9 Управљање перформансама апликација у облаку (АПМ) за бољу видљивост

Управљање перформансама апликације (АПМ) може помоћи у данашњој ери технолошког и дигиталног рачунарства за оптимално управљање апликацијама.

АПМ алати прате различите компоненте апликација како би пратили време одзива, кашњење и укупно здравље апликација, што помаже организацијама да обезбеде доступност, оптимизују перформансе апликација и побољшају корисничко искуство.

метрике које генерише АПМ такође помажу организацијама да открију и избегну проблеме са перформансама апликација пре него што нанесу штету пословним корисницима.

АПМ је еволуирао како технологија напредује; у извесном смислу, традиционални АПМ-ови су коришћени за надгледање апликација хостованих на локалној инфраструктури, али у данашњем динамичном свету технологије, већина апликација је изворна у облаку, тако да су АПМ-ови такође еволуирали да подржавају апликације засноване на облаку.

Шта је управљање перформансама апликације у облаку (АПМ)?

Управљање перформансама апликација у облаку (Цлоуд АПМ) је свеобухватно решење засновано на облаку за управљање перформансама и доступношћу апликација инсталираних локално (приватно), у јавном облаку или у хибридној конфигурацији. Ово решење вам даје потпун увид, контролу и аутоматизацију над вашим апликацијама, обезбеђујући оптималне перформансе апликација.

Према ПРНевсвире-у, очекује се да ће глобално тржиште управљања перформансама апликација (АПМ) достићи 12 милијарди долара до 2026. Узимајући у обзир тако масиван продор АПМ-а, јасно је да ће постојећи и нови АПМ бити у широкој потражњи.

Како функционише Цлоуд АПМ

Цлоуд АПМ омогућава организацијама да пруже одлично корисничко искуство оптимизацијом ИТ ресурса као што су хардвер и апликације и нудећи увид у бројне компоненте повезане са апликацијом.

Агенти и сакупљачи података распоређени на серверима апликација или уређајима крајњих корисника прикупљају и преносе податке о перформансама из неколико извора на Цлоуд АПМ сервер. Подаци се прикупљају и компајлирају пре него што буду приказани на Цлоуд АПМ конзоли. Конзола је обједињени кориснички интерфејс који између осталог пружа консолидовани приказ хибридних апликација у облику графикона и графикона.

Користите конзолу да бисте проценили статус својих апликација у реалном времену да бисте уочили све потешкоће и осигурали да апликација ради на потребном нивоу. Интеграција са производима и компонентама независних произвођача проширује функционалност АПМ-а у облаку.

Цлоуд АПМ системи прикупљају податке о томе како различите компоненте апликација, софтвера и хардвера омогућавају програмерима да открију и отклоне проблеме и оптимизују перформансе апликације.

Предности АПМ-а

У данашњем дигитално повезаном свету, животи људи се врте око апликација. Дакле, ако ваша апликација пружа лоше корисничко искуство, неће се одржати у данашњем високо конкурентном дигиталном простору.

АПМ решења помажу организацијама да стекну бољи увид у перформансе својих апликација и помажу у доношењу одлука заснованих на подацима како би се побољшало целокупно корисничко искуство.

Неке од предности су:

 • Стабилност апликације и време непрекидног рада су побољшани.
 • Дајте увид у све проблеме који могу узроковати успоравање.
 • Смањен је број инцидената у раду, што је резултирало нижим оперативним трошковима.
 • Проблеми са перформансама апликације се брже откривају и решавају.
 • Побољшано коришћење инфраструктуре.
 • Повећали су се развојна и оперативна продуктивност.
 • Побољшано корисничко искуство доводи до виших стопа конверзије.
 • ИТ тимови су овлашћени да функционишу ефикасније.
 • Дубље разумевање међусобно повезаних компоненти ваше апликације.

АПМ је суштински аспект развоја софтвера који се често занемарује. Осигурава да апликације раде оптимално праћењем њихових перформанси и откривањем потенцијалних проблема.

