Алати за откривање и превенцију превара за онлајн пословање

Како дигиталне технологије напредују и постају све распрострањеније, превара се развија, постаје све софистициранија и тешко ју је открити.

Током протеклих неколико година, број интерних и екстерних случајева преваре усмерених на приватне, јавне, владине и друге организације је у растућем тренду. Док су банкарски и здравствени сектори одговорни за највише онлајн превара, друге индустрије као што су е-трговина и друге су такође рањиве.

Како се површина напада шири, сајбер криминалци све више користе нове и софистициране технике да искористе безбедносне празнине у апликацијама, мрежама, аутентификацији и другим областима.

Генерално, свака превара лоше излаже пословање и клијенте и резултира губитком новца, производа, репутације, осетљивих података итд. Такође, купци могу изгубити поверење у угрожено пословање и тражити алтернативне добављаче – а то значи смањење прихода и потенцијалне губитке .

Спречавање превара смањује губитке уз одржавање кредибилитета компаније и заштиту пословних и приватних података клијената. У идеалном случају, решење које открива превару у реалном времену ће смањити лажне трансакције, губитке, време опоравка и трошкове. Такође побољшава оперативну ефикасност и задржавање купаца.

Стратегије за спречавање превара на мрежи

Решења за откривање превара омогућавају организацијама да открију високоризичне, лажне или нелегитимне трансакције на мрежи. Добри алати би требало да имају могућност да континуирано прате све трансакције, понашање корисника, уређаје и друге метрике. Затим анализирају и израчунавају оцене ризика како би утврдили или открили потенцијално лажне трансакције као што су илегалне куповине или приступ, нежељени кликови на огласе, ботови, украдене картице итд.

Иако је немогуће спречити 100% превару, коришћење вишеслојног приступа који комбинује најбоље безбедносне праксе и алате, јаку аутентификацију и друга решења може смањити већину нелегалних трансакција и активности.

Нажалост, не постоји јединствено решење за заштиту вашег пословања од свих врста превара. Као таквом, потребан вам је вишеслојни приступ и низ сигурносних алата и алата за спречавање превара релевантних за ваше пословање. Они би требало да обезбеде преклапајућу покривеност против свих потенцијалних превара које би могле да буду усмерене на ваше пословање и клијенте. Организације треба да примене разноврсну комбинацију решења са покривеношћу која се преклапа како би открила и спречила различите врсте превара.

У идеалном случају, добар алат за откривање и превенцију превара треба да има могућности као што су;

 • Проактивно праћење свих трансакција да би се идентификовала високоризична понашања, саобраћај и потенцијално преварне активности
 • Способност израчунавања оцена ризика трансакције, а тиме и њена легитимност.
 • Аутоматски откријте и блокирајте лажне активности
 • Подржите усклађеност са стандардима и прописима о приватности
 • Упозорите тимове о ризичним трансакцијама

Срећом, постоје решења за заштиту вашег пословања од онлајн преваре. Хајде да их истражимо… 👀

СЕОН

СЕОН је моћна и брза платформа за откривање и превенцију превара заснована на вештачкој интелигенцији са прилагођеним правилима и интуитивним контролним панелом. Алат омогућава организацијама да успоставе дигиталне отиске својих клијената – омогућавајући им да открију и уклоне нелегитимне налоге, зауставе лажне трансакције и друге нападе.

Сходно томе, смањује се губитак новца, времена и других ресурса који проистичу из преваре. Конкретно, алат нуди могућност аутоматизације процеса доношења одлука и одговора, обављања КИЦ провера и побољшања усклађености.

Кључне карактеристике

 • Механизам података у реалном времену пружа ажурне податке и нула лажних позитивних резултата.
 • Лако се интегрише са вашим постојећим системима преко АПИ-ја
 • Аутоматски идентификујте и блокирајте лажне налоге и лажне трансакције.
 • Модуларно решење прилагођено кориснику са флексибилним плановима плаћања. Нема унапред или скривених трошкова, нема дугорочних уговора или ризика везаних за добављаче.
 • Пружа потпуну видљивост понашања корисника, смањује преваре, повраћаје средстава као и злоупотребу бонуса.
 • Филтрирање и стављање на црну листу нелегитимних и ризичних налога и уређаја.

