Како да направите дугмад за акцију у Мицрософт ПоверПоинт-у

Дугмад за радње, као што име каже, су дугмад која покрећу радњу у Мицрософт ПоверПоинт-у. Додавање дугмади за акцију може учинити ваше презентације интерактивнијим.

Можете додати дугме за померање нагоре по слајду или репродукцију видео записа. Овај водич објашњава како да креирате, дизајнирате и додате ефекте дугмадима за радњу у ПоверПоинт-у.

Како додати дугмад за акцију у Мицрософт ПоверПоинт

Идите на своју Мицрософт ПоверПоинт презентацију и отворите слајд на коме желите да направите дугме за акцију. Ево три једноставна корака за додавање акционог дугмета на слајд:

1. Уметните облик

Кликните на слајд на који желите да уметнете дугме. Идите на картицу Уметање, кликните на Облици, а затим у оквиру Дугмад за радњу на дну менија кликните на облик дугмета који желите да додате.

Када изаберете облик, кликните и превуците курсор преко слајда да бисте нацртали. Наставите да повлачите док не видите жељене димензије, а затим отпустите клик. Наравно, увек можете променити величину или позиционирати облик ако је потребно, чак и након што сте га нацртали.

Мицрософт ПоверПоинт вам такође омогућава да користите било коју слику да бисте креирали дугме за акцију. Да бисте додали слику и доделили јој радњу, идите на картицу Уметање, у групи Илустрације кликните на Слике. Када је уметнута, кликните на слику, а затим на картици Уметање, у групи Везе, кликните на Акција.

  Шта су ЦхатГПТ додаци [+8 Usage Examples]

Ако треба да извршите неке основне измене, можете да користите уграђене алате за уређивање слика у Мицрософт ПоверПоинт-у.

2. Отворите оквир за дијалог Подешавања акције

Креирање акционог дугмета укључује повезивање другог простора и дела информације са вашим слајдом. То значи да се можете повезати са другим слајдом, другом презентацијом, УРЛ-ом, видео снимком или документом.

Дугмад за радње функционишу другачије од хипервеза у ПоверПоинт презентацији, које се углавном користе за повезивање са УРЛ адресама. Да бисте доделили радњу:

 • Када је облик изабран из категорије Дугмад за радњу: Видећете искачући оквир за дијалог Подешавања акције чим завршите са цртањем дугмета.
 • Када је облик изабран из било које друге категорије: Мораћете да кликнете десним тастером миша на облик и изаберете Подешавања акције.
 • Када користите слику као дугме за акцију: Кликните десним тастером миша на слику и идите на Подешавања радње.

3. Конфигуришите радњу

Након што отворите дијалог Подешавања радње, пређите на картицу Клик мишем да бисте конфигурисали радњу која се покреће када неко кликне на дугме за радњу. Алтернативно, можете користити картицу Прелазак миша да бисте креирали радњу која се покреће када неко пређе курсором преко дугмета за радњу.

 • Веза до: Можете доделити облику да делује као веза ка следећем слајду, претходном слајду, другој презентацији, другим датотекама и још много тога.
 • Покрени програм: Можете изабрати да креирате акцију за покретање програма користећи ову опцију. Затим кликните на Изабери и потражите апликацију коју желите да покренете када неко кликне на дугме.
 • Покрени макро: помоћу ове опције можете да се повежете са макроом. Ако немате макро у пројекцији слајдова, опција ће бити засивљена.
 • Радња објекта: Користите ову опцију да изаберете ОЛЕ (Објецт Линкинг анд Ембеддинг) објекат. Опет, ако ваша пројекција слајдова нема ОЛЕ објекат, ова опција неће бити доступна.
 • Пусти звук: Изаберите звук по свом избору из падајућег менија или изаберите Други звук да бисте отпремили свој звук.
  11 цоол ствари које треба радити са ЦхатГПТ сликом и гласовном функцијом

Кликните ОК да бисте применили. Идите на пројекцију слајдова на траци и изаберите Пусти од почетка да бисте тестирали акциона дугмад.

Како додати ефекте дугмету у ПоверПоинт-у

Додавање визуелних ефеката је одличан начин да привучете пажњу и учините своју презентацију визуелно привлачном. Да бисте додали визуелне ефекте, можете да користите окно за анимацију у програму Мицрософт ПоверПоинт. Кликните на дугме за акцију и идите на одељак Анимације на траци на врху. Изаберите анимацију из доступних опција.

Како уредити дугме за акцију у ПоверПоинт-у

Постоје различити начини за уређивање акционог дугмета у вашој ПоверПоинт презентацији.

 • Опција подешавања акције: Кликните десним тастером миша на дугме акције, идите на Подешавања акције и промените додељену радњу.
 • Опција за уређивање везе: Кликните десним тастером миша на слику и идите на Линк > Уреди везу.
 • Уметни одељак: Или, можете кликнути на дугме за акцију и отићи на одељак Уметање на траци. Изаберите Радња или Веза да бисте брзо уредили додељену радњу.

Затим, да бисте уредили изглед или анимацију дугмета радње, кликните на дугме радње и идите на одељак Формат облика на траци. Овај одељак вам омогућава да прилагодите облик, величину, боју и још много тога. У ствари, такође можете променити облик дугмета ако желите без промене радње која му је додељена.

Испробајте акциона дугмад у својим презентацијама

Покушајте да се поиграте са акционим дугмадима док се припремате за следећу презентацију да бисте видели да ли то може учинити презентацију интерактивнијом и визуелно привлачнијом. Док сте већ код тога, можда бисте желели да научите и о коришћењу ПоверПоинт снимача екрана да бисте ангажовали своју публику и оставили трајни утисак.

  Топ 10 најбољих додатака за 3Д филмове на Коди-ју