Како ВР обука на послу може повећати ваше вештине и самопоуздање

Многе компаније сада виде ВР обуку као ефикасан и јефтинији начин да помогну својим запосленима да напредују на радном месту. Радници широм света користе специјализоване ВР програме да побољшају своје вештине.

Хајде да истражимо кључне предности имплементације ВР обуке на радном месту. Ако вас као радника или послодавца одјекују, почните да тражите одговарајућег добављача.

1. Виртуелна практична обука

Рецимо да треба да побољшате своје активно слушање или способност јасне комуникације. ВР програм за меке вештине ће вас ставити у симулацију, где можете да вежбате причање и слушање виртуелних људи.

Доступне симулације могу укључивати и теже ситуације. Пико ВР обука меких вештинана пример, може вам помоћи у родној инклузији и идентитету, разумевању и решавању сукоба и борби против малтретирања и узнемиравања.

О свим овим питањима можете да научите преко слушалица, за разлику од традиционалне обуке у учионици. Симулације могу бити веома реалне и не мање едукативне од стандардне обуке. Ипак, вежбање онога што сте научили са стварним људима додаје дубину вашем разумевању сваке друштвене ситуације.

2. Имерзивни тренинг који се одупире сметњама

Када је реч о мерењу ефикасности виртуелне стварности за обуку меких вештина, ПвЦ студија у 2020. открили су много тога након што су запослени прошли кроз сесије у учионици, е-учење и в-учење.

  Шта су белешке у Оутлоок-у и како их користите?

В-ученици су показали највиши ниво емоционалног ангажовања са садржајем обуке. У поређењу са ученицима у учионици и е-ученицима, био је 3,75 и 2,3 пута већи, респективно. Имерзивна природа ВР тренинга утиче на ову везу у великој мери.

Замислите живописно аудио-визуелно искуство у које вас слушалице увлаче. Комбинујте то са програмом који вас чини да се фокусирате на задатак који имате, било да се ради о припреми за интервјуе или учењу координације тима, и на крају ћете добити супер привлачну симулацију без ометања.

Ако ВР платформе могу да обучавају хирурге у реалистичним окружењима и хеуристичкој технологији, можете очекивати одличне резултате и од програма обуке меких вештина.

3. Безбедан виртуелни простор за учење и усавршавање вештина

Поред своје практичне и импресивне природе, ВР обука елиминише нелагодност и потенцијалне опасности повезане са личном обуком за одређене групе вештина.

Ово може бити корисније за докторе, пилоте или полицајце, али постоје вештине које канцеларијски радници морају да вежбају исто толико, идеално у простору који је сигуран и без осуђивања.

Примери укључују прву помоћ, безбедност од пожара, па чак и самоодбрану. Мекша питања, као што су супротстављање аргументима, дискриминација и узнемиравање на радном месту, једнако су важна.

Да ствар ставимо у перспективу, међу налазима ПвЦ-а било је да је три четвртине његових учесника ВР било изненађено када је открило да су мање инклузивни него што су мислили.

Ова врста самоспознаје је резултат фокуса и сигурности коју пружа ВР обука, која потом омогућава кориснику да отвори свој ум, упије више информација и постане самопоузданији.

  Како подесити Аппле Мусиц на Амазон Алека уређају

Једини здравствени и безбедносни проблем који треба имати на уму је да ВР слушалице не би требало да се користе у дужем временском периоду. Важно је да правите паузе да одморите очи, уши, врат и руке. Вежбе истезања су такође добра идеја.

4. ВР симулације су прилике за прављење и учење из грешака

Нешто друго што виртуелну стварност чини безбедном за коришћење као алат за обуку је то што можете да погрешите и једноставно почнете испочетка – без повреда или последица осим изгубљеног времена.

Штавише, симулације могу да вас просветле шта се дешава ако ситуација крене наопако. Ако сте довољно уроњени, искуство би вам могло дати додатни подстицај да добро тренирате, макар само да бисте избегли исте грешке и последице у стварном животу.

Како напредујете са ВР обуком, можете пратити сценарије са којима сте се борили, као и своја достигнућа. Неке платформе су дизајниране да подучавају што природније и да вам помогну да растете као особа.

Тхе оквир учења о замени тела, на пример, користи лична, висцерална искуства да покрене саморефлексију и емоционалну резонанцу. Истовремено, пружа повратне информације док вежбате са све сложенијим симулацијама. Прикупљање података засновано на вештачкој интелигенцији игра велику улогу у томе јер процењује ваше понашање, добро и лоше, како би вас боље саветовао и обучавао.

5. Тренирајте са било ког места помоћу виртуелне стварности

ВР обука на радном месту не значи да морате да будете у канцеларији да бисте користили слушалице и научили нове вештине. У зависности од тога шта ваш послодавац може да прими, могуће је тренирати на ВР платформи са удаљене локације.

  Како проширити складиште Ксбок Сериес Кс|С

Све док имате компатибилне слушалице и добру интернет везу, можете приступити програмима обуке компаније где год и кад год желите.

Да бисте поједноставили своје искуство тренинга, потражите решења као што је претварање Оцулус Куест 2 у Виндовс слушалице за рачунар, па чак и јефтине ВР слушалице које функционишу једнако добро као и скупљи модели.

6. ВР обука може бити мање скупа

Ако сте део велике радне снаге која треба редовно да унапређује и одржава своје вештине, виртуелна реалност за обуку запослених може бити најисплативија опција.

Тхе ПвЦ студија потврдили да је в-учење у великим размерама приступачније. Тачније, код 3.000 ученика је ВР обука постала 52% јефтинија од сесија у учионици.

Чињеница да су В-ученици завршили своје програме четири пута брже од осталих група била је кључна. Али то се такође своди на то да не морате да плаћате за тренере, просторе, наставне материјале и тако даље. Све што вам је потребно може се програмирати у ВР платформу, спремно за коришћење у слободно време.

Међутим, мала предузећа можда неће имати толико користи у смислу трошкова. Ниска потражња потрошача и сложени дизајни доприносе разлозима зашто су ВР слушалице скупе. Дакле, ако финансије и полазници ваше компаније нису довољни да цена буде прихватљива, традиционалне методе обуке могу бити ваш најбољи избор.

ВР обука је практична и едукативна, ако је и даље мањкава

Постоје ограничења у коришћењу виртуелне стварности да бисте побољшали своје вештине и самопоуздање на радном месту. Осим што су слушалице и њихова технологија прилично скупе, не можете их користити дуго, а потребна су вам искуства из стварног света да бисте у потпуности разумели лекције ВР.

Упркос томе, ВР обука је будућност напредовања на радном месту. Ако имате приступ релевантним платформама, било на даљину или у кући, можете очекивати веома импресивне и практичне симулације које вас припремају за низ ситуација.