ХТВРонт Ауто Тумблер Хеат Пресс Ревиев: мешовити резултати

Кључне Такеаваис

  • ХТВРонт Ауто Тумблер Пресс може да рукује већим предметима као што су чаше од 30 оз.
  • Почетни резултати могу бити недоследни и мораћете да експериментишете да бисте пронашли најбољи квалитет.
  • Штампа је брза за почетак и једноставна је за употребу, али може бити тешко извући максимум.

Без обзира да ли сте професионални продавац Етси-ја или фудбалска мама, могућност прављења шољица, чаша и боца је нешто што бисте можда желели да додате свом арсеналу. Са занатском машином за сечење и ХТВРонт Ауто Тумблер пресом, можете да направите своје сублимиране и топло пресоване судове професионалног изгледа.

Али постизање тих добрих резултата захтева планирање и искуство, а то није баш аутоматско искуство за које тврди да јесте.

ХТВРонт Ауто Тумблер Пресс

Топлотна преса са аутоматским чашама може да рукује већим предметима пречника до 8,5 цм, као што су чаше од 30 оз – али морате ручно да подесите време и температуру, а резултати могу бити недоследни.

Бренд ХТВРонт

Боја Бела или бледо плава

Тежина 4,3 кг

Капацитет цилиндра пречника 7,5-8,5 цм (пречник 2,95-3,35 инча)

Димензије 13 к 11 к 6,3 инча (328 к 278 к 160 мм)

Материјали Компатибилни са керамиком, металима и неким пластичним материјалима

Пакет укључује рукавице и траку отпорну на топлоту

Прос

  • Ради са већим, дужим цилиндрима као што су чаше од 30 оз и шољице
  • Брзо се загрева и једноставан за употребу

Цонс

  • Не затвара шоље у потпуности уз дршку (чак и у оквиру наведених спецификација)
  • Недоследни резултати

Џејмс Брус / МакеУсеОф

Унутар кутије ћете пронаћи саму топлотну пресу, траку отпорну на топлоту за лепљење ваших дизајна и неке елегантне ружичасте рукавице отпорне на топлоту за руковање и преглед вашег ремек дела вруће са штампе.

Оно што је најважније, нема укључених почетних залиха, тако да ћете морати да одете до Амазона или ваше локалне хоби радње да бисте пронашли бланке за сублимацију и друге залихе. Тако је—требаће вам посебне „сублимационе празнине“. Иако бисте могли да користите обичан винил за пренос топлоте и баците га на било које старе беле шоље, он се неће нужно залепити и неће бити издржљив.

  Нетфлик не ради? Ево 7 начина да решите проблеме са Нетфлик-ом

ХТВРонт Ауто Тумблер Пресс није мала машина, димензија 12,9 к 10,9 к 6,3 инча и тежине 4,3 кг (9,5 лбс).

Шта је сублимација и шта вам је потребно да украсите шоље?

Сублимација је процес за преношење специјалних инфузибилних мастила на сублимациони супстрат. Ово производи издржљиве дизајне који су безбедни за храну и који се могу прати. Иако бисте могли топлотом да пренесете обичан винил на шољу или други цилиндрични предмет, то се не препоручује и нема гаранције да ће се чак и залепити.

Дакле, на шта можете сублимирати? Укратко, било шта са сублимационим слојем може се сублимирати. Обично то значи куповину готових сублимационих бланкова (шоље, чаше, шољице, итд.). Они већ имају посебан слој на који се инфузивна мастила могу пренети. Постоје и начини да сами нанесете овај слој спрејом или четком, али ово нисам истраживао.

Али како направити сублимациони дизајн? Ту имате неколико опција. Први је да користите готове листове сублимираних узорака мастила, које затим исечете свој персонализовани дизајн на свом Црицут или Кстоол М1, баш као што бисте то урадили на обичном винилу. Долази са подлогом на исти начин и мораћете да обрнете дизајн.

Алтернативно, можете одштампати своје дизајне, иако ово није јефтина опција. Потребан вам је штампач који вам омогућава да пуните сопствена мастила, као што је Епсон Ецотанк — и тај штампач ће тада бити посвећен задатку. Можда ћете моћи да одштампате свој дизајн од неког другог, али, наравно, у зависности од тога колико пута то урадите, можда би било јефтиније уложити у штампач и мастила за себе.

Од дизајна до шоље: једноставно и лако за употребу

Досадно, ХТВРонт Ауто Тумблер Хеат Пресс је компатибилан само са цилиндричним објектима од 7,5 до 8,5 цм у пречнику (2,9-3,35 инча), али морате проћи кроз приручник да бисте то сазнали. У пракси, то значи чаше од 10оз до 30оз.

Више бих волео да је ово негде написано на машини — или још боље, круг на врху за минималну компатибилну величину на коју можете да поставите свој објекат да бисте га тестирали. Максимум је лако рећи, наравно, јер неће стати у рупу, али не бисте знали минимум док не притиснете старт, када откријете да је лабав или не додирује стране.