На тржишту је доступно више АПМ провајдера у облаку, а ево неких од најбољих.

Еластиц Обсервабилити

Еластиц је назван визионар у Гартнеру за 2022. за АПМ и Обсервабилити. Такође, освојио је 3 најбоље награде ЕМА (Ентерприсе Манагемент Ассоциатес) за аутоматску свеобухватну опсервабилност.

Еластиц Обсервабилити је један од модула Еластиц Стацк монитора и пружа увид у праћење перформанси апликација, праћење инфраструктуре, праћење стварних корисника, праћење дневника и синтетичко праћење.

Пружа свеобухватну видљивост у изворним и дистрибуираним апликацијама у облаку, од услуга до апликација и инфраструктуре.

Еластична опсервабилност пружа увид у реалном времену у перформансе апликација и инфраструктуру који ће помоћи да се процене здравље и перформансе система који су од користи заинтересованим странама да доносе одлуке засноване на подацима како би довели до бољих пословних резултата. Развила га је Еластиц, једна од најугледнијих светских компанија за развој софтвера.

  Како прегледати Инстаграм приче у Цхроме-у за радну површину

Еластична опсервабилност такође укључује детекцију неправилности и могућности упозорења засноване на машинском учењу, омогућавајући тимовима да проактивно идентификују и решавају проблеме пре него што постану велики проблеми. Из безбедносне перспективе, нуди већу заштиту и укључује еластичну СИЕМ и безбедносну аналитику, безбедност крајњих тачака и безбедност у облаку за заштиту сваког система и реаговање на онлајн претње.

Платформа прати инфраструктуру великих размера уз подршку 200+ интеграција, укључујући различите платформе у облаку као што су АВС, Мицрософт Азуре и Гоогле Цлоуд. Перформансе крајњег корисника се такође могу пратити преко УРЛ-а, оперативног система, претраживача и локације како би се добио увид у перформансе апликација на системима крајњих корисника.

Карактеристике

 • Аутоматски идентификујте варијације и зависности услуге мапе.
 • Решавање проблема у реалном времену са живим репом.
 • Детектује обрасце и изузетке помоћу категоризације дневника и детекције аномалија.
 • Проактивно надгледајте и верификујте искуства купаца.

Еластиц Обсервабилити је скалабилна и флексибилна платформа за надгледање и управљање перформансама апликација од краја до краја и повезаним метрикама како би се одржала строга будност на инфраструктури за организације свих величина и типова.

Инстана

Инстана је ИБМ компанија фокусирана на аутоматизацију праћења перформанси апликација и опсервабилности. Побољшава управљање перформансама апликације и убрзава ЦИ/ЦД цевоводе без обзира на локацију апликације.

Инстана је водећа платформа у индустрији заснована на вештачкој интелигенцији са могућностима аутоматизације за праћење перформанси апликација од откривања до решавања проблема.

Инстана се бави шест основних могућности данашњег развојног и оперативног тима, као што су аутоматизовано откривање и надгледање, контекстни водич, перспективе апликације, неограничена аналитика, анализа основног узрока и повратне информације.

Инстана аутоматски открива и мапира све услуге, прати метрику видљивости, прати сваки захтев, профилише сваки процес, мапира све зависности апликација и брже решава проблеме. Погодан је за клауд изворне, мулти-цлоуд и хибридне облак апликације.

Карактеристике

 • 250 сензора специфичних за домен за откривање у реалном времену.
 • Аутоматизујте мапирање зависности преко целог комплета за флексибилне перспективе апликације.
 • Аутоматизација анализе корена.
 • Стопостотно дистрибуирано праћење и метрика од 1 секунде за непосредну имплементацију софтвера.

Без обзира да ли сте део малог и средњег предузећа или великог предузећа који тражи аутоматско откривање читавог скупа апликација и желите анализу перформанси у реалном времену са анализом основног узрока и оптимизованим перформансама уз неограничену аналитику, Инстана би била довољна за ваш захтев. Софтвер се може тестирати две недеље без икаквих трошкова.

