морати да приступе подацима прве стране из различитих разлога. Можете дозволити оба тима фокусирана на раст да вам помогну да повећате приход кроз ефикасно ослобађање података о клијентима.

#4. Ускладите пословне циљеве са циљевима купаца

Једна од великих грешака у стратегији прикупљања података компанија је да немају план који координира које податке да прикупљају и како да их користе. Можете да превазиђете овај проблем тако што ћете осигурати да се циљ клијента синхронизује са вашим пословним циљевима. За то морате да имате мерљиве циљеве који вас могу водити да прикупите релевантне податке да бисте постигли свој циљ.

#5. Понудите вредност креирањем транспарентне политике коришћења података

Док прикупљате податке од својих корисника или потенцијалних купаца, они морају да знају како користите њихове податке. За бољу транспарентност, потребно је да им покажете да ћете се одговорно понашати према њиховим подацима. Такође, можете им пружити ексклузивне понуде и програме лојалности како бисте их заинтересовали за дељење својих информација. Такође морате имати јаку политику управљања подацима.

Окончање

Прикупљање података прве стране ће вам помоћи да одржите своје маркетиншке и рекламне стратегије у животу када прикупљање података треће стране дође до краја. Међутим, не би требало да чекате до последњег тренутка да бисте креирали приступачан, робустан и ефикасан систем прикупљања корисничких података користећи своја својства на мрежи. Уместо тога, поступите сада пратећи стратегије података прве стране које су овде наведене.

Сада када сте прикупили много корисничких података за циљано оглашавање и маркетинг, користите ове најбоље платформе података о клијентима да бисте податке корисника добро искористили.