Да ли је ово мотоцикл или ебицикл?

Кључне Такеаваис

 • Иадеа Троопер 01 више личи на мини мотоцикл него на ебике, са својим великим фаровима и седиштем у стилу клупе.
 • Најприкладнији је за ниже возаче и углавном се ослања на гас, пошто је искуство педалирања ограничено и није практично.
 • Упркос томе што је тежак за педалирање и има већу цену, Троопер 01 нуди јединствен изглед попут мотоцикла и глатке перформансе мотора које га чине пријатном за вожњу користећи само гас.

Са великим фаром и седиштем у стилу клупе, Иадеа Троопер 01 мање личи на ебицикл, а више на мини мотоцикл Триумпх Стреет Твин. Ово је један од оних бицикала који ће сигурно скренути пажњу и можда ће људи натерати да погледају двапут када помисле: „Зашто се овај мотоцикл вози бициклистичком стазом?“

Са својим мотором од 750 В, Иадеа Троопер 01 нуди одличну снагу и глатку испоруку, чинећи да се чак и ова најстрмија брда осећају без напора. Упркос свом софистициранијем изгледу, ово је једноставан бицикл са својим делом ограничења. На крају је забавно возити се – под претпоставком да сте нижи возач или вам не смета да одустанете од педалирања.

Иадеа Троопер 01

Иадеа Троопер 01 је забаван бицикл ако га третирате као мотоцикл, а не као бицикл. Најприкладнији је за ниже возаче, а чак и тада, вреди размислити само ако вам не смета да се ослањате углавном на његов гас. Искуство педалирања је веома ограничено и углавном има за циљ да помогне да се скине део посла са мотора, а не да пружи било какав значајан кориснички унос.

Бренд Иадеа

Батерија 48В 20Ах

Тежина 73 лб

Максимална брзина 20мпх

Хидраулична кочница

Суспенсион Фулл

Мотор (В) 750В задња главчина

Домет Реално, око 20-25 миља

Електронски Повер Ассист 3 нивоа

Пуњење 3А брзог пуњача

Повезивање Нема

Висина јахача 160-180 цм (5’1″ до 5’8″)

Гуме ЦСТ 20 к 4.0″

Геаринг Ноне

Режим ходања Да

Фраме Страддле

Прос

 • Стајлинг – Изгледа као мини мотоцикл
 • Веома удобно седиште и вожња
 • Потпуна суспензија
 • Глатка снага
 • Уграђено подморско складиште
 • Добра величина за мање возаче
 • Изненађујуће компактан
 • Стиже углавном унапред састављен

Цонс

 • Веома тешко и непрактично за педалирање
 • На 5’10”, овај бицикл је веома скучен ако педалирам
 • Нема безбедносних функција
 • Прилично основни приказ информација
 • Нема додатних функција које би оправдале његову вишу цену

Велики део маркетинга овог мотоцикла би сугерисао да је дизајниран за теренску вожњу. Иако га потпуно огибљење и 4-инчне дебеле гуме сигурно чине способним да се носи са неравним путевима и неким земљаним стазама, ово не би био мој први избор за вожњу стазама.

Паул Антилл / МакеУсеОф

Уместо тога, мислим да се Троопер истиче својом удобношћу и практичношћу за уличну вожњу. Седиште је супер плишано, а уграђено складиште испод седишта је одлично за држање ваших мањих предмета као што су флаше за воду и торбе. Упркос свом смелијем стилу, овај бицикл је варљиво мали. С једне стране, чини га изненађујуће компактним, једноставним за улазак и силазак и лаким за самостално кретање и подизање, нешто што се не може рећи за многе друге ебицикле од 750 В. Са друге стране, на 5’10”, осећам се као апсолутни џин који јаше на овој ствари.

Троопер 01 пружа одличну вожњу и доста ударца, али када једном покушам да педалирам, то је друга прича.

Монтажа углавном није потребна

Паул Антилл / МакеУсеОф

Осим његовог стила, једна од најбољих ствари овог бицикла је једноставност подешавања. Троопер стиже у знатно већој кутији од већине других ебицикла које сам прегледао, што ме је у почетку навело да помислим да ће овај бицикл бити апсолутно масиван. Отварајући, међутим, схватио сам да је овај бицикл углавном дошао унапред састављен, што ми је вероватно уштедело најмање 30 минута рада.

Након што га извадите из кутије, све што треба да урадите је да причврстите предњи управљач, инсталирате педале (иако их нећете много користити, ако уопште уопште), прикључите батерију, спојите неколико жица за фар и контролер, напумпајте гуме и оставите га на пуњачу око два сата да дође до 100%. Са знатно већом кутијом од већине других брендова, могу само да замислим да ово прилично доприноси Иадеиним трошковима испоруке; али је тешко рећи не мањем раду.

