Како читати ВхатсАпп поруке без упозорења пошиљаоца

Сви су спремни да избегну те страшне двоструке плаве квачице у ВхатсАпп-у. Знате, потврде о читању које говоре пошиљаоцу да сте прочитали његове поруке и врше суптилан притисак на вас да одмах одговорите.

Срећом, постоје неки трикови које можете користити за читање порука на ВхатсАпп-у без упозорења пошиљаоца. Уронимо одмах!

1. Укључите режим рада у авиону

Ово је прилично једноставан трик: пре него што отворите било коју примљену ВхатсАпп поруку, укључите режим рада у авиону на свом телефону. Ово одузима ВхатсАпп ван мреже, а ви ћете читати поруке из кеша апликације.

Међутим, квака је када се ВхатсАпп врати на мрежу, статус поруке ће бити ажуриран и пошиљалац сада може да види да сте прочитали поруку. Да бисте укључили режим рада у авиону на свом иПхоне-у, превуците надоле у ​​горњем десном углу екрана да бисте приступили Контролном центру и додирните икону авиона.

На Андроид телефону, превуците надоле на панелу са обавештењима, а затим додирните икону авиона да бисте омогућили режим летења.

Виџет је мали прозор који можете да додате на почетни екран и који вам омогућава интеракцију са одређеним функцијама у апликацији без отварања. Можете додати ВхатсАпп виџет на почетни екран да прегледате своје поруке.

Али док су виџети доступни и на Андроид и на иОС уређајима, ВхатсАпп виџет на иОС-у приказује само ваша четири најбоља икона за ћаскање и статус. С друге стране, ВхатсАпп виџет на Андроиду приказује последње четири непрочитане поруке.

  9 најбољиһ проширења за снимке екрана за Гоогле Цһроме за употребу у 2023

Да бисте додали ВхатсАпп виџет на свој Андроид почетни екран, притисните и држите на почетној страници, а затим изаберите Видгет на дну екрана. Померите се надоле и изаберите ВхатсАпп, затим додирните 4×2 и Додај. Ваш виџет ће се сада појавити на почетном екрану.

3. Искључите потврде о читању

Апликација вам такође омогућава да онемогућите потврде о читању на ВхатсАпп-у. Потврде о читању су ВхатсАпп функција која скрива плаву квачицу и оставља је као сиву квачицу без обзира да ли сте прочитали поруку или не. Да бисте искључили потврде о читању, отворите ВхатсАпп на свом телефону и додирните икону Подешавања у доњем десном углу екрана. Додирните Приватност, померите се надоле и искључите Потврде о читању.

Запамтите да када то урадите, нећете моћи да видите потврде о читању од других људи, осим оних у групним ћаскањима.

4. Прочитајте поруке са траке са обавештењима

Још један једноставан трик за преглед порука без упозорења пошиљаоца је са траке са обавештењима. Ако су прегледи обавештења омогућени на вашем уређају, можете да видите долазне ВхатсАпп поруке без отварања апликације.

Да бисте активирали прегледе обавештења, отворите апликацију Подешавања, додирните Обавештења, а затим додирните Прикажи прегледе. Можете да изаберете Увек или Када је откључано. Међутим, ако изаберете Увек, то ће значити да свако ко баци поглед на ваш телефон може да чита ваше поруке чак и ако је ваш телефон закључан.

5. Читајте поруке користећи 3Д/Хаптиц Тоуцх за иОС

Овај последњи трик је специфичан за кориснике иОС-а. 3Д Тоуцх и Хаптиц Тоуцх су функције иОС-а које вам могу омогућити да прегледате своје поруке дугим притиском. Док је 3Д Тоуцх доступан на иПхоне 6с до иПхоне Кс и КСС, Хаптиц Тоуцх је доступан од КСР и каснијих иПхоне модела.

  Како онемогућити аутоматску репродукцију Нетфлик трејлера

Уз 3Д/Хаптиц Тоуцх, чак и ако су прегледи обавештења искључени, можете да видите поруке дугим притиском на обавештење о поруци. Штавише, са Хаптиц Тоуцх-ом, такође можете да одговарате на поруке без потребе да затворите апликацију на којој сте и отворите ВхатсАпп.

Читајте ВхатсАпп поруке без отварања

Свет тренутне комуникације такође врши притисак на вас да одмах одговорите. Срећом, уз било који од трикова које смо вам показали, моћи ћете да читате поруке и одговарате кад год пожелите. И иако неки од ових трикова имају своје недостатке, можете их све сами тестирати и одабрати који вам највише одговара.