Како да подесите и прилагодите чувар екрана на вашем Мац-у

Кључне Такеаваис

 • Подешавање чувара екрана на вашем Мац-у је једноставно. Отворите Систем Сеттингс, идите на Сцреен Савер и изаберите једну од различитих доступних опција.
 • Можете користити чувар екрана за фотографије да бисте додали своје слике.
 • Можете да заштитите свој Мац лозинком када се појави чувар екрана. Идите на Подешавања система > Закључани екран и подесите ваш Мац да захтева лозинку када се активира.

Чувари екрана су анимације или видео снимци који се појављују на вашем рачунару када је неактиван. Могу се разликовати од насумичних слика до прилагођеног текста или чак једноставног сата. Ево свега што треба да знате да бисте подесили чувар екрана на свом Мац-у.

Како да подесите чувар екрана на вашем Мац-у

Као што је горе поменуто, подешавање и прилагођавање чувара екрана је прилично једноставно у мацОС-у. Дакле, пратите једноставна упутства у наставку да бисте започели:

 • Отворите Подешавања система на свом Мац-у и идите на Чувар екрана.
 • Видећете мрежу са опцијама чувара екрана. Можете бирати између различитих категорија у зависности од ваших жеља.
 • Кликните на опцију чувара екрана коју желите да користите.
 • Ако одаберете чувар екрана Фотографије, кликните на Опције на врху менија чувара екрана да бисте додали своје фотографије. Можете да додате слике из фасцикле или апликације Фотографије тако што ћете кликнути на падајући мени Извор. Када изаберете своје слике, кликните на Изабери, а затим изаберите ОК.

    Како снимити Скипе позиве помоћу нове изворне функције снимања

  То је то! Ваш чувар екрана би се сада требао појавити кад год оставите свој Мац неактиван одређени период. Можете га користити заједно са другим опцијама прилагођавања на свом Мац-у да бисте га учинили још угоднијим за гледање и рад.

  Ако ваш Мац користи мацОС Сонома, можете одабрати чуваре екрана из ваздуха, који су у суштини видео снимци различитих места. Имате чак и опцију да се крећете између више чувара екрана из ваздуха. На старијим верзијама мацОС-а, морали сте да се ослоните на алатку треће стране под називом Аериал Цомпанион да бисте добили чуваре екрана из ваздуха Аппле ТВ-а на Мац-у.

  Како да заштитите свој Мац лозинком када се прикаже чувар екрана

  Можете изабрати да захтевате лозинку да бисте се поново пријавили на свој Мац када се појави чувар екрана. Ово је згодна функција и може спречити неовлашћени приступ вашем Мац-у.

  Да бисте заштитили свој Мац лозинком када је приказан чувар екрана, идите на Подешавања система > Закључани екран. Изаберите падајући мени поред Захтевај лозинку након покретања чувара екрана или искључивања екрана и подесите га на Одмах.

  Искористите предности чувара екрана на свом Мац-у

  Као што видите, подешавање чувара екрана је прилично лако у мацОС-у. Када следите горе наведене кораке, ваш персонализовани чувар екрана би требало да буде доступан за гледање кад год је ваш Мац неактиван. Поред тога, имате контролу над временом које је потребно да се ваш чувар екрана појави, па чак имате и избор да закључате свој Мац када се активира.

    8 компанија за свемирски туризам које чине одмор у свемиру стварношћу

  Прилагођавање чувара екрана на вашем Мац-у доводи вас корак ближе томе да ваш Мац учините заиста јединственим за вас.