  Како променити фонтове у Андроиду

Ипак, није крај света ако је ваш објекат само кратак од минимума. Можете купити дебеле силиконске фолије које држе ваш предмет чврсто и преносе топлоту. Мораћете мало да повећате време грејања да бисте то урачунали.

Коришћење топлотног притиска са аутом: није тако „аутоматски“

Џејмс Брус / МакеУсеОф

„Ауто“ део назива се не односи на подешавање температуре и времена, што треба да се уради ручно. Довољно је лако, али ћете морати да погледате приручник за препоручена подешавања — а понекад, она могу толико да варирају да су резултати било где од полупечених до препечених. Као и већина занатских машина, мораћете много да експериментишете и сваки пут забележите која подешавања најбоље функционишу за ваше материјале.

Уместо тога, ауто део имена потиче од његове способности да се прилагоди различитим објектима, стежући се око обима по потреби.

Притисните дугме за укључивање крајње лево да бисте започели. Подесите потребну температуру и време и сачекајте док дугме са десне стране не постане зелено, што значи да је на температури и спремно за рад. Може доћи до 200Ц (390Ф) за три минута. Затим, носећи рукавице, гурните свој предмет и притисните зелено дугме да започнете одбројавање.

Џејмс Брус / МакеУсеОф

Моја прва станица била је шоља и дизајн који сам негативно исекао из листа Црицут нетопивог мастила. Резултати су били осредњи, али за очекивати с обзиром да је то био мој први покушај. Углавном је функционисало добро, али је указало на неке кључне недостатке у процесу.

Џејмс Брус / МакеУсеОф

Прво, упркос томе што је био у границама пречника од 85 мм, био је прилично чврст, а топлотна преса се није у потпуности затворила око шоље, тако да инфузивно мастило уз дршку није функционисало како треба. Друго, мало мастила је исцурило у топлотну пресу. Научена лекција: користите мало пергаментног папира да бисте то спречили у будућности. Пергаментни папир му је такође могао помоћи да даље клизи, смањујући трење између шоље и загрејане површине.

Џејмс Брус / МакеУсеОф

Моја следећа станица је била да испробам неке јефтиније генеричке листове мастила заједно са вишом боцом, и овог пута да исечем дизајн директно из њих (не користећи негативни простор).

  Како да обезбедите свој ВхатсАпп налог

Џејмс Брус / МакеУсеОф

Направио сам дизајн користећи три различита листа и све их залијепио да буду топло пресовани заједно. Овог пута, боца је била довољно мала у пречнику да је преса потпуно покрије. Међутим, опет је истакла неке недостатке у мом процесу и са машином.

Џејмс Брус / МакеУсеОф

Из било ког разлога, ближе спојевима, дизајни се нису пренели тако добро као што су могли. Претпостављам да је то због лошег снимања. Морате осигурати да је дизајн што је могуће равнији према површини. Веће дизајне је теже исправити.

Џејмс Брус / МакеУсеОф

Такође сам могао да видим прилично мрље резултате и неуредне обрасце из празног простора. Морао сам да уклоним део дизајна који је првобитно био исечен јер су делови били премали и нису остали на листу за пренос; могуће је да су неки од њих били погрешно исписани и да су оставили малу количину мастила на трансферу. Што се тиче генерално неуредних других области, које су јасно видљиве као тамне мрље око ивице, то би могло бити због јефтиних материјала. Неизбежно, део мастила пијавице на лист за пренос, што је очигледније код тамнијих мастила.

Џејмс Брус / МакеУсеОф

Насупрот томе, црвени печат имена мог сина је лепо изашао.

Да ли би требало да купите ХТВРонт ауто пресу за прање судова?

Главна продајна тачка ХТВРонт Ауто Тумблер Пресс у поређењу са водећим конкурентом — Црицут Муг Пресс — је величина. Модел Црицут може да рукује само шољама, не и чашама; иако је са повезаним софтвером процес углавном аутоматски. Док ХТВРонт Ауто Тумблер Пресс може да обради шири спектар већих објеката, имао сам различите резултате. Међутим, тешко је одредити проблеме. Да ли је то био недостатак искуства, лоши материјали или недоследно загревање и притисак штампе? Или све наведено?

Ако желите само да пресујете шоље, предлажем да се држите наменске пресе за шоље. Али ако желите да проширите своју израду на веће цилиндричне објекте, ХТВРонт Ауто Тумблер Пресс може бити прави избор за вас. По цени од 160 долара са Амазон купоном на страници, штампа ХТВРонт је само 10 долара више од Црицут-а. За флексибилност коју нуди, то изгледа као велика ствар, али то није процес прилагођен почетницима и захтеваће много експериментисања.

ХТВРонт Ауто Тумблер Пресс

Топлотна преса са аутоматским чашама може да рукује већим предметима пречника до 8,5 цм, као што су чаше од 30 оз – али морате ручно да подесите време и температуру, а резултати могу бити недоследни.