Да ли вам ВхатсАпп даје број телефона?

ВхатсАпп је апликација за размену порука на мрежи. Може се користити бесплатно јер се искључиво ослања на интернет везу и мрежу уређаја на којем је инсталиран. Функционише и заснива се на концептима као што су енд-то-енд енкрипција и централизовани мрежни систем. Порука послата преко ВхатсАпп-а се чува у његовој бази података 30 дана ако је прималац још није примио. Дакле, ВхатсАпп је свестрана платформа за размену порука на мрежи. ВхатсАпп користи само контакт број корисника за креирање налога. Дакле, ВхатсАпп показује ваш број телефона сваком другом кориснику. Ако сте корисник ВхатсАпп-а и желите да знате да ли вам ВхатсАпп даје број телефона, требало би да прођете кроз овај чланак да бисте добили одговоре на своја питања.

Да ли вам ВхатсАпп даје број телефона?

Да ли вам ВхатсАпп даје број телефона сазнаћете даље у овом чланку. Наставите да читате да бисте сазнали више о томе детаљно.

Да ли је ВхатсАпп број прави број телефона?

Да, ВхатсАпп број је прави број телефона или контакт број појединца. ВхатсАпп је само платформа за размену порука која вам омогућава да се повежете са онима које познајете и пошаљете им поруке, фотографије итд. Дакле, ВхатсАпп не креира јединствени број за било кога; уместо тога, користи само ваш број телефона за креирање корисничког налога, чиме се ваш број повезује са централизованом мрежом ВхатсАпп-а.

  Како додати нова дугмад на Мицрософт Оффице траку

Да ли је ВхатсАпп телефон исти као и обичан број телефона? Да ли је ваш ВхатсАпп број исти као и ваш број мобилног телефона?

Да, ВхатсАпп телефонски број је исти као и број обичног телефона. ВхатсАпп није овлашћен да креира било какве контакт бројеве. ВхатсАпп број је исти као и број мобилног телефона јер морате да користите свој број телефона само да бисте се пријавили на ВхатсАпп.

Да ли вам ВхатсАпп даје број телефона?

Не. ВхатсАпп креира кориснички налог на свом порталу повезивањем са јединственим бројем или телефонским бројем корисника. Никада не генерише било какву врсту јединственог броја или телефонског броја за било коју особу, јер се само понаша као месинџер који повезује једну особу са другом користећи њихове бројеве телефона. Стога, ВхатсАпп никада не може да креира или да вам да број телефона јер нема овлашћења да то уради.

Да ли вам ВхатсАпп даје бесплатан број телефона?

Не, као што је раније поменуто, ВхатсАпп нема никакву врсту овлашћења која је потребна за креирање нечијег телефонског броја чак и бесплатно. Ваш број телефона који је повезан са вашим ВхатсАпп-ом биће видљив свима на вашој листи контаката који су доступни на ВхатсАпп-у.

Да ли ВхатсАпп користи број телефона или е-пошту?

Да. ВхатсАпп налог је увек повезан или повезан са контактом или бројем телефона појединца. Ради као и обичне СМС поруке, али за разлику од СМС-а, није везан за рачун контакт броја. Користи мобилне податке и мрежу уређаја за слање и примање порука. Такође пружа огроман број додатних функција у поређењу са нормалним текстуалним порукама, као што је пренос датотека, мултимедијалних порука и емоџија. А недавно је додала и нову функцију објављивања прича које су инспирисане Инстаграмом. Не користи е-пошту за креирање корисничког налога.

Да ли ВхатсАпп приказује ваш број телефона?

Да. Пошто је ВхатсАпп повезан са вашим бројем телефона, сваки корисник на вашој листи контаката или било који корисник који је сачувао ваш број на својим уређајима и доступан је на ВхатсАпп-у моћи ће да види ваш број телефона. Понекад ће ваш број телефона бити видљив и онима који чак нису ни на вашој листи контаката, али су укључени у исту ВхатсАпп групу као и ви. Стога, ВхатсАпп показује ваш број телефона свима који су доступни на овој онлајн платформи и на неки начин су повезани са вама.

  Како добити ИоуТубе ПИП режим на Андроиду 7 или испод

Може ли неко добити ваш прави број из ВхатсАпп-а?

