Слушалице пуне карактеристика које су изневериле лош АНЦ

Кључне Такеаваис

  • ЕарФун Фрее Про 3 слушалице нуде широк спектар функција и спецификација по приступачној цени, укључујући добар квалитет звука, прилагодљив еквилајзер и повезивање са више уређаја.
  • Опсежна листа функција ЕарФун Фрее Про 3 импресионира, али АНЦ перформансе недостају, што је недостатак иначе солидног пакета.
  • Уз удобно пристајање, дуго трајање батерије и најновији Блуетоотх стандард, ЕарФун Фрее Про 3 слушалице пружају одличну вредност за своју цену.

ЕарФун Фрее Про 3 су одличан сет слушалица за 80 долара, са пристојним квалитетом звука, удобним пристајањем са мноштвом опција силиконског врха, прилагодљивим еквилајзером, Куалцомм-овим Снапдрагон звуком, повезивањем за више уређаја и још много тога. Чудо је да ЕарФун може да понуди ове слушалице по овој цени, с обзиром на низ функција и спецификација на изложби.

Али постоји квака. Опсежна листа функција не може да избегне лоше АНЦ перформансе, упркос укупном квалитету ЕарФун Фрее Про 3 пакета.

ЕарФун Фрее Про 3

ЕарФун Фрее Про 3 су изненађујуће богат сет буџетских бежичних слушалица које нуде удобно и сигурно пристајање, веома добар век трајања батерије, најновији Блуетоотх стандард и аудио кодеке, прилагодљив звук преко еквилајзера и додатне функције као што су бежично пуњење и ИПКС5 рејтинг. Квалитет звука оживљава музику уз снажне басове и јасне високе тонове, иако је поништавање буке прилично лоше. Све у свему, они пружају одличну вредност, с обзиром на опсежне карактеристике и пристојан звук по овој ниској цени.

Трајање батерије До 33 сата

Футрола за пуњење укључена? да

Микрофони шест

Бранд ЕарФун

Подржани кодеци СБЦ, ААЦ, ЛЦ3, аптКс Адаптиве

Блуетоотх 5.3

ИП оцена ИПКС5

Величина драјвера 7 мм

Димензије и тежина (кућиште) 67мм к 50мм к 31мм

Боје браон црна, сребрно бела, морнарско плава

Порт за пуњење УСБ-Ц

Хибрид за поништавање буке

Тежина слушалица 5,3 г

Тежина кућишта за пуњење 41,5 г

Блуетоотх профили А2ДП, АВРЦП, ХФП, ХСП

Прос

  • Добар квалитет звука
  • Пристојан век трајања батерије, добар избор могућности повезивања
  • Удобно пријањање, додатне опције за врх ушију и врх крила
  • Пратећа апликација је корисна, прилагођени еквилајзер добро функционише
  • Добра вредност

Цонс

  • АНЦ-у су потребни радови
  • Звук је потребно подесити да би био најбољи

Пристојан стил, позната удобност

Гавин Пхиллипс / МакеУсеОф

ЕарФун’с Фрее Про 3 су удобан сет слушалица. Они користе ЕарФун-ов испробани и тестирани облик слушалица у облику пилуле са малим гуменим врхом за крило како би га држали на месту. Подразумевани силиконски врхови ми добро пристају у овој прилици, а врхови за уши помажу да Фрее Про 3 слушалице остану закључане, али не изазивају иритацију током дужих сесија слушања. Са тежином од 5,3 г по слушалици, нису посебно тешке, а пошто су добро постављене, не приметите да их носите.

  Добијајте обавештења Цхроме радне површине када се преузимање датотека заврши

У кутији се налазе четири додатна пара врхова за уши, један сет врхова од меморијске пене и две различите опције врхова крила. То је одличан приказ и показује да ЕарФун разматра све опције када је у питању удобност корисника.