Фрауд.нет

Фрауд.нет је свеобухватан пакет безбедносних производа који омогућавају финансијској, е-трговини, путовању и другим индустријама да открију и спрече широк спектар превара. Скалабилна СааС платформа комбинује вештачку интелигенцију, дубоко учење, анализу стриминга уживо, обавештавање о ризицима и механизме одлучивања засноване на правилима за откривање и блокирање преваре са високом прецизношћу у реалном времену.

Кључне карактеристике

 • Користи велике податке, вештачку интелигенцију и визуелизацију података у реалном времену да би стекао увид у активности и брзо открио и одредио и зауставио аномалије и лажне трансакције.
 • Откривање лажних финансијских трансакција кроз верификацију корисничких рачуна, интерно праћење превара, прилагођена правила и погодно за банкарство, е-трговину, сектор осигурања и друге индустрије
 • Откријте и спречите преваре на мобилним уређајима тако што ћете добити развојем профила уређаја и стицањем увида током путовања корисника.
 • Користи комбинацију обавештајних података у реалном времену, контрола и откривања аномалија за идентификацију и спречавање маркетиншких и партнерских превара. Предузећа, дакле, неће плаћати лажне и незаслужене провизије филијалама. Такође спречава људе да плаћају производе користећи украдене идентитете и картице.
 • Аутоматска вишефакторска аутентификација за уклањање ботова и сумњивих корисника

Ксцеед

Лепо Ацтимизе Ксцеед је свеобухватно решење засновано на облаку које штити предузећа од онлајн финансијских превара и криминала, истовремено омогућавајући усклађеност са релевантним политикама и прописима. Алат има напредне способности самоучења да се прилагоди еволуирајућим начинима напада и променама у понашању купаца.

Генерално, Ксцеед је погодан за регионалне банке, кредитне банке и сличне организације где нуди напредно управљање ризиком од финансијског криминала засновано на интелигенцији података, вештачкој интелигенцији и аналитици понашања.

Кључне карактеристике

 • Висока тачност откривања превара
 • Пружа аналитику понашања у реалном времену
 • Анализа познавања свог клијента (КИЦ) и Дуе Дилигенце (ЦДД) у реалном времену,
 • Свеобухватна заштита од превара са вештачком интелигенцијом и заштита од прања новца (АМЛ).
 • Аналитика понашања у реалном времену заснована на технологијама машинског учења.

Коунт

Коунт је моћно решење за заштиту од преваре вођено вештачком интелигенцијом и решење поверења у идентитет које спречава превару у е-трговини, преузимање налога и нападе ботова, а истовремено вам омогућава да смањите повраћај средстава. Ефикасна алатка за превенцију превара штити комплетан пут корисника док вам помаже да управљате споровима.

Кључне карактеристике

 • Анализирајте и одредите ниво поверења у идентитет иза процеса пријављивања, креирања налога и плаћања.
 • Користи надгледано и ненадгледано машинско учење да анализира милијарде сигнала о поверењу и преварама на основу којих тренутно доноси одлуке засноване на подацима.
 • Креирајте прилагођене прагове ризика на основу потенцијалних стопа преваре, трошкова и операција
 • Вештачка интелигенција за идентификацију и спречавање нових и постојећих превара.
 • Користи машинско учење под надзором да учи из прошлих случајева и без надзора да открије нове преваре.

Подесите

Прилагодите пакет за спречавање превара је свеобухватно решење које проактивно блокира широк спектар превара пре него што се догоде. Конкретно, може да открије и спречи превару са огласима у реалном времену. Алат вам омогућава да надгледате, откривате и заустављате преваре са огласима, као што су оно што доводи до изманипулисаних скупова података и украдених буџета за огласе.

Кључне карактеристике

 • Уверите се да су ваши скупови података чисти и поуздани
 • Вишеслојно шифровање које омогућава предузећима да открију и блокирају преваранте
 • Користи аутоматизовани и динамички филтер да дозволи само оригиналне инсталације док одбија нежељене кликове и превару
 • Идентификује и блокира бот саобраћај, убризгавање кликова, лажне кликове, нежељену пошту, лажирање СДК-а и још много тога.
 • Аутоматско откривање и истицање абнормалних стопа Цлицк То Инсталл Тиме (ЦТИТ).

