Како да користите Бацктрацк на Аппле Ватцх-у да бисте поново пратили своје кораке

Ако планинарите или истражујете област без Ви-Фи или мобилне везе, и даље можете да се ослоните на свој Аппле Ватцх да бисте пронашли пут назад до почетне тачке помоћу Бацктрацк-а. Повратак је функција у апликацији Цомпасс која прати вашу руту од почетне локације и упућује вас у правом смеру да бисте се вратили на ту локацију.

Ево како да подесите и користите Бацктрацк да бисте били сигурни да ћете остати на правом путу док се враћате на почетак пешачења, вожње бицикла, трчања или шетње.

Како започети праћење руте на Аппле Ватцх-у

Да бисте користили Бацктрацк, мораћете да га активирате пре него што кренете на пешачење, вожњу бициклом или шетњу. Затим ће се покренути у позадини, чувајући вашу руту док не уђете у режим Ретраце Степс.

Следећи модели Аппле Ватцх-а подржавају Бацктрацк у апликацији Цомпасс:

Да бисте активирали Бацктрацк и почели да пратите своју руту, једноставно отворите апликацију Компас и додирните дугме отисци. Затим уживајте у шетњи са сазнањем да ваш Аппле Ватцх чува вашу почетну позицију и руту дуж пута.

Како да поново пратите своје кораке користећи Бацктрацк

Када дође време да се окренете и вратите назад, уђите у режим Ретраце Степс и пратите згодан водич на сату.

Ево како да престанете да пратите своју руту и ​​почнете да се враћате својим корацима до почетка:

  ПлаиСтатион Плус у односу на Ксбок Гаме Пасс: шта је боље?
 • У апликацији Компас (са већ активираном функцијом Бацктрацк), додирните дугме за паузу.
 • Затим изаберите Ретраце Степс.
 • Потражите белу стрелицу на компасу; показује у ком правцу треба да путујете. (Такође ћете видети своју претходну руту као сиву линију ако сте јој близу.)
 • Пратите стрелицу док се не приближите свом одредишту. Затим ће стрелица нестати и видећете своју почетну тачку као сиву тачку дуж претходне руте.
 • Ограничења функције Бацктрацк на ватцхОС 10

  Иако ваш Аппле сат може да вас усмери у правом смеру и да вам помогне да вратите кораке до почетне тачке, функцији руксака недостају неки важни детаљи које бисте пронашли на сателитској или топографској мапи. На пример, Бацктрацк вам не приказује информације о надморској висини, карактеристике пејзажа (као што су брда или литице) или друге објекте животне средине, као што су реке.

  То значи да ћете знати само у ком правцу да идете, али не и на шта можете наићи на путу.

  Пре него што се ослоните на ову функцију или било коју апликацију на вашем иПхоне-у или Аппле Ватцх-у за навигацију, требало би да се уверите да је батерија вашег уређаја довољно напуњена.

  Пронађите свој пут назад помоћу апликације Цомпасс за Аппле Ватцх

  Следећи пут када истражујете дивљину, планинарите по планинама или возите бицикл по сеоским путевима, рачунајте на свој Аппле Ватцх који ће вам помоћи да пронађете пут назад, чак и ако нема Ви-Фи мреже.