Гавин Пхиллипс / МакеУсеОф

Фрее Про 3 су потпуно црни и сиви мат-пластични дизајн, као што можете очекивати. То даје ЕарФун Фрее Про 3 неке додатне стилске тачке, јер задњи део пупољака изгледа добро, а ЕарФун лого светлуца на светлости када окренете слушалице у руци. Слично томе, већа Фрее Про 3 футрола у облику пилуле је мат пластична, дивно глатка у руци и има ЕарФун лого на поклопцу. Ту је и УСБ-Ц порт на задњој страни за пуњење. Свиђа ми се кућиште јер има добар осећај у руци, али нисам сигуран да би преживео многе одласке на под без огреботина или случајног залетања у џеп са комплетом кључева. Ипак, довољно је пристојан по овој цени.

Вишедневни век трајања батерије и више Блуетоотх кодека

Гавин Пхиллипс / МакеУсеОф

Трајање батерије је један од главних плуса Фрее Про 3. Слушалице обезбеђују до 7,5 сати репродукције са једним пуњењем, са још 25,5 сати у торбици за пуњење. Постоји и опција брзог пуњења која пружа два сата репродукције уз брзо десетоминутно пуњење. Скоро сваки сет слушалица сада има функцију брзог пуњења, али је сјајно то видети на слушалицама које су више фокусиране на буџет.

Током тестирања, век трајања батерије ЕарФун Фрее Про 3 био је довољно тачан. Опада када користите АНЦ и режиме ултра-ниског кашњења, као што бисте очекивали када слушалице морају да обаве више обраде. Али генерално, задовољан сам трајањем батерије коју Фрее Про 3 пружа.

Гавин Пхиллипс / МакеУсеОф

Сада, повезаност постаје занимљива. Фрее Про 3 слушалице користе Блуетоотх 5.3, најновију верзију стандарда, и долазе са подршком за СБЦ, ААЦ, ЛЦ3 и аптКс Адаптиве кодеке. Укључивање ЛЦ3 је корисно, јер је то нискоенергетски кодек који може да преноси бољи звук од стандардног СБЦ кодека, док би Куалцомм-ов аптКс Адаптиве такође требало да испоручи неки додатни квалитет звука. Пребаците се између њих где можете, јер то чини разлику, иако су ове опције нажалост ограничене за кориснике иОС-а.

  Како додати ефекат померања нагиба фотографијама на вашем иПхоне-у

Широк спектар функција: микрофони, Снапдрагон звук, ИПКС5 оцена и још много тога

Гавин Пхиллипс / МакеУсеОф

Заједно са одличним трајањем батерије и пристојним опсегом Блуетоотх кодека, ЕарФун је опремио Фрее Про 3 слушалице са другим функцијама — од којих бисте многе желели да видите на скупљем сету слушалица. На пример, имају низ од шест микрофона са Куалцомм-овим цВц, што значи да је ваш глас изузетно јасан када сте у разговору. Такође одлично блокира и спољне буке.

Слушалице такође подржавају Снапдрагон Соунд, који, када је упарен са уређајем са сличном функционалношћу, може да испоручи просторни звук, звук без губитака и аудио стримовање високе резолуције. Нажалост, подршка за Снапдрагон Соунд је ограничена, али то је још једна карактеристика коју је ЕарФун успео да угура у ове буџетске пупољке.

Ту је и могућност повезивања са више уређаја која добро функционише ван кутије, ИПКС5 отпорност на зној и прашину и бежично пуњење—то је прави пакет.

Фрее Про 3 има контроле додиром, али оне су донекле темпераментне, пате од класичних проблема са контролом додира као што је регистровање више додира као једно, нерегистровање уопште итд. Можете да прилагодите или онемогућите контроле додира у апликацији ЕарФун Аудио – више о томе касније – али сам одлучио да не користим додирне контроле на почетку.

Забаван звук, јадан АНЦ

Гавин Пхиллипс / МакеУсеОф

Квалитет звука на сету буџетских слушалица никада неће директно конкурисати много скупљим алтернативама. Међутим, ЕарФун Фрее Про 3 композитни драјвери од 7 мм вуне и свеукупно подешавање дају полетан, забаван звук који оживљава вашу музику. Имајте на уму да су драјвери од 7 мм у реду за сет слушалица, али ће такође ограничити укупну звучну сцену.