Гоогле Цлоуд Оператионс

Гоогле Цлоуд Оператионс је колекција алата и услуга које омогућавају корисницима облака да управљају и надгледају своје апликације и инфраструктуру. Ови алати процењују перформансе и стабилност апликације, дијагностикују проблеме, надгледају и извештавају о ресурсима и услугама у облаку и аутоматизују процесе.

Гоогле Цлоуд Оператионс нуди опсежно праћење, евидентирање и дијагностику за апликације које раде на Гоогле Цлоуд-у, алтернативним облацима и локалној инфраструктури.

Примарне компоненте су Гоогле Цлоуд Логгинг и Цлоуд Мониторинг. Они раде заједно како би пружили детаљну видљивост потребну за праћење ваше инфраструктуре и апликација.

Цлоуд Логгинг аутоматски користи евиденцију Гоогле Цлоуд ревизије и платформе, омогућавајући вам да брзо почнете. Цлоуд Мониторинг нуди неограничен преглед свих Гоогле Цлоуд метрика и интеракцију са платформама трећих страна за праћење и управљање услугама које нису Гоогле Цлоуд.

Овај скуп алата поједностављује управљање перформансама апликације омогућавајући корисницима да открију, дијагностикују и отклоне проблеме који могу утицати на пословни учинак.

Пакет укључује алате као што су Цлоуд Логгинг, Цлоуд Траце, Еррор Репортинг и Дебуггер, што га чини комплетним решењем за контролу услуга у облаку. Његова интегрисана контролна табла приказује аутоматски снимљену телеметрију са Гоогле Цлоуд услуга.

Карактеристике

 • Управљање и анализа дневника у реалном времену.
 • Уочљивост уграђених метрика на скали.
 • Управљање кашњењем.
 • Покретање и скалирање самосталног управљаног сервиса Прометхеус.
 • Управљање трошковима и учинком.
 • Процена здравља и праћење услуга.

Гоогле Цлоуд Оператионс пакет обезбеђује несметан рад ваших апликација и пружа бољу видљивост и контролу преко интегрисаних алата. Гоогле Цлоуд оперативни производи имају цену по количини података са бесплатним месечним издвајањима и неограниченим приступом метрикама Гоогле Цлоуд платформе и евиденцијама ревизије.

  Зашто је ДоорДасх деактивирао ваш налог?

Динатраце

Динатраце је платформа за праћење софтверске интелигенције за мерење перформанси ваших апликација, њихове основне инфраструктуре и искуства крајњих корисника.

Ова платформа све-у-једном модернизује и аутоматизује операције у облаку предузећа, брже објављује софтвер вишег квалитета и пружа оптимална дигитална искуства крајњим корисницима.

Динатраце је решење засновано на вештачкој интелигенцији не само за праћење перформанси апликација, већ такође пружа видљивост у инфраструктури и решења подржана вештачком интелигенцијом за окружења са пуним стеком одговорних за дигитални екосистем, као што су надзор инфраструктуре, апликације и микросервисе, безбедност апликација, аутоматизација, праћење дигиталног искуства и пословну аналитику.

То је јединствена свеобухватна платформа за праћење и управљање од краја до краја која подржава сва решења за посматрање, безбедност и аутоматизацију. Динатраце подржава више од 600 технологија за проширење могућности платформе за прилагођавање окружења и оснаживање тима.

Карактеристике

 • Добија инфраструктурне метрике помоћу аутоматског откривања.
 • Пружа апликацијама аутоматизовану видљивост на нивоу кода и решења за узроке.
 • Управљање рањивостима за рунтиме апликације је аутоматизовано.
 • Синтетичко праћење широм глобалне мреже.
 • У реалном времену се прикупљају подаци високе верности, а зависности се мапирају како би се открили тачни основни узроци проблема.

