Како да подесите и користите помоћни контролер на ПС5

Кључне Такеаваис

  • Помоћни контролери на ПС5 повезују два контролера и омогућавају им да раде као један, чинећи играње приступачнијим за оне са смањеном покретљивошћу или младе играче којима је потребна додатна помоћ.
  • Повезивање помоћног контролера захтева ажурирање вашег ПС5 на најновију верзију и коришћење ДуалСенсе контролера или подржаног контролера треће стране. Оба контролера морају бити повезана на исти кориснички профил да би функција радила.
  • Док користите помоћни контролер, не можете да користите ДуалСенсе функције као што су хаптичка повратна информација или адаптивни окидачи. Међутим, ова мала жртва омогућава некоме да игра и ужива у играма које воле са већом доступношћу.

Коришћење помоћног контролера на вашем ПС5 омогућава вам да повежете два контролера који делују као један. Ако желите да искористите ову згодну функцију приступачности на свом ПС5, али нисте сигурни како то да урадите, ми смо за вас.

Шта ради помоћни контролер на ПС5?

Могућност повезивања помоћног контролера са вашим ПС5 је Сонијев одговор на функцију копилота на Ксбок-у. Коришћење помоћног контролера је много другачије искуство од једноставног повезивања два ДуалСенсе контролера и позивања на дан.

Додавањем другог контролора додаје се још један играч, који постаје играч два. Помоћни контролер, међутим, дозвољава два различита контролера да управљају истим корисничким профилом, тако да се два контролера понашају као један једини контролер.

Ова функција приступачности је посебно корисна за оне са смањеном покретљивошћу. Један играч може да контролише правац кретања аватара или напада, док други може да преузме контролу над камером, на пример.

  Како да променим свој Ксбок Оне налог са дечијег на родитељски

Такође је корисно за младе играче којима је потребна додатна помоћ родитеља да би победили посебно страшног коначног шефа. Постоји много сценарија у којима би помоћни контролор могао бити од помоћи. Дакле, ако желите да научите како да користите ову функцију на свом ПС5, пратите упутства у наставку.

Како да подесим помоћни контролер на свом ПС5?

Треба напоменути неколико ствари пре него што почнете. Прво, могућност повезивања помоћног контролера на ваш ПС5 представљена је у ажурирању. Дакле, ако још увек нисте омогућили аутоматска ажурирања на свом ПС5, само напред и ручно ажурирајте свој ПС5 на најновију верзију.

Такође не можете користити ниједан контролер као помоћни контролер. Можете повезати само ДуалСенсе контролер или други подржани контролер треће стране. Ако имате ДуалСенсе Едге контролер, он се може користити само као главни контролер и не може се користити као помоћни контролер.

Када означите поља изнад, спремни сте да почнете. Процес је веома сличан подешавању и коришћењу функције копилота на Ксбок-у, тако да ако имате искуства са тим, требало би да буде интуитивно.

Започните повезивањем контролера и пријављивањем на кориснички профил. Одатле отворите подешавања притиском на икону зупчаника у горњем десном углу.

Идите на подешавања приступачности и померите се надоле до Контролери.

Додирните Користи други контролер за помоћ и уверите се да је прекидач Користи помоћни контролер укључен.

Узмите свој други контролер, укључите га и изаберите исти кориснички профил на који је повезан главни контролер. Веома је важно да су оба контролера повезана са истим корисничким профилом. Ако не, процес неће бити успешан. Можете рећи на који профил је главни контролер повезан по икони контролера испод слике профила.

  Како одложити е-пошту у Гмаил-у

Сада ћете моћи да користите други контролор да помогнете првом играчу на било који начин који му је потребан. Можете рећи да су два контролера успешно повезана тако што ћете проверити икону батерије у горњем десном углу. Ако постоје две батерије уместо једне, можете кренути.

Да бисте престали да користите помоћни контролер, искључите један од контролера да бисте га искључили или се вратите на подешавања и искључите Користи помоћни контролер.

Не можете да користите ДуалСенсе функције као што су хаптичка повратна информација, адаптивни окидачи или уграђени микрофон контролера док користите помоћни контролер, али ово је мала цена коју треба платити да бисте помогли некоме да игра и ужива у игрицама које воли.

Помоћни контролер чини играње приступачнијим

Класични контролери за игре углавном нису приступачни. Имају мале улазе за дугмад који захтевају веома чврсте покрете и хват налик канџи. Ова врста подешавања једноставно не функционише за многе људе, али то не значи да не би требало да могу да уживају или искусе игре.

Постоји много контролора приступачности на тржишту, али они су често скупи и такође имају ограничења у броју људи за које могу да раде. Додавање помоћног контролера на ваш ПС5 је јефтин и ефикасан начин да игрице учините приступачнијим уз ограничени буџет, посебно ако већ имате два контролера.