Како да пратите промене у Гоогле Кееп Витх Версион Хистори

Вратите се на претходну копију своје белешке и искористите предности историје верзија у Гоогле Кееп-у.

Историја верзија Гоогле Кееп белешке ће вам помоћи да видите измене белешке током времена. Као и природа једноставне апликације, Гоогле је сачувао историју верзија што је могуће једноставнијом. Хајде да видимо како да пронађемо старије верзије ваших Гоогле Кееп белешки.

Како да користите историју верзија у Гоогле Кееп-у

Потребно је само пет корака или мање да бисте проверили историју верзија Гоогле Кееп белешке.

 • Отворите кееп.гоогле.цом у прегледачу на рачунару.
 • Изаберите одређену белешку коју желите да отворите.
 • У подножју белешке изаберите Још (три тачке) > Историја верзија.
 • Изаберите верзију коју желите да видите и кликните на Преузми да бисте сачували ХТМЛ документ на радној површини.
 • Идите на локацију сачуваног документа и отворите белешку у ХТМЛ формату помоћу претраживача.
 • Ако сте у Гоогле Кееп белешку укључили било коју сликовну датотеку, она неће бити укључена у историју верзија. Можете само да видите и повратите текст.

  Тренутно је ова функција доступна широм света и ради само на веб верзији Гоогле Кееп-а. Подршка за Андроид и иОС може доћи касније, јер се Гоогле Кееп увек препоручује за белешке у покрету.

  Не дозволите да ограничења одузму корисност

  Функција историје верзија Гоогле Кееп-а је тренутно рудиментарна. Не можете једним кликом „вратити“ белешку на претходну верзију. Можете копирати садржај из преузете старије верзије и налепити га у тренутну белешку као заобилазно решење. Мало је тешко да то урадите из преузете ХТМЛ датотеке уместо да она буде део белешке. Такође, не покрива слике, тако да ако користите фотографију у белешци, не бисте могли да се вратите на претходну верзију за њу.

    Креирајте налог за госте на свом иПхоне-у помоћу режима за госте

  Ова функција је касни додатак апликацији за бележење са тако добрим резултатима. Али можемо претпоставити да је то зато што се Гоогле Кееп сматра некомпликованом и тренутном алатком за бележење без икаквих украса.

  Важност историје верзија у Гоогле Кееп-у

  Историја верзија Гоогле Кееп белешке није само праћење промена. Ако користите Гоогле Кееп за записивање идеја и сарадњу са саиграчима, осврт на претходне верзије може вам помоћи да видите како су ваше белешке еволуирале. Дељене белешке или листе се могу вратити на ранију верзију и проверити тачност или било какву промену у контексту. Али отклањање грешке или враћање изгубљених информација често је најважнија употреба историје верзија јер сада можете да се вратите у прошлост.