Шта је боље за вас?

Кључне Такеаваис

  • Аппле Ватцх Сериес 9 има нову функцију двоструког додира која вам омогућава да се крећете кроз ватцхОС тако што ћете двапут куцнути палцем и кажипрстом. То је згодан додатак који елиминише потребу да користите другу руку или чак нос.
  • С9 чип из Серије 9 је 25% енергетски ефикаснији од С8 чипа у моделу Серије 8. Такође поседује 4-језгарни Неурал Енгине за брже задатке машинског учења и повећан капацитет складиштења од 64 ГБ.
  • Док серија 9 нуди нека побољшања, Аппле Ватцх серија 8 је и даље моћан сат са идентичним здравственим карактеристикама. Ако вам ове надоградње нису пресудне, Серија 8 се може купити по сниженој цени од независних продаваца док трају залихе.

Издавање Аппле Ватцх серије 9 у 2023. можда ће вас навести да пожелите да надоградите. Али да ли је много боља од Серије 8 која је изашла годину дана раније?

Можда мислите да ново значи боље, а Серија 9 има сјајну нову функцију. Али ако се питате да ли би требало да набавите серију 8 или серију 9, нисте сами. Читајте даље док ћемо упоредити два модела и помоћи вам да одлучите.

Шта је разлика између Аппле Ватцх серије 8 и серије 9?

Кредит за слику: Аппле

Када на први поглед упоредите ова два уређаја, можда нећете приметити никакве разлике. То је зато што ови уређаји изгледају идентично и имају сличне екране.

  Ручно подесите баланс белог, брзину затварача, ИСО и још много тога уз Реук [Paid]

Аппле Ватцх Сериес 9 има нову функцију двоструког додира која вам омогућава да се крећете кроз ватцхОС тако што ћете двапут куцнути палцем и кажипрстом. Можете га користити за одговарање на позиве, одлагање аларма и снимање фотографија. Ово функционише уз помоћ новог С9 чипа који осећа вибрацију од куцкања прстима.

Гест двоструког додира значи да више не морате да користите другу руку да бисте додирнули Аппле Ватцх. Раније су неки људи користили нос када су им руке биле пуне. Сада, то је ствар прошлости.

Поред геста двоструког додира, С9 чип из Серије 9 је 25 процената енергетски ефикаснији од С8 чипа у моделу Серије 8. С9 чип има 4-језгарни Неурал Енгине који му омогућава да обавља задатке машинског учења двоструко брже. Аппле је повећао капацитет складиштења на 64 ГБ, у поређењу са 32 ГБ у С8.

Да ли треба да надоградите са Аппле Ватцх серије 8 на серију 9?

Издање Аппле Ватцх серије 9 има многе власнике С8 који се питају да ли треба да надограде. Или, ако желите да купите свој први Аппле Ватцх, можда се питате који да набавите.

Иако је функција двоструког додира згодна, није вредна надоградње јер је то једини велики додатак. Побољшања перформанси и простора за складиштење су такође одлична, али већина корисника овде неће приметити разлику. Такође, постоји начин да испробате гест двоструког додира на старијем Аппле Ватцх-у.

Све у свему, Аппле Ватцх Сериес 8 је и даље моћан сат са идентичним сетом сензора који нуде многе одличне здравствене карактеристике.

  Откривена тамна страна (бесплатних) ВПН-ова

Изаберите прави Аппле Ватцх за себе

Док је Аппле Ватцх серија 9 доступна за куповину директно од Аппле-а, серија 8 више није наведена на њеном сајту. Међутим, моћи ћете да купите половну или нову серију 8 од независних продаваца по сниженој цени све док трају залихе.

Ако одлучите да користите Аппле Ватцх Сериес 9, мораћете да платите пуну цену, што треба имати на уму. На крају крајева, избор је ваш када одлучујете шта ћете купити Аппле Ватцх. Неки би могли помислити да су функција двоструког додира и побољшања перформанси вредни додатних трошкова.