Е-пошта за нагодбу за нагодбу за класну тужбу АМЦ је легитимна, али да ли је вредно тога?

Кључне Такеаваис

  • Појединци који су се претплатили или користили АМЦ услуге између 18. јануара 2021. и 10. јануара 2024. могу добити надокнаду из нагодбе против АМЦ Нетворкс-а.
  • Можете поднети захтев директно преко званичне веб странице АМЦ ВППА Сеттлемент или преузети образац захтева и послати га поштом са поштанским жигом до 9. априла 2024.
  • Пошто се класа поравнања састоји од 11,4 милиона претплатника, а фонд за поравнање износи 8,3 милиона долара, сваки погођени корисник може добити мање од 1 долара.

Да ли сте примили е-пошту у вези са нагодбом о групној тужби против АМЦ Нетворкс-а, у којој се тврди да имате право на компензацију? Не бојте се: ова е-порука је оригинална и не укључује вас. Уместо тога, односи се на правни поступак против АМЦ Нетворкс-а због наводне злоупотребе корисничких података—и како можете добити свој део исплате.

Зашто сте примили е-поруку о решењу тужбе АМЦ-а?

Ако сте примили е-пошту АМЦ о поравнању тужбе, велике су шансе да сте регистровани или претплаћени на АМЦ услуге као што су АМЦ+, Схуддер, Ацорн ТВ, АЛЛБЛК, СунданцеНов или ХИДИВЕ, између 18. јануара 2021. и 10. јануара 2024. компанија је можда поделила ваше личне податке са трећим лицима без вашег пристанка.

Тужбу су поднели корисници претплаћени на поменуте услуге у јануару 2023. године, наводећи да је компанија прекршила Закон о заштити приватности видео записа. Овај закон забрањује видео сервисима да намерно откривају личне податке корисника другим компанијама без њиховог пристанка.

  Како омогућити и користити подељени екран у Мицрософт Едге-у

У децембру 2023., након преговора између АМЦ Нетворкс-а и адвоката који представљају претплатнике, обе стране су постигле споразум о поравнању како би избегле правне трошкове. Администратори се сада обраћају онима који су погођени како би их обавестили о поравнању и позвали их да поднесу своја потраживања пре рока.

Како да поднесете захтев и примите исплату за АМЦ поравнање

Ако испуњавате услове као члан АМЦ класе за поравнање, што значи да сте примили е-поруку и користили услуге АМЦ-а између 18. јануара 2021. и 10. јануара 2024. године, свој захтев можете да поднесете на два начина.

Прва опција је подношење директно преко званична веб страница АМЦ ВППА Сеттлемент, брз процес који захтева само неколико минута вашег времена. Алтернативно, можете преузети образац захтева са Веб страница АМЦ ВППА Сеттлемент и послати попуњен образац са поштанским жигом до 9. априла 2024.

Пошто је онлајн метод бржи и сигурнији, препоручујемо да свој захтев поднесете директно преко веб локације.

Колико је АМЦ поравнање? Да ли је вредно тога?

Према јавно доступним информацијама на званичном сајту, фонд за поравнање се процењује на око 8,3 милиона долара. Када се обрачунају адвокатски хонорари, трошкови администрације поравнања, порези и други одбици, преостали износ ће бити равномерно распоређен међу члановима класе поравнања.

Према УСА Тодаи, АМЦ Нетворкс је имао 11,4 милиона претплатника када је постигнут споразум о поравнању. С обзиром на велики број појединаца који су укључени у нагодбу, вероватно је да ће накнада сваке особе бити мања од 1 долара, под претпоставком да сви квалификовани појединци поднесу своје захтеве до 9. априла 2024. године.

  Како додати интерактивне виџете на радну површину вашег Мац-а

Мало је вероватно да ће се сваки подносилац захтева сетити, али још увек гледате на вероватни максимум од само неколико долара.

Преваранти се представљају као администратори АМЦ поравнања

Како администратори насеља настављају да допиру до погођених корисника, постоји повећан ризик да преваранти покушају да се представљају као администратори како би преварили кориснике. Да бисте се заштитили од таквих превара, предузмите следеће мере предострожности:

  • Поднесите свој захтев за намирење само преко званична веб страница АМЦ ВППА Сеттлемент. Ако вас е-порука за крађу идентитета усмери на другу веб локацију, вероватно је у питању превара.
  • Фонд за поравнање ће покрити трошкове и порезе повезане са поравнањем. Дакле, ако се од вас тражи да платите накнаду да бисте добили значајну награду од поравнања, вероватно је реч о превари.
  • Не откривајте своје личне податке никоме осим приликом подношења захтева. Ако имејл захтева личне податке, углавном информације о банци, немојте их делити.

Ако сумњате да су вас преваранти већ преварили, предузмите брзе мере како бисте спречили даље ескалацију ситуације.

Надамо се да сада боље разумете зашто сте примили ову е-поруку и како да наставите са захтевом. За више информација о насељу, погледајте Страница са честим питањима на веб локацији АМЦ ВППА Сеттлемент.