Унутар кутије ћете такође пронаћи приручник, мада с обзиром на то колико је једноставан процес инсталације, вероватно нећете морати ни да се позивате на њега осим ако не проверите његово одржавање и решавање проблема негде у будућности. Ту су и кључеви за откључавање и уклањање батерије бицикла, али вреди напоменути да није потребно укључити бицикл, па ако је безбедност забринута, имајте то на уму. Не постоји систем за праћење или аларм.

Дизајн и карактеристике

Паул Антилл / МакеУсеОф

Велике су шансе да ако уопште размишљате о овом бициклу, то је због његовог смелог стила. На први поглед, ово се лако може заменити за мотоцикл, иако мали. Тек када приметите његове педале и ланац, схватите да би ово требало да буде бицикл, иако се једва вози као бицикл. Међутим, поред свог прилично јединственог изгледа, Троопер 01 може вас оставити разочараним.

Има уграђену корпу испод оквира, која је довољно широка и дубока да стане неколико компактних предмета или мању торбу.

Паул Антилл / МакеУсеОф

За моја мања путовања на посао, било је лепо што сам могао да ставим флашу за воду и торбу уз иПад и неколико додатака без потребе да их носим на леђима. Уз то, осим ако предмети нису довољно широки да удобно седе у корпи, вероватно ће тамо бити много звецкања. Не постоји начин да додате задњи носач за терет или предњу корпу. Није да бисте то желели са овим бициклом, али вреди поменути.

Паул Антилл / МакеУсеОф

Ваше контроле су једноставне, са полугом гаса на десној страни и прилично основним, малим монохроматским интерфејсом екрана изнад ње који вам омогућава да мењате режиме напајања. Ако је Иадеа желела да се ослони на своје мотоциклистичко наслеђе, требало је да се окрене гасу.

Паул Антилл / МакеУсеОф

Код скупљих бицикала, ово је обично област у којој бисмо пронашли веће ЛЦД екране у боји за праћење статистике вашег бицикла. С обзиром на тражену цену од $2000+, осећам да је Иадеа могла да приушти више премиум опцију. Поред тога, не постоје паметне функције као што је интеграција паметног телефона или нешто што сада увек тражим у бициклима: показивачи правца.

Паул Антилл / МакеУсеОф

Са леве стране налази се дугме за укључивање фарова, а испод њега дугме за сирену, коју, иако мало по мом мишљењу, налазим на одличном месту до којег лако дохватим палцем леве стране без потребе да га пуштам. управљач. Одмах ћете такође приметити да овом бициклу недостаје зупчаник. Након што сам тестирао неколико других ебицикла којима је то такође недостајало, знао сам да ће ово имати својих недостатака, иако нисам био спреман за његову праву величину.

Изненађујуће глатко

Паул Антилл / МакеУсеОф

Троопер 01 је опремљен мотором задње главчине од 48В од 750В који испоручује 80Нм високог и три нивоа помоћи при педалу: Ецо, Мид и Хигх. Испорука струје је глатка и предвидљива.

Недостаје му уобичајена наглост коју налазите када је мотор бицикла укључен или искључен када почнете да педалирате или притиснете гас. Да, постоји кашњење у асистенцији мотора пре него што се укључи помоћ за напајање, и сигурно не реагује тако као мотор са средњим погоном, али посао обавља без значајних штуцања. Чак и у режиму велике снаге, притискање гаса доводи до грациозног убрзања, а не до трзања врата. Ако тражите узбуђење које ће вас приковати за ваше седиште, можда нећете имати среће, али има снагу да се носи са стрмим брдима и чак мањим нагибима са лакоћом, што је оно што тражим на свом бициклу за приградску вожњу .

Паул Антилл / МакеУсеОф

Међутим, као што сам наставио да наговештавам, тамни облак који виси над перформансама Троопера 01 је његово одсуство зупчаника. Када се комбинује са његовом скоро 80 ​​лб тежине празног возила, педалирање овде може бити права борба. Ако желите да покушате да покренете овај бицикл са мртве тачке педалирањем, брзо ћете схватити ограничења. То је као да сте у највишој брзини када би требало да будете први – само што не можете да пребаците ниже да бисте олакшали ствари. Често сам се ослањао на гас да покренем покрет пре него што почнем да педалирам. У реду, шта кажеш на то да једном подигнеш брзину? Коришћење гаса и даље је одлично, али нажалост, ствари не постају много боље са педалирањем. Више о томе у мало.