То је широко подешавање у облику слова В, са повишеним басом и високим тонима на рачун неких од средњих тонова. Ипак, ако знате шта добијате и шта можете да очекујете, то је добро искуство слушања. Има мало користи упоређивати ЕарФун Фрее Про 3 са уравнотеженијим слушалицама због тога, али оне ће одговарати већини људи. То није најшира звучна кулиса коју ћете икада срести, али је довољно широка да остави простора барем за средње.

Недавно сам слушао огромне количине Јунгле, што представља интересантан изазов за Фрее Про 3 (жанр, а не електронска група, иако су такође одлични). Влажни, тешки басови добро функционишу, али оштрији горњи крај може да учини да нумере из џунгле звуче лимено. Такође, док је тестирао Фрее Про 3, ЦАСИСДЕАД је објавио свој дуго очекивани албум Фамоус Ласт Вордс. Опет, то је занимљив предлог за слушалице. Осим што је један од најбољих албума 2023. године, садржи широк спектар музичких стилова са тешким синт-таласом 80-их. ЕарФун Фрее Про 3 заправо чини многе нумере на овом албуму праведним, оживљавајући ретро звуче реверб и дубоке бас линије.

  9 најбољих софтвера за планограм за оптимизацију вашег малопродајног простора

Гавин Пхиллипс / МакеУсеОф

Међутим, окретање Цросбију, Стиллсу, Нешу и Јангу и квалитет њихових мелодија, каскадних мелодија и хармонија једноставно не звуче исто. Наравно, и даље су добри јер је ЦСНИ био невероватан, али недостатак дубине и укупног квалитета се овде примећује више него било где другде.

АНЦ

Нажалост, АНЦ на ЕарФун Фрее Про 3 је лош. Упркос томе што се рекламира са могућношћу блокирања буке до 43 дБ, осећао сам да слушалице немају шансе да блокирају тај ниво позадинске буке.

Ажурирање које је избацио ЕарФун јесте донекле побољшало ситуацију (и увело профиле за уши), али АНЦ једноставно није довољно јак. Да ли је то због проблема са обрадом или на неки други начин, нисам сигуран, али је изненађујуће, јер сам открио да је АНЦ на претходним ЕарФун моделима као што су Аир С и Аир Про 3 пристојан.

Обавезно користите згодну пратећу апликацију ЕарФун да бисте прилагодили еквилајзер

Ако узмете пар ЕарФун Фрее Про 3, обавезно преузмите и апликацију ЕарФун Аудио. Увек ми се допадала ЕарФун-ова пратећа апликација; није блистав, али вам даје довољно додатних опција да извршите одређену контролу над својим слушалицама.

У овом случају, биће вам корисне прилагођене опције ЕК апликације ЕарФун Аудио, са могућношћу подешавања до десет различитих фреквенција. То је далеко од ултра-ограничених ЕК апликација које вам дају само четири или пет опција, а то значи да иако подразумевано подешавање Фрее Про 3 можда не одговара свима, можете направити значајна подешавања.

ЕарФун Фрее Про 3 су јефтини и углавном добри

ЕарФун Фрее Про 3 се продаје за 80 долара и морам рећи да је то пристојан свеукупни буџетски пакет за слушалице.

Наравно, АНЦ можда није на нивоу, али звук је пристојан, а постоје бројне опције прилагођавања у пратећој апликацији ЕарФун Аудио. Задовољан сам трајањем батерије, посебно по овој цени, и удобне су за дуге периоде. Додајте јасан квалитет позива и ИПКС5 оцену, и то даје заиста добру понуду вредности, посебно ако трошење више од 100 долара не долази у обзир.

ЕарФун Фрее Про 3

ЕарФун Фрее Про 3 су изненађујуће богат сет буџетских бежичних слушалица које нуде удобно и сигурно пристајање, веома добар век трајања батерије, најновији Блуетоотх стандард и аудио кодеке, прилагодљив звук преко еквилајзера и додатне функције као што су бежично пуњење и ИПКС5 рејтинг. Квалитет звука оживљава музику уз снажне басове и јасне високе тонове, иако је поништавање буке прилично лоше. Све у свему, пружају одличну вредност, с обзиром на опсежне карактеристике и пристојан звук по овој ниској цени.