Како да искључите време екрана на вашем иПхоне-у, иПад-у и Мац-у

Време екрана вам омогућава да поставите временска ограничења за апликације и ограничите нежељени садржај, али може доћи време када ћете желети да га онемогућите, посебно ако је ваше дете одрасло. Дакле, читајте даље да бисте сазнали како да искључите Сцреен Тиме на свом Аппле уређају.

Како онемогућити време екрана на вашем иПхоне-у или иПад-у

Пре иОС 17, корисници су имали опцију да искључе све функције времена екрана одједном. Али сада ћете морати да се упутите у различите одељке да бисте онемогућили одговарајућа подешавања.

Како уклонити ограничења за време екрана на вашем иПхоне-у или иПад-у

Да бисте онемогућили сва временска ограничења за апликације, идите на Подешавања > Време екрана > Искључи активност апликација и веб локација. Потврдите тако што ћете поново додирнути Искључи активност апликација и веб локација.

Ако желите да уклоните временско ограничење само за неколико апликација, идите на Подешавања > Време екрана > Ограничења апликација. Превуците налево по апликацији или категорији апликације, а затим додирните Избриши > Ограничење брисања.

Додатне поставке које можете појединачно искључити су Застоји и Удаљеност екрана. Да бисте искључили време застоја, на страници Време екрана идите на Прекид > Искључи време застоја. Да бисте онемогућили упозорења о удаљености екрана, додирните Удаљеност екрана и искључите Удаљеност екрана.

  Како делити фотографије и видео записе са свог иПхоне-а

Онемогућите ограничења комуникације и ограничења садржаја на вашем иПхоне-у или иПад-у

Да бисте уклонили ограничење ко може да вас контактира током дозвољеног времена екрана или неактивности, идите на Подешавања > Време екрана > Ограничења комуникације > Током времена екрана (или током неактивности) и изаберите Сви.

Затим, хајде да се позабавимо ограничењима садржаја у апликацијама за комуникацију као што су иМессаге, ФацеТиме и друге апликације трећих страна. Ако више не морате да постављате родитељски надзор на иПхоне и ограничења за осетљиве медије нису неопходна, идите на Сцреен Тиме > Цоммуницатион Сафети и искључите Цоммуницатион Сафети.

Да бисте уклонили сав други садржај и ограничења приватности, идите на Време екрана > Ограничења садржаја и приватности и искључите Ограничења садржаја и приватности.

Такође можете да изаберете да селективно онемогућите ограничења садржаја тако што ћете отићи на време екрана > Ограничења садржаја и приватности > Ограничења садржаја. Овде можете да изаберете да ли желите да дозволите експлицитан садржај или језик за одређене медије и апликације.

Како да искључите обавештења о времену екрана на вашем иПхоне-у или иПад-у

На крају, ако желите да наставите да користите време екрана, али једноставно не желите обавештења, идите на Подешавања > Обавештења > Време екрана и искључите Дозволи обавештења.

Након што контролишете та досадна обавештења на свом иПхоне-у, и даље можете да проверите своје податке о времену екрана у апликацији Подешавања. Ограничења ће и даље важити, а функција ће наставити да ради као и обично.

Како онемогућити време екрана на вашем Мац-у

Искључивање функције Време екрана на мацОС-у је слично корацима за иОС. Не постоји опција да се време екрана потпуно искључи; мораћете да онемогућите његова подешавања у различитим одељцима.

  Инсталација MySQL-а на Rocky Linux 9

Како уклонити ограничења за време екрана на вашем Мац-у

Да бисте онемогућили сва временска ограничења апликација на свом Мац-у, прво кликните на Аппле лого на траци менија и изаберите Системске поставке из падајућег менија. Затим изаберите Време екрана са бочне траке и искључите Активност апликација и веб локација на дну десног окна.

Да бисте уклонили одређена ограничења за апликацију или веб локацију, идите на Време екрана > Ограничења апликације у системским подешавањима. Са листе пређите курсором преко апликације и кликните на Уреди > Уклони ограничење. Затим поново кликните на Уклони ограничење да бисте потврдили.

Да бисте искључили само застоје, идите на Сцреен Тиме > Довнтиме и искључите Прекид рада.

Како онемогућити комуникацију и ограничења садржаја на вашем Мац-у

Ако Мац више није уређај вашег детета, можете да уклоните ограничења времена екрана за осетљив садржај тако што ћете отићи на Подешавања система > Време екрана > Безбедност комуникације. Затим искључите Сигурност комуникације.

Затим се вратите на главну страницу са подешавањима времена екрана и кликните на Садржај и приватност. Да бисте онемогућили ограничења за сав експлицитни садржај, искључите садржај и приватност.

Да бисте селективно дозволили неки садржај и ограничили други, можете да прилагодите подешавања кликом на једну од појединачних категорија наведених у наставку: Ограничења садржаја, Ограничења продавнице, Ограничења апликација и Ограничења подешавања.

Како да искључите обавештења о времену екрана на вашем Мац-у

Ако и даље желите да примате статистику коришћења апликације, а сметају вам само обавештења о времену екрана, можете да их искључите и наставите да користите друге функције времена екрана као и обично.

  7 техничких идеја за шалу за вашу забаву за Ноћ вештица

Да бисте то урадили, идите на Подешавања система > Обавештења > Време екрана и искључите Дозволи обавештења. Овде такође можете да промените начин на који примате обавештења о времену екрана. На пример, можете да изаберете да искључите звукове обавештења о времену екрана.

Како искључити време екрана без лозинке

Ако је време екрана првобитно подешено и закључано лозинком на вашем уређају, моћи ћете да мењате горенаведена подешавања само ако је имате. Ако се не сећате шифре за време екрана, постоје два решења.

Први је да ресетујете лозинку за време екрана. На вашем иПхоне-у или иПад-у идите на Подешавања > Време екрана > Промени шифру за време екрана > Промени шифру за време екрана > Заборављена шифра. На свом Мац-у идите на Подешавања система > Време екрана > Промени шифру.

Затим унесите свој Аппле ИД и лозинку за налог. Ваш уређај ће вам тада омогућити да поставите нову лозинку за време екрана. Међутим, овај метод функционише само ако сте укључили свој Аппле ИД када сте подесили стару лозинку за време екрана.

Ако нисте укључили свој Аппле ИД током почетног подешавања, једини начин да искључите Сцреен Тиме без познавања шифре је да ресетујете свој иПхоне или Мац на фабричка подешавања.

Нажалост, заједно са подешавањима времена екрана и лозинком, сви подаци сачувани на вашем уређају ће бити изгубљени и биће као да сте управо извадили нови иПхоне или Мац из кутије.

Уклоните и промените подешавања времена екрана

Време екрана је згодна функција за праћење колико времена ви или ваша деца проведете користећи иПхоне или Мац. Али понекад ћете можда желети да направите паузу од ове функције или да је трајно искључите када ваше дете порасте.

На срећу, можете да уклоните сва ограничења за апликацију Време екрана и ограничења садржаја или да прилагодите појединачна подешавања тако да више одговарају вашим потребама. Ако су обавештења оно што вас мучи, можете да их искључите да бисте наставили да користите време екрана без ометања.