Како да пратите промене у Гоогле Кееп Витх Версион Хистори

Вратите се на претходну копију своје белешке и искористите предности историје верзија у Гоогле Кееп-у.

Историја верзија Гоогле Кееп белешке ће вам помоћи да видите измене белешке током времена. Као и природа једноставне апликације, Гоогле је сачувао историју верзија што је могуће једноставнијом. Хајде да видимо како да пронађемо старије верзије ваших Гоогле Кееп белешки.

Како да користите историју верзија у Гоогле Кееп-у

Потребно је само пет корака или мање да бисте проверили историју верзија Гоогле Кееп белешке.

 • Отворите кееп.гоогле.цом у прегледачу на рачунару.
 • Изаберите одређену белешку коју желите да отворите.
 • У подножју белешке изаберите Још (три тачке) > Историја верзија.
 • Изаберите верзију коју желите да видите и кликните на Преузми да бисте сачували ХТМЛ документ на радној површини.
 • Идите на локацију сачуваног документа и отворите белешку у ХТМЛ формату помоћу претраживача.
 • Ако сте у Гоогле Кееп белешку укључили било коју сликовну датотеку, она неће бити укључена у историју верзија. Можете само да видите и повратите текст.

  Тренутно је ова функција доступна широм света и ради само на веб верзији Гоогле Кееп-а. Подршка за Андроид и иОС може доћи касније, јер се Гоогле Кееп увек препоручује за белешке у покрету.

  Не дозволите да ограничења одузму корисност

  Функција историје верзија Гоогле Кееп-а је тренутно рудиментарна. Не можете једним кликом „вратити“ белешку на претходну верзију. Можете копирати садржај из преузете старије верзије и налепити га у тренутну белешку као заобилазно решење. Мало је тешко да то урадите из преузете ХТМЛ датотеке уместо да она буде део белешке. Такође, не покрива слике, тако да ако користите фотографију у белешци, не бисте могли да се вратите на претходну верзију за њу.

  Ова функција је касни додатак апликацији за бележење са тако добрим резултатима. Али можемо претпоставити да је то зато што се Гоогле Кееп сматра некомпликованом и тренутном алатком за бележење без икаквих украса.

  Важност историје верзија у Гоогле Кееп-у

  Историја верзија Гоогле Кееп белешке није само праћење промена. Ако користите Гоогле Кееп за записивање идеја и сарадњу са саиграчима, осврт на претходне верзије може вам помоћи да видите како су ваше белешке еволуирале. Дељене белешке или листе се могу вратити на ранију верзију и проверити тачност или било какву промену у контексту. Али отклањање грешке или враћање изгубљених информација често је најважнија употреба историје верзија јер сада можете да се вратите у прошлост.