Паул Антилл / МакеУсеОф

Што се тиче осталих карактеристика, било би лепо имати темпомат. Пошто овде вероватно нећете пуно педалирати, углавном се ослањате на гас да бисте одржали брзину са Троопером 01. Зашто не бисте смањили оптерећење и на палцу, зар не? Троопер 01 је опремљен Тектро хидрауличним диск кочницама са ротором од 160 милиметара. Они пружају поуздану зауставну снагу. Тестирајући их, могао сам брзо да се потпуно зауставим чак и при брзинама до 20 мпх, без губитка равнотеже или вуче.

Паул Антилл / МакеУсеОф

Одржавајући бицикл у покрету, налазимо батерију од 48В 20Ах која подржава брзо пуњење од 3А. Док је теоретски домет асистенције на педалу великодушних 56 миља, с обзиром на то колико сам морао да се ослањам само на њен гас, постигао сам максимални домет ближе 25 миља.

Није намењено за педалирање

Паул Антилл / МакеУсеОф

Иако можда не личи много на њега, ово је још увек бицикл, али само у најтехничком смислу. Већину времена сам се затекао како возим Троопер 01 као мопед или мотоцикл. Постављање педала на бициклу ми је веома скучено. Са фиксном висином седишта од нешто мање од 2,5 стопе, тврде да је бицикл погодан за возаче између 160-180 цм, или око 5’2″ до 5’9″. Али чини се да је Иадеа променила процену величине за око 2 инча. Искрено речено, можда сам у већем опсегу препоручене висине за овај бицикл, али чак сам возио и дечје бицикле који су били ергономичнији. Када бих могао да подигнем седиште 3–4 инча, вероватно бих био у доброј форми, али то се овде неће десити. Уместо уобичајене силе притиска од ногу које гурају педале испод мене, када возим Троопер, моја колена су постављена изнад мог струка, драматично смањујући снагу мојих ногу.

Паул Антилл / МакеУсеОф

У комбинацији са недостатком опреме, само се припремате за тежак период. Када је бицикл у покрету, могуће је педалирање уз помоћ мотора. Помаже да се скине део оптерећења са мотора и мало проширује ваш домет. Међутим, након отприлике 14 мпх, нема апсолутно никаквог разлога за педалирање. При овим брзинама, бицикл се сада осећа као да му је потребна већа брзина. Педале се окрећу тако брзо и слободно да је боље да користите искључиво гас. Ово је проблем са којим ће се сусрести нижи возачи јер је то ограничење његове главчине са једним степеном преноса.

Паул Антилл / МакеУсеОф

Да појаснимо, без обзира на висину возача, овај бицикл је ужасан за педалирање без икакве помоћи. Ишао бих толико далеко да бих рекао да бих више волео да сиђем и прошетам овим уместо тога. Мислите да претерујем? У једној од мојих ранијих пробних вожњи, погрешно сам израчунао преостали век батерије бицикла, и на крају ми је умро са око миљу преостало пре него што сам стигао кући. Имајте на уму, моја рута су углавном равни путеви, али нисам могао поуздано да задржим бицикл брже од 5 мпх или тако нешто дуже од неколико минута пре него што се уморим. Да не спомињем, изгледао сам као апсолутна будала која покушава да поново покрене бицикл након заустављања на раскрсницама. Требало ми је мање од пет минута да одлучим да би ми било боље да до краја повратка кренем у шетњу срама. Као што можете замислити, оставио ми је киселкаст укус у устима, али сам дошао до важног закључка.

Да ли желите да педалирате?

Ако тражите бицикл који се осећа као бицикл, ово није права вожња за вас. Све док се према Трооперу 01 понашате као према електричном возилу попут мотоцикла које је дизајнирано да опонаша, ствари су одличне. Волим естетику и сматрам да је веома близу пружању искуства правог мотоцикла – али у компактнијем кућишту са ограниченом снагом. Ако га возите искључиво помоћу гаса, заборавите на његове педале (да, имаћете огроман домет у домету), тада ћете бити третирани са окретним моментом, удобном вожњом без напора.

Па шта ако ово не назовемо ебициклом? Шта ако бисмо га уместо тога назвали малим е-мотоциклом са максималном брзином од 20 мпх?

Иадеа Троопер 01

Иадеа Троопер 01 је забаван бицикл ако га третирате као мотоцикл, а не као бицикл. Најприкладнији је за ниже возаче, а чак и тада, вреди размислити само ако вам не смета да се ослањате углавном на његов гас. Искуство педалирања је веома ограничено и углавном има за циљ да помогне да се део посла скине са мотора, а не да пружи било какав значајан кориснички унос.