Како да пренесете датотеке између вашег Андроид телефона и Гоогле ТВ-а

И Андроид и Гоогле ТВ су од Гоогле-а, али није лако пренети датотеке између две платформе. Можда Гоогле очекује да вам таква функционалност неће бити потребна јер не постоји уграђено решење до тренутка писања. Срећом, постоје различите опције треће стране које можете користити ако желите да преносите датотеке између Гоогле ТВ-а и Андроид телефона.

У овом чланку ћемо вам показати како да то урадите преко апликације Сенд Филес то ТВ, доступне на обе платформе. Такође ћемо вам показати неке алтернативне начине преноса датотека преко Андроид телефона и Гоогле ТВ-а.

Инсталирајте и подесите апликацију за слање датотека на ТВ

Слање датотека на ТВ вам омогућава да премештате датотеке на свој Гоогле ТВ са Андроид телефона и обрнуто. Ова апликација је згодна у различитим ситуацијама, на пример, ако желите да учитате апликације на свој Андроид ТВ.

Прво морате да инсталирате и подесите апликацију на оба уређаја. То можете постићи на свом Андроид уређају преко апликације Гоогле Плаи продавница. Алтернативно, можете даљински да инсталирате апликацију преко веб локације Гоогле Плаи продавнице. Овде ћемо показати како се то ради преко апликације Плаи Сторе.

Пре него што почнете, повежите свој Андроид телефон и Гоогле ТВ на исту Ви-Фи мрежу. У супротном, апликација неће радити.

  Како направити снимак екрана на Андроид ТВ-у

Пратите ове кораке:

 • Отвори Пошаљите датотеке на ТВ страницу апликације у Плаи продавници.
 • Додирните стрелицу падајућег менија са десне стране дугмета Инсталирај и означите поље поред назива вашег модела ТВ-а, као и вашег Андроид уређаја (ако ово већ није изабрано).
 • Након тога, додирните Инсталирај. Ово ће преузети и инсталирати апликацију на ваш Андроид телефон и ТВ.
 • Отворите апликацију Пошаљи датотеке на ТВ на свом Андроид телефону и одобрите апликацији дозволу за приступ медијима на вашем уређају тако што ћете изабрати Дозволи.
 • На следећој страници видећете модални искачући прозор. Изаберите Дозволи. Ово ће вас одвести на страницу на којој можете омогућити апликацији да управља свим вашим датотекама тако што ћете укључити Дозволи приступ за управљање свим датотекама.
 • Затим отворите апликацију на ТВ-у и доделите јој потребне дозволе тако што ћете изабрати Дозволи.
 • Када будете у апликацији, видећете још један искачући прозор који захтева дозволу за управљање свим датотекама. Изаберите Дозволи. Ово ће вас одвести у апликацију Подешавања.
 • Померите се надоле до Дозволе > Датотