Исправите грешку која је наведена на уређају који не постоји у оперативном систему Виндовс 10

Између осталог, грешка 0Кс800701Б1 која наводи да је наведен уређај који не постоји је најчешћа и досадна за кориснике Виндовс 10. Обично клија када корисник покуша да пренесе датотеке са рачунара на екстерни чврсти диск и обрнуто. Штавише, грешка 0к800701б1 Виндовс 10 такође може да вас изнервира ако спољни ХДД није ефикасан или систем не успе да га препозна. Наставите да читате овај чланак да бисте сазнали најефикаснијих 14 начина за решавање ове грешке.

Како да поправите уређај који не постоји је наведена грешка у оперативном систему Виндовс 10

Нема сумње да су проблеми у вези са чврстим диском најгора ноћна мора сваког корисника. Ове грешке се не могу сачувати за касније јер се чврсти диск састоји од свих ваших важних датотека, докумената и других кључних информација које се не откривају у вези са пословањем. Према томе, грешку се мора отклонити удицама или лоповима.

Имајући ово на уму, такође морате запамтити да радите на врхунским оперативним системима као што су Виндовс 10 не отклања проблеме. Уместо тога, неке уобичајене грешке као што је 0к80070490 ће сигурно ометати вашу продуктивност. Овај конкретан код поквари ваш лаптоп када покушавате да копирате и налепите датотеке или наведене датотеке остају нерегистроване у процесу. Сходно томе, на вашем екрану ће се приказати уређај који не постоји. Срећом, у овом водичу ћете открити шта изазива грешку и како се можете носити са њом.

Најчешћи покретачи 0к800701б1 грешке ХДД-а

Осим горе наведених узрока, ево и других потенцијалних разлога због којих се неко може прогласити кривим за грешку ХДД-а на свом лаптопу:

 • Лаптоп нема довољно простора за пренос датотека.
 • Уређај садржи злонамерни софтвер који омета датотеке.
 • Покушавате да пренесете користећи некомпатибилни драјвер.
 • Нешто није у реду са УСБ портовима.
 • Превише периферних уређаја је повезано на лаптоп.
 • Поменуте потребне датотеке су превелике.
 • Можда нећете имати приступ датотеци због промене њеног власништва.
 • Атрибут датотеке је у режиму само за читање што на крају спречава померање.
 • ДРМ систем датотеке ограничава њено штампање или копирање.
 • Грешка такође може да траје ако немате дозволу за приступ диску.
  35 година Мицрософт Виндовс-а: Сећање на Виндовс 1.0

Начини да се поправи грешка 0к800701б1 у оперативном систему Виндовс 10

Да ли такође мислите да је поправка уређаја који не постоји наведено за управљање диском изузетно збуњујуће и изазовно? Ако јесте, можда грешите. У стварности, свако са основним технолошким знањем може уклонити код грешке овим ефикасним методама:

Метод 1: Уклоните и поново укључите чврсти диск

Почнимо са нечим што је скоро тренутно, а опет ефикасно. Ево шта треба да урадите:

 • Ручно уклоните чврсти диск из система.
 • Очистите његов порт за напајање и други који се користи за пренос података. Такође, не заборавите да очистите УСБ порт вашег лаптопа.
 • Вратите чврсти диск на његово место и уверите се да није лабав.

Метод 2: Користите другачији УСБ порт

Много пута грешка лежи у ситним детаљима који нам често недостају. На пример, ваш лаптоп и ХДД могу радити савршено добро, али нешто није у реду са портом. У овом случају, можете покушати да поново повежете хард диск на други порт ако ваш лаптоп подржава такву могућност. Ово вам може помоћи са уређајем за који не постоји наведена грешка у управљању диском, а да не радите много.

Слика Михаела Шварценбергера са Пикабаи-а

Метод 3: Уклоните друге периферне уређаје

Понекад недовољно напајање такође узрокује ову грешку која се може решити за само неколико минута. За ово морате ручно да уклоните све периферне уређаје са свог лаптопа осим ХДД-а. Ако сте корисник рачунара, покушајте да искључите све прикључене уређаје и видите да ли проблем и даље постоји.

Метод 4: Замените чврсти диск

Ако све горе наведене методе нису успеле да уклоне грешку вашег лаптопа, потребно је да инвестирате у нови ХДД за лаптоп. Пошто проблем може бити упоран ако се не отклони како треба, увек се саветује да контактирате стручњака за бригу о корисницима или да замените тренутни ХДД новим и бољим.

Слика Џеремија Хитона са Пикабаи-а

Метод 5: Уклањање злонамерног софтвера помоћу антивирусног софтвера

С обзиром на преваре и покушаје крађе идентитета, заштита лаптопа поузданим антивирусним софтвером постаје прави час. Занимљиво је да је само неколицини познато да су вируси и малвер најодговорнији за кварове ХДД-а. Срећом, можете искористити помоћ високо реномираног и поузданог антивирусног софтвера на тржишту.

То ће вам помоћи да спречите да се ваш систем зарази обављањем редовних или периодичних безбедносних скенирања. Такође, не заборавите да све безбедно чувате у облаку да бисте се носили са несрећама без преседана као што је професионалац. Погледајте наш водич за покретање скенирања вируса на мом рачунару.

  Како извршити надоградњу поправке на Виндовс 10

Метод 6: Одржавање величине датотеке под контролом

Када се бавите преносом датотека и дељењем помоћу екстерног ХДД-а, неопходно је да држите величину датотеке под контролом. Копирање и лепљење на велико може да успори укупне перформансе вашег лаптопа, да изазове загревање и омета или очигледно заустави процес. Мале датотеке са мање простора и захтева за складиштење спречавају напрезање вашег хардвера, посебно ако је стара или застарела верзија.

Метод 7: Поново покрените систем

Ако ствари не иду добро за ваш лаптоп, можете покушати да поново покренете Виндовс 10. Овај једноставан корак се често игнорише усред других сложених и дуготрајних техничких метода.

1. Притисните тастер Виндовс.

2. Кликните на икону Повер.

3. Овде изаберите опцију Рестарт.

Метод 8: Ажурирајте управљачки програм диска

Ако су горе поменуте методе биле недовољне за ваш лаптоп, покушајте да искључите било који оштећен, некомпатибилан или неефикасан управљачки програм за ХДД. Пратите наш водич за ажурирање управљачких програма уређаја на Виндовс 10.

Ако се код грешке и даље појављује, пратите наш водич за деинсталирање и поновно инсталирање драјвера на Виндовс 10 овог пута. Уклониће ваш тренутни управљачки програм у три једноставна корака.

Метод 9: Вратите ажурирања управљачког програма диска

Ова грешка је могућа и због проблема са компатибилношћу, посебно у случају УСБ-а. Погледајте наш водич за враћање драјвера на Виндовс 10.

Напомена: Ако драјвер за враћање уназад није доступан или је засивљен, то значи да претходна верзија диска није доступна.

Метод 10: Поново скенирајте дискове

Ово је још један метод погодан за почетнике који добро дође када је наведен уређај који не постоји. Овим се откривају недавне промене и сходно томе ажурира се све да освежи диск и поправи грешку.

1. Притисните тастер Виндовс, откуцајте Диск Манагемент, а затим кликните на Опен.

2. Изаберите чврсти диск који вам задаје главобољу и кликните на Акције.

3. На крају, кликните на Поново скенирај дискове и проверите да ли је проблем решен или не.

Метод 11: Дајте одговарајућу дозволу

Уобичајено је да се корисници суочавају са овом грешком 0к800701б1 због неодговарајућих дозвола које отежавају приступ.

1. Покрените Филе Екплорер и кликните десним тастером миша на проблематичан диск.

2. Кликните на Својства из менија и идите на Сигурност доступна на врху.

3. Затим кликните на Уреди, а затим на Потпуна контрола која се налази под Дозвола за провјерене кориснике.

4. На крају, кликните на Примени и ОК да извршите промене.

Метод 12: Промените безбедносне опције

Постоји велика шанса да се суочавате са грешком јер вам није дозвољен приступ због безбедносних дозвола. Па, можете окренути табеле једноставним променом безбедносних поставки на овај начин:

1. Отворите Филе Екплорер на свом лаптопу и кликните на Овај рачунар.

  Како групно преименовати датотеке у оперативном систему Виндовс 11

2. Затим кликните десним тастером миша на ваш УСБ диск и изаберите Својства из менија.

3. Сада изаберите картицу Безбедност и идите на њену напредну опцију.

4. Кликните на опцију Промени, а затим на опцију Напредно доступно у прозору Изаберите корисника или групе.

5. Кликните на опцију Финд нов и двапут кликните на име корисника у одељку резултата претраге. Не заборавите да кликнете на Ок када се вратите у прозор Селецт Усер да потврдите промене.

6. Вратите се на Напредне безбедносне поставке и означите поље поред Замени све уносе дозвола за подређени објекат са наследним уносима дозвола из овог објекта.

Све што сада треба да урадите је да кликнете на Примени и У реду да задржите промене.

Метод 13: Искључите режим само за читање

Ако имате датотеку са режимом само за читање, скоро је немогуће да их копирате и налепите са њихове стварне локације. Једини разлог за ово је тај што вам овај режим омогућава да видите текстуални садржај без икаквих промена. Другим речима, не можете сами да мењате, уклањате или додајете нешто. Уместо тога, морате да искључите његов режим само за читање пратећи ове кораке:

1. Притисните тастер Виндовс, откуцајте Цомманд Промпт и кликните на Покрени као администратор.

2. Одобрите контролу корисничког налога кликом на Да.

3. Када се командна линија отвори, унесите следеће команде. Не заборавите да притиснете тастер Ентер после сваког од ових:

diskpart - list disk - select disk 1 - attributes disk clear readonly

Напомена: Имајте на уму да је 1 у диску1 слово погона које захтева промену у режиму само за читање.

4. Поново покрените лаптоп и сачекајте да систем примени неопходне промене.

Метод 14: Ресетујте Виндовс 10

Пре него што схватите како да поново покренете Виндовс 10, важно је запамтити да ово мора бити ваше последње средство. Другим речима, покушајте и тестирајте ово само ако је наведен уређај који не постоји ако ништа друго не ради. Разлог за ово је тај што ресетовање уклања све апликације и драјвере који су касније инсталирани. Штавише, такође ће поништити промене које сте направили у подешавањима да бисте додали лични додир. Пратите наш водич за ресетовање оперативног система Виндовс 10 без губитка података да бисте поправили грешку 0к800701б1 на Виндовс 10.

Често постављана питања (ФАК)

К1. Како да поправите наведен уређај који не постоји?

Анс. Да бисте решили ову грешку, можете испробати било коју од горе наведених метода. Сви су подједнако ефикасни и свако их може испробати.

К2. Како да поправите грешку 0Кс800701Б1 наведен је уређај који не постоји?

Анс. Као што је раније поменуто, постоји 13 различитих начина за поправљање кода грешке 0Кс800701Б1. Можете почети са најосновнијим, укључујући поновно укључивање и поновно покретање, и прећи на оне тешке ако проблем и даље постоји.

К3. Шта значи 0к800701Б1?

Анс. Корисници оперативног система Виндовс 10 често пријављују да на својим лаптоповима наилазе на шифру грешке 0к800701б1. Ово се дешава када систем не успе да пренесе датотеке између екстерног ХДД-а и лаптопа. Због тога пренос датотека не успева и корисници се заглављују са грешком.

***

Корисници оперативног система Виндовс 10 често имају посла са уређајем који не постоји је наведена грешка. Уместо да дозволите да грешка остане и омета ефикасност лаптопа, морате да је уклоните помоћу једне од горе наведених метода. Такође, не заборавите да поделите своје коментаре и сугестије у коментарима да бисте нам рекли шта желите да прочитате следеће.