Да, свако може да добије свој прави број из ВхатсАпп-а. Ако је ВхатсАпп повезан са вашом е-поштом, могао је да има неке функције за скривање или инкапсулацију вашег броја од других корисника. Нажалост, не пружа такве функције за побољшање ваше приватности. У неким случајевима, ако видите свој претходни ВхатсАпп број на мрежи, иако сте престали да користите тај број, не морате да бринете јер је ваш стари број можда рециклиран и дат другим корисницима.

Како могу да видим свој ВхатсАпп број на мрежи?

Ваш број телефона ће бити видљив свим осталим корисницима ВхатсАпп-а. ВхатсАпп приказује ваш број телефона на вашем профилу. Ако желите да видите свој ВхатсАпп број на мрежи, пратите следеће кораке у апликацији ВхатсАпп:

1. Отвори ВхатсАпп апликацију на вашем телефону.

2. Додирните икону са три тачке > Подешавања у горњем десном углу.

3. Затим додирните име свог профила одозго.

4. Видећете свој ВхатсАпп број у одељку Телефон.

Када одете у одељак за мој профил, добићете свој број телефона заједно са мојим именом, сликом профила и статусом. ВхатсАпп такође нуди опцију за уређивање да бисте их променили.

Како да проверите да ли имате ВхатсАпп налог?

Нећете моћи да проверите да ли је број на ВхатсАпп-у све док не сачувате тај број. Ево неколико корака које треба да пратите да бисте проверили да ли број има ВхатсАпп налог:

1. Отворите апликацију ВхатсАпп на другом телефону.

2. Додирните икону за ћаскање у доњем десном углу.

3. Додирните опцију Нови контакт.

4. Унесите свој број телефона у поље и додирните икону квачице у горњем десном углу.

Ако сте на ВхатсАпп-у, приказаће се зелена ВхатсАпп икона испод броја корисника. У супротном, неће приказати опцију ВхатсАпп. Уместо тога, приказаће опцију ПОЗОВИ у ВхатсАпп.

  Како управљати и брисати контакте на вашем иПхоне-у или иПад-у

Како могу да користим ВхатсАпп а да не покажем свој број?

ВхатсАпп може да креира кориснички налог само ако је повезан са контакт бројем корисника. Нажалост, сви на вашој листи контаката и они који нису могу да виде ваш профил заједно са вашим бројем телефона. ВхатсАпп не нуди опцију за скривање вашег броја од корисника. ВхатсАпп има много предности у односу на традиционалне текстове. Ипак, један велики недостатак је то што нема функције за скривање вашег контакт броја и није у могућности да никоме пружи контакт бројеве.

Али, постоји један метод који ће вам помоћи да сакријете свој тренутни контакт број од корисника. Стари број можете променити новим контакт бројем.

1. Купите нову СИМ картицу да бисте добили алтернативни број телефона.

2. Деинсталирајте апликацију ВхатсАпп са свог уређаја.

3. Уклоните стару СИМ картицу која садржи ваш стари број и убаците нову.

4. Поново инсталирајте апликацију ВхатсАпп на свој уређај.

Напомена: Када инсталирате ВхатсАпп, тражиће ваш контакт број за наставак.

5. Покрените ВхатсАпп и додирните СЛАЖЕМ СЕ И НАСТАВИ на страници добродошлице.

6. Унесите свој стари број телефона заједно са кодом државе. Затим додирните СЛЕДЕЋЕ.

Напомена: Ставите своју стару СИМ картицу у други телефон да бисте приступили порукама примљеним за процес верификације.

7. У искачућем прозору за потврду, додирните опцију ОК ако је приказани број тачан.

Напомена: У супротном, можете додирнути опцију УРЕДИ да бисте поново додали свој број.

8. Унесите код који сте добили на ваш стари број телефона да бисте потврдили број.

Када унесете код, моћи ћете да користите ВхатсАпп користећи свој стари регистровани број. И ваш нови број ће остати скривен од свих.

***

Надамо се да сте сазнали да ли вам ВхатсАпп даје број телефона. Слободно нам се обратите са својим упитима и предлозима путем одељка за коментаре испод. Такође, реците нам о којој теми желите да научите у нашем следећем чланку.