Аппле може представити иПхоне 15; 3Д аватари ће бити део тимова

Здраво! 🙋 Доносимо вам најновије вести за овај дан!

Аппле би могао да лансира иПхоне 15 са најтањим екраном на свету

Дуго очекивану линију иПхоне-а 15 Аппле ће објавити крајем 2023. године, према извештају, а интернет је брујао од гласина које су претходиле томе. Технолошки титан из Калифорније ће привући пажњу производњом иПхоне 15 Про и иПхоне 15 Про Мак са најтањим оквирима икада.

Аппле ће објавити иПхоне 15, иПхоне 15 Плус, иПхоне 15 Про и иПхоне 15 Про Мак у наредних шест месеци, према најновијим извештајима. Нова технологија перископске камере, чврста јачина звука, дугмад за напајање, УСБ-Ц уместо Лигхтнинг, А17 процесори и друге карактеристике се очекују за варијанте иПхоне 15 Про.

Динамичко острво и прелазак са Лигхтнинг на УСБ-Ц биће присутни на свим моделима иПхоне 15, али иПхоне 15 Про линија ће такође имати побољшану УСБ-Ц везу са УСБ 3.2 или Тхундерболт 3 брзинама преноса.

Предвиђа се да ће иПхоне 15 Про и Про Мак укључивати ОЛЕД екране од 6,1 и 6,7 инча са изрезом за камеру и Фаце ИД технологију, идентични иПхоне 14 Про и Про Мак.

иПхоне 15 Про и Про Мак ће бити једини уређаји који ће користити нанометарски А17 чип; сви остали модели иПхоне 15 ће наставити да користе А16 чип који се налази у иПхоне 14 Про и Про Мак. Очекује се да ће процесор А17 имати више РАМ-а, док ће сви модели иПхоне 15 користити исти 5Г Куалцомм модемски чип за повезивање.

  Како сазнати цену Скипе позива

Осим једне примарне разлике телефото сочива камере — иПхоне 15 Про и Про Мак ће углавном задржати исте карактеристике. иПхоне 15 Про Мак ће садржати перископско сочиво које ће омогућити 6к оптички зум, што је значајан напредак у односу на зум од 3к на моделима иПхоне 14 Про.

Гитхуб Цопилот користи отворени мотор са АИ за предлагање кода

ГитХуб је огроман, са 100 милиона програмера, 330 милиона складишта кода и 4 милиона организација које га користе, укључујући 90% Фортуне 100.

ГитХуб Цопилот је програмер за парове са вештачком интелигенцијом (АИ) који ради директно из вашег уређивача да би предложио код и читаве функције. Користи ОпенАИ Цодек парадигму коју је развио ОпенАИ. Код се може написати брже и са мање напора.

Брзо предлаже одређене линије кода и комплетне функције на основу коментара и другог контекста кода. Пружа се као додатак за интегрисана развојна окружења (ИДЕ) из породице ЈетБраинс, укључујући Висуал Студио Цоде, Висуал Студио, Неовим и друге (ИДЕ).

ГитХуб Цопилот трансформише упутства природног језика у предлоге за кодирање на десетинама језика након што је обучен на милијардама линија кода.

Програмери користе ГитХуб Цопилот да брже креирају, концентришу се на пословну логику, а не на шаблонски код, и изоштравају своје кључне компетенције у креирању врхунског софтвера.

Помаже у уштеди времена избегавањем шаблона и понављањем шаблона кода. Једноставно опишите жељену логику у коментару, а ГитХуб Цопилот ће брзо понудити код за имплементацију исте.

ГитХуб Цопилот може да вас води да ли учите да кодирате, радите на новом језику или оквиру или обоје. Елиминишите потребу да већину свог времена проводите копајући по документацији или вршећи онлајн претрагу да бисте решили проблем или научили како да користите нови оквир.

  8 плаћених и бесплатних скенера за уклањање вируса на које треба пазити

Према његовим статистикама, 74% људи ради на испуњенијим задацима, 88% се осећа продуктивније, а 96% се креће брже користећи Гитхуб Цопилот.

3Д аватари ће бити доступни у Мицрософт тимовима за оне који не желе да користе своје веб камере

Када учествујете у Зоом или Тимском састанку, постоји много разлога да искључите камеру. Према Мицрософтовој мапи пута 365, аватари за Мицрософт тимове ће коначно бити доступни свим корисницима у мају 2023. године, што је први пут објављено 2021. године.

Аватари Мицрософт тимова су направљени да би омогућили корисницима да избегну да буду виђени пред камером док су на састанцима. Ако не желите да користите видео или ако вам је потребна пауза од сталних позива, онда можете да замените 3Д аватар који ће се кретати у зависности искључиво од ваших гласовних команди.

Мајкрософт је крајем 2021. предвидео да ће се прве итерације ових аватара померати само када корисници проговоре, али ускоро компанија очекује да ће моћи да реплицирају стварне изразе лица и покрете тела корисника како се виде на њиховим веб камерама.

Иако потпуна листа могућности није укључена у ажурирање мапе пута, Месх фор Теамс је раније објавио најаве које су укључивале аватаре са подесивим типовима тела, тоновима коже, бојама косе, фризурама, одевним комбинацијама и цртама лица.

Мицрософт Месх ће такође понудити виртуелне радне просторе којима се може приступити преко ВР поред аватара 3Д тимова, остављајући удаљеним радницима утисак да су у соби за састанке док неко прича испред ПоверПоинт палубе.

За више ажурирања, погледајте нашу категорију Најновија технологија.

  Филелизе синхронизује недавне датотеке са вашом жељеном услугом за складиштење у облаку [Windows]