ЦореВеаве обезбеђује још 200 милиона долара, Лигхтматтер прикупља 154 милиона долара

Здраво! 🙋 Данас имамо следеће новости за вас! 📣

Специјализовани Цлоуд провајдер ЦореВеаве обезбеђује још 200 милиона долара

ЦореВеаве је специјализовани Кубернетес изворни добављач облака направљен за велика, ГПУ убрзана радна оптерећења. Цоревеаве смањује кашњење за 50%, побољшава брзину 35 пута брже и смањује трошкове за 80%.

Прикупили су додатних 200 милиона долара финансирања од Магнетар Цапитала, месец дана након рунде финансирања серије Б од 221 милиона долара коју је водила фирма, чиме је укупан износ достигао 421 милион долара.

Према ресурсима, Мицрософт је потписао уговор вредан милијарду долара са ЦореВеаве-ом који подржава Нвидиа, који је изнајмио Нвидиа графичке картице и процењен на 2 милијарде долара у априлу, уз улагање од 100 милиона долара од Нвидије.

Његов слој оркестрације без сервера је популаран за АИ стартупе јер омогућава брзо покретање радних оптерећења уз смањење сложености управљања.

Инфраструктура облака ЦореВеаве-а је веома тражена због повећања генеративне АИ технологије. Компанија нуди брза и економична решења за радна оптерећења са великим оптерећењем.

Пхотониц АИ хардвер компаније Лигхтматтер прикупља 154 милиона долара

Стартуп Лигхтматтер користи светлост за креирање фотонских рачунарских чипова специјализованих за АИ. Комбинује електронику, фотонику и алгоритме за креирање нове рачунарске платформе АИ.

Лигхтматтер ствара фотонске процесоре који надмашују традиционалне процесоре у брзини, ефикасности и термичким својствима, задовољавајући потребе за побољшаном брзином рачунара, мањом густином енергије и смањеним загревањем чипа.

  Да ли вам је заиста потребно више сочива за ваш телефон?

Лигхтматтер прикупља 154 милиона долара у финансирању Серије Ц које предводе СИП Глобал, Фиделити, Викинг Глобал, ГВ, ХПЕ Патхфиндер и тренутни инвеститори, преузимајући укупно 270 милиона долара.

Платформа Лигхтматтер-а помаже у решавању раста вештачке интелигенције и истовремено смањује утицај на животну средину уз ефикасну употребу енергије у рачунарству.

Према недавном посту на Мета блогу, извршни директор Марк Закерберг је представио најновије слушалице за виртуелну стварност компаније, Куест 3.

У посту на блогу се наводи да су Куест 3 најнапредније слушалице Мета до сада, са екраном мешовите реалности у боји високе резолуције, смањењем дебљине за 40% у поређењу са Куест 2 и побољшаним Куалцомм чипсетом, који пружа двоструко боље графичке перформансе за оптималну удобност и резолуцију екрана.

Очекује се да ће Аппле представити своје ВР слушалице следеће недеље током јунског ВВДЦ догађаја када буду ушли у такмичење у овој области.

Куест 3 укључује оптику за палачинке и екран високе резолуције за боље гледање садржаја. Има нови Снапдрагон чипсет за повећану густину пиксела.

Пријавите се са Мета за најновија ажурирања о овом издању.

Мицрософт најављује заједнице у тимовима на Виндовс 11

Мицрософт ажурира бесплатну верзију Теамс-а на Виндовс 11 уз подршку за функцију заједница.

Корисници Виндовс 11 сада могу да креирају заједнице и управљају њима у тимовима. Власници заједнице могу да позивају, организују догађаје и модерирају садржај помоћу безбедносних функција. Мицрософт ће ускоро проширити подршку на Виндовс 10, мацОС и веб платформе.

Такође подржава Мицрософт Десигнер, креативну апликацију са вештачком интелигенцијом која омогућава креирање визуелних материјала, као што су објаве на друштвеним мрежама или позивнице за догађаје, на основу текстуалних знакова.

  Како омогућити колачиће у било ком Мац претраживачу

Сматра се одговором Мајкрософта на алате за групно организовање попут оних који се виде на Фејсбуку, Дисцорду, ВхатсАпп-у, Реддиту и другима.

Мицрософт побољшава тимове за Виндовс 11 и мобилне уређаје, дозвољава алате за означавање и филтере и нуди предлоге заједнице за иОС и Андроид.

Заједнице тимова ће ускоро имати приступ анкетама и побољшане контроле модерирања чланства за власнике.

За више ажурирања, погледајте категорију Најновија технологија.