Детаљни водич за апликацију Семрусх Инфлуенцер Аналитицс

Маркетинг утицајних друштвених медија је суштински део корисничког ангажовања, приповедања и успеха сваког бренда. У ствари, 2022. године, тржиште утицаја у Сједињеним Државама је било рекордно цењено 16,4 милијарде долара.

На врху овог, скоро 90% маркетиншки стручњаци који већ користе инфлуенцер маркетинг кажу да планирају да повећају или задрже своје улагање у простор 2030. године.

Како маркетинг утицајних људи наставља да расте, пејзаж ће постати конкурентнији, а брендовима је потребно више посвећене стратегије за планирање, извршење и ревизију својих напора. Успут, брендови би требало да користе платформе за маркетинг утицајних људи који могу да поједноставе операције и максимизирају резултате.

Алати попут Апликација Инфлуенцер Маркетинг у Семрусх Апп центру може помоћи у откривању утицајних људи, пратити метрику кампање у реалном времену и пратити кампање утицајних на друштвеним мрежама конкурената.

Резултат је боља видљивост на мрежи, јача конкурентска предност и утицајнија маркетиншка стратегија утицајних друштвених медија. Ево зашто и како брендови и агенције треба да искористе моћ платформи за маркетинг утицајних људи.

Кампање на друштвеним мрежама могу бити захтевне. Брендови и агенције морају да траже инфлуенсере, да покушају да одрже односе са сваким од њих, да бирају садржај, заказују објаве и прикупљају аналитичке податке.

Сви ови задаци троше драгоцено време и енергију. Анкета компаније ВертицалРеспонсе чак је то открила 43% власника малих предузећа проводе шест сати недељно на маркетинг на друштвеним мрежама. То је близу целодневног рада на једној области маркетинга.

Проналажење правог утицајног на првом месту такође је изазов. Постоје 50 милиона људи широм света који себе сматрају инфлуенсерима, а покушај да се пробију сви да би се одредила особа са одговарајућом публиком бренда може бити напоран.

  Омнисенд Вс. Маилцхимп – Битка за е-маил маркетинг тешкаша

Комуникације су велики изазов. Када се коначно упарите са инфлуенсерима, вођење више кампања је исто као да радите са великим бројем слободњака и клијената одједном – али сваки захтева своје време и услове. То је велика одговорност за предузећа која имају друге приоритете и заинтересоване стране.

Праћење шта раде конкуренти је често немогуће. Агенције и брендови се често суочавају са слепом тачком када покушавају да схвате шта њихови конкуренти раде са својим маркетингом утицајних друштвених медија. Тешко је знати који конкуренти сарађују са којим инфлуенсерима, осим ако брендови већ прате те специфичне инфлуенсере. Агенције и брендови стога нису толико свесни шта се дешава у широј сфери, што би могло да доведе до пропуштених прилика да се предњаче у односу на конкуренцију.

Апликација Инфлуенцер Маркетинг у Центру за апликације Семрусх може помоћи брендовима и агенцијама са паметним стратегијама утицаја на друштвене мреже. То је ресурс који оснажује паметне маркетиншке стручњаке који га користе за израду стратегије, спровођење и управљање маркетиншким кампањама утицајних људи са лакоћом.

Прво, пронађите савршену Инфлуенцер утакмицу

Тхе Инфлуенцер маркетинг апликација у Семрусх Апп Центру нуди једноставан начин за прво проналажење креатора. Можете приступити бази података од преко 27 милиона људи са базом претплатника.

Можете да сузите претрагу према жељеним каналима друштвених медија (ИоуТубе, Инстаграм, Твитцх или ТикТок) за своју кампању.

У наставку филтрирамо Инстаграм инфлуенсере:

Затим можете да примените критеријуме из преко 30 филтера, укључујући број претплатника или пратилаца, главну демографију инфлуенсера, језик емитовања и земљу на коју желе да циљају, како бисте то олакшали, штедећи време и труд.

  11 цоол гаминг столова за професионалне играче [2022]

Затим добијате опсежну листу утицајних људи који одговарају претрази.

Контролна табла додатно приказује процене буџета за оглашавање за сваког утицајног. Такође можете да видите информације о квалитету канала утицајних људи, активности налога, статистици публике и аналитици садржаја.

Филтрирање кључних речи

Још једна функционалност ове маркетиншке апликације утицаја у Семрусх Апп Центру је да можете пронаћи све постове – као и садржај који садржи одређени производ или кључну реч у наслову или опису.

Тада је могуће филтрирати резултате према најрелевантнијем, датуму, цени и локацији и користити ове резултате за истицање утицајних људи који су најзаступљенији у секторима или код публике коју желите да досегнете.

У наставку можемо видети утицајне у сектору баштованства:

Слично томе, ова претрага кључних речи је корисна за СЕО сврхе. Када је важно да се кампање формирају око примарних и секундарних термина, или у вези са постојећим кампањама које имају посебан фокус на кључне речи, ово је идеална алатка.

Коришћење апликације за маркетинг утицајних људи за откривање утицајних људи значи да штедите време и проналазите компатибилнија маркетиншка подударања. Пронађите га у Семрусх Апп Центер.

Спроведите паметну анализу конкуренције

Још једна предност платформе је то што може открити како се одвијају маркетиншке кампање утицаја ваших конкурената на друштвеним медијима.

Можете да унесете имена домена конкурената и видите број помена које имају, плаћених и органских, на друштвеним медијима.

Ево шта Амазон ради:

Исто тако, платформа приказује најуспешније дане објављивања конкурената, њихове најновије и најгледаније видео снимке.

У исто време, можете видети инфлуенсере који су били укључени у кампање са најбољим учинком конкурената.

  Како инсталирати и користити проширења у новом Мицрософт Едге-у

На врху, можете да видите буџет за оглашавање конкурената и правите реална поређења и циљеве око њихових сопствених кампања.

Ваш бренд такође може да искористи конкретније податке око апликација. На пример, можете видети све инфлуенсере који су икада промовисали одређену апликацију и које дане конкуренти преферирају да покрену кампању на друштвеним медијима за апликацију.

Ефикасно, економично вођено управљање кампањом

Ова платформа за инфлуенцер маркетинг пружа онлајн простор за управљање и надгледање кампања које се одвијају истовремено, као и претходних кампања. Накнадно можете пратити читав животни циклус кампање, упоређивати историјске податке и успоставити аутоматизовано извештавање.

На пример, брендови и агенције могу:

  • Пратите статус кампања (активне, паузиране и завршене)
  • Документирајте последњи пут када је утицајна особа контактирана
  • Погледајте просечан број прегледа за кампању
  • Разумети процењену количину интеракција, број кликова
  • И стекните увид у много детаљније информације – све рашчлањено у јасне табеле које се могу пратити.

Ово управљање осигурава да тачно знате како ваше кампање напредују и какав је учинак у прошлости. Заузврат, можете доносити боље информисане одлуке о правцу будућих кампања, КПИ-овима и одабиру утицајних.

Маркетинг утицајних на друштвеним мрежама ће остати саставни део путовања брендова на дужи рок. Брендови и агенције које прихватају маркетиншке платформе утицајних друштвених медија имаће најбоље резултате. Штавише, биће боље припремљени да повећају повраћај улагања својих стратегија утицаја на друштвеним медијима.

Започните бесплатну пробну верзију апликације Инфлуенцер Маркетинг у Семрусх Апп Центру данас – и поставите своју следећу кампању.