ИДВисион

ТрансУнион-ов ИДВисион са иовацијом је ефикасан пакет за заштиту од преваре и идентитета који помаже у откривању и блокирању широког спектра онлајн претњи. Свеобухватно решење комбинује машинско учење и традиционалне алате за податке како би пружило детаљан увид у све трансакције.

Може аутоматски предвидети ниво ризика сваке трансакције и обезбедити неопходну заштиту. На пример, штити предузећа од преваре са кредитним картицама, преузимања налога, преваре у апликацијама и других онлајн злочина.

Кључне карактеристике

 • Једноставне за конфигурисање флексибилне вишефакторске аутентификације пружају и додатни ниво безбедности за кориснике.
 • Користи аутентификацију засновану на уређају да заштити кориснике и предузећа од онлајн преваре и других безбедносних ризика
 • Способност анализирања понашања корисника или уређаја и спречавања преваре идентификовањем и блокирањем сумњивих трансакција, налога и активности
 • Потврдите идентитет корисника на основу широког скупа дигиталних и личних података
 • Користи Трувалидате информације о уређају, аналитику и увид у ризик за идентификацију и заустављање сумњивих и лажних активности у реалном времену.
 • Обезбедите сваку додирну тачку помоћу прилагођене аутентификације засноване на ризику или решења у зависности од нивоа ризика

РСА

РСА прилагодљива аутентификација је свеобухватно решење које користи напредно оцењивање ризика и технологије машинског учења за анализу различитих индикатора ризика и прецизно откривање преваре. Моћно решење за откривање превара, погодно за локалну примену или примену у облаку, веома је флексибилно са широким спектром опција примене и конфигурације.

Даље, користи технике аутентификације засноване на ризику да заштити кориснике који приступају онлајн порталима, веб локацијама, апликацијама, ИВР системима, банкоматима итд.

Кључне карактеристике

 • Исплатива и лака дистрибуција и додела токена за аутентификацију у реалном времену
 • Омогућава вам да заштитите онлајн трансакције, рачуне и информације.
 • Обезбедите аутентификацију засновану на ризику засновану на потенцијалним ризицима при и након пријављивања корисника
 • Самоучећи механизам ризика који штити системе од нових и постојећих претњи преваре
 • профилисање уређаја и понашања за анализу уређаја и активности корисника
 • Праћење активности означених корисника или уређаја помоћу алатке за управљање случајевима

АппсФлиер

АппсФлиер Протецт360 је одличан заштитни пакет који штити предузећа од преваре са огласима. Алат користи алгоритме машинског учења да анализира саобраћај током целог пута корисника током и након инсталације, тако да открије и спречи необичне догађаје апликације из сумњивих извора.

Кључне карактеристике

 • Слојевити приступ који обезбеђује откривање и превенцију превара у реалном времену
 • Осигурава да плаћате само за стварне, вођене од стране корисника и верификоване инсталације.
 • Користи биометрију понашања за идентификацију и блокирање ботова и ботнета у реалном времену. Скалабилни алат може да идентификује ботове, укључујући широко распрострањене и високо циљане.
 • Аутоматски откријте обрасце понашања који нису људски и зауставите лажни саобраћај у реалном времену.
 • Откријте и блокирајте инсталације са високим степеном хватања, преплављивање кликова, ботове, фарме уређаја и друге у реалном времену.

Закључак

Данас је свака организација која има онлајн присуство или облик мреже подложна покушајима спољне или унутрашње преваре. Због тога је од виталног значаја да се примени ефикасна стратегија за заустављање злочина.

Организације могу применити мешавину релевантних алата и најбољих пракси за откривање и спречавање превара које потичу од интерних и екстерних корисника или уређаја. Коришћење алата омогућава тимовима да провере рањиве области, осигурају да пролазе само легитимне трансакције и блокирају све лажне активности. Сходно томе, компаније могу да заштите своје пословање, клијенте и све осетљиве податке.