Како да поправите грешку „Проблем са везом или неважећи ММИ код“ на Андроиду

ММИ или Ман Мацхине Интерфаце кодови су корисни када желите да приступите информацијама о свом Андроид телефону или омогућите или онемогућите одређене функције. Али зашто ваш телефон приказује грешку „Проблем са везом или неважећи ММИ код“?

Ово се може десити због грешке у мрежи, квара СИМ картице или апликације која се лоше понаша, између осталих разлога. Без обзира на узрок, решења у наставку ће вам помоћи да решите проблем.

1. Уредите код

ММИ кодове није лако запамтити, па постоји шанса да сте унели погрешан код. Одвојите секунд и проверите да ли сте унели исправан ММИ код.

Алтернативно, можете додати зарез после кода и видети да ли ради. На пример, ако желите да покушате *#*#4636#*#* да проверите информације о коришћењу података вашег телефона, укуцајте *#*#4636#*#* пре бирања.

2. Омогућите и онемогућите режим рада у авиону

Постоји шанса да је ваш Андроид уређај наишао на грешку „Проблем са везом или неважећи ММИ код“ због привременог квара на мрежи. Већину времена, освежавање мрежних веза омогућавањем и онемогућавањем режима у авиону би требало да реши проблем.

Приступите менију Брза подешавања на свом телефону и додирните Режим рада у авиону. Сачекајте неколико минута и искључите га. Поред тога, можете да приступите режиму рада у авиону тако што ћете отићи на Подешавања > Везе на свом Андроид уређају.

3. Искључите и укључите своју СИМ картицу

Када наиђете на проблеме са мрежом на телефону, можете покушати да искључите и укључите СИМ картицу. Отворите апликацију Подешавања на телефону и идите на Везе > СИМ менаџер. Овде искључите прекидач поред СИМ картице, сачекајте неколико минута и поново га укључите.

4. Унесите код у безбедном режиму

Неисправна апликација треће стране може бити разлог зашто наиђете на грешку „Проблем са везом или неважећи ММИ код“. Да бисте га тестирали, покушајте да унесете код у безбедном режиму.

Отворите мени Брза подешавања и додирните икону за напајање. Затим додирните и држите Искључи док не видите икону безбедног режима. Додирните га да поново покренете телефон у безбедном режиму.

Када се телефон поново покрене, покушајте да бирате било који ММИ код. Ако сада ради, морате деинсталирати проблематичну апликацију. Док сте већ код овога, вреди пронаћи и деинсталирати апликације које никада не користите.

5. Ресетујте мрежна подешавања

Ако и даље не можете да натерате ММИ кодове да раде, размислите о ресетовању мрежних подешавања Андроид телефона. Међутим, требало би да знате да ће ресетовање мрежних подешавања уклонити упарене уређаје, ограничења података и Ви-Фи лозинке, између осталих вредности мреже.

Поправите неважеће ММИ кодове на свом уређају

ММИ кодови могу бити веома корисни, посебно ако морате да сервисирате телефон и требате информације о софтверу и хардверу. Сада, ако и даље не можете да натерате ММИ кодове да функционишу, мораћете да контактирате свог мрежног провајдера за упутства за специфичне оператере. Постоји велика шанса да ће вам ваш оператер понудити нову СИМ картицу.

  Направите моћне графиконе, визуелизујте податке и направите контролну таблу у својим апликацијама помоћу ФусионЦхартс-а