Динатраце покреће и надгледа цео облак облака и све апликације и контејнере који раде у њему, укључујући апликације и радна оптерећења која могу да прођу кроз различита облака и хибридна окружења. Софтвер је доступан за бесплатну пробну верзију у трајању од 15 дана.

Нова реликвија

Нев Релиц је водећа платформа за праћење апликација која помаже у надгледању, решавању проблема и оптимизацији апликација и помаже у смањењу застоја и повећању поузданости на вебу и мобилним апликацијама.

Платформа нуди потпуну видљивост вашег скупа апликација за предузећа свих величина и пружа дубински увид за превазилажење проблема унапред и побољшање перформанси вашег скупа апликација.

Нев Релиц има алате и функције за администратора система, ДевОпс инжењера или инжењера за поузданост сајта како би им помогао да одрже перформансе апликација и обезбеде њихово време непрекидног рада да раде на врхунском нивоу.

Визуелизација података у реалном времену, моћна аналитика и аутоматска упозорења помажу да се проблеми идентификују унапред и да се брзо реше пре него што постану велики кварови или кварови. Његова платформа је довољно компатибилна да се интегрише са преко 500 апликација за беспрекорну употребу у вашим постојећим радним токовима.

Карактеристике

 • Може да хостује податке телеметрије из било ког извора.
 • Решава проблем до 80% брже.
 • Праћење СЛА и КПИ у реалном времену ради отклањања проблема пре него што утичу на кориснике.
 • Добијте брз приступ свим рањивостима апликација.

Поред свих функција, платформа такође подржава низ програмских језика и оквира, укључујући Јава, Руби, Ноде.јс и. НЕТ. Релиц је здрав производ који садржи 30+ могућности на једној платформи за надгледање, анализу, отклањање грешака и оптимизацију целокупне инфраструктуре. Њена цена је заснована на стварној употреби.

АппДинамицс

У данашњем дигиталном добу, организације морају да имају информације у реалном времену у вези са перформансама својих апликација, и ту долази АппДинамицс (подружница компаније Цисцо). АппДинамицс је свеобухватан пакет за праћење перформанси апликација и пословања који обезбеђује сваки аспект чак и сложена подешавања у више облака су видљива, оптимизована и спремна да подстичу раст.

АппДинамицс пружа предузећима свеобухватну видљивост својих апликација, омогућавајући им да открију и реше проблеме са перформансама у реалном времену како би њихове апликације функционисале несметано.

Његов власнички Цогнитион Енгине користи машинско учење да аутоматизује детекцију аномалија и смањи МТТР обезбеђујући тренутну дијагностику основног узрока. Такође помаже да се метрика софтвера повеже са метриком пословног учинка тако да ИТ администратори могу брзо да пређу на суштинске проблеме и да их дијагностикују.

ИТ тимови могу одмах открити на шта и где утиче њена способност да прецизно лоцира основне узроке проблема са апликацијама у реалном времену, од АПИ-ја трећих страна до проблема на нивоу кода.

  Започните своју каријеру користећи ВисуалЦВ Студент ЦВ Буилдер

Карактеристике

 • Постављање и откривање аномалија су аутоматизовани.
 • Повежите перформансе целог стека са важним пословним показатељима и брзо решите проблеме пре него што утичу на крајњи резултат.
 • Визуелизација корисничког искуства како би се осигурало да апликације раде несметано.
 • СааС, ИСП, ДНС и други показатељи учинка независних произвођача могу се користити за добијање увида у перформансе.

АппДинамицс је комплетан алат за управљање перформансама апликације који вам омогућава да стално пратите здравље стека апликација, да будете упозорени на све проблеме када се појаве и да их брзо решите. Његов опсежан увид ће помоћи предузећима у доношењу информисаних одлука о будућим побољшањима и напретцима.

Датадог

Датадог је именован за лидера Гартнер Магиц Куадрант за АПМ и опсервабилност.

Датадог је комплетно решење за праћење на нивоу кода засновано на вештачкој интелигенцији за све, од микросервиса до дистрибуираних система, контејнерских апликација и разних других позадинских услуга и база података.

Датадог-ов АПМ систем могу да користе предузећа свих величина за брзу идентификацију и решавање проблема уз минимизирање застоја и прекида пословања. Његова персонализована упозорења и визуелизације помажу у откривању кључних индикатора учинка и дугорочних образаца учинка.

Корисници могу да бирају између различитих опција уноса прилагођених њиховим случајевима коришћења кроз Датадог-ове широке могућности уноса. Са својим моћним функцијама анализе и визуелизације, корисници могу лако схватити све податке креиране овим различитим методама уноса.

Карактеристике

 • Побољшајте стабилност апликације помоћу корисничког интерфејса Датадог, провајдера Терраформ и АПИ-ја.
 • Открива претње и рањивости кода у производњи да би их ублажио пре него што постану кршења.
 • Смањите МТТД помоћу обавештења заснованих на МЛ која су аутоматска и прилагођена.
 • Аутоматска идентификација неправилног постављања.

Датадог је здрав производ за оптимизацију потрошње ресурса и перформанси апликација, откривање и решавање основних узрока и ефикаснију сарадњу како би крајњим корисницима пружио беспрекорно искуство.

Сцоут АПМ

Сцоут је алат за праћење и праћење перформанси апликације за праћење и идентификацију проблема са перформансама апликација и оптимизацију за све величине предузећа. Једна од његове јединствености је што има ниске трошкове за перформансе апликације, што га чини идеалним производом за праћење апликација у производним окружењима.

Он игра виталну улогу у пружању детаљног увида у перформансе различитих компоненти апликације која помаже програмерима и ИТ тимовима у лоцирању и решавању проблема чак и пре него што доведу до значајних прекида рада.

Платформа пружа метрику у реалном времену, детаљну анализу трагова, анализу упита базе података, профилисање и праћење грешака што помаже ИТ тимовима и програмерима да буду у току са инфраструктуром и одмах предузму мере ако дође до инцидента.

Његов ТелеметриХуб модул помаже у праћењу апликација целог стека. Без обзира да ли користите микроуслуге, без сервера, монолите или комбинацију ових, његово дистрибуирано праћење може вам помоћи да видите како ваша апликација ради од краја до краја и да вам помогне да брзо откријете, одредите приоритет и решите проблеме.

Карактеристике

 • Детекција препуне меморије идентификује појединачне захтеве који захтевају велику количину меморије.
 • Обавештења и упозорења о разним веб захтевима и пословима у позадини.
 • Надгледање базе података за споре упите.
 • Рекуест Куеуинг се може користити да се одреди колико дуго је потребно захтеву да стигне до ваше апликације из даљег узводног тока.
 • Способност праћења трансакција у различитим слојевима апликације.

Сцоут Апплицатион Мониторинг је лагана услуга праћења апликација на нивоу предузећа креирана посебно за данашње модерне развојне тимове. Његов једноставан процес подешавања и корисничко сучеље прилагођено кориснику чине га атрактивним алатом за програмере свих нивоа вештина. Његове цене су засноване на трансакцијама и фиксне месечно, а не на чворовима. Сцоут АПМ је бесплатан за отворени код.

Завршне речи

АПМ (Апплицатион Перформанце Мониторинг) је алатка коју користе предузећа свих врста за праћење и управљање перформансама апликација. Предузећа могу да користе АПМ да открију и отклоне проблеме са перформансама пре него што утичу на крајње купце.

Помаже предузећима да прате критичне показатеље учинка, прате искуство крајњег корисника и решавају проблеме са апликацијама у реалном времену.

АПМ метрике пружају значајан увид у коришћење апликација и перформансе инфраструктуре за предузећа, омогућавајући заинтересованим странама да планирају и подстичу раст пословања.

Алтернативно, ако имате ограничен буџет или више волите решење које хостује сами, размотрите ове АПМ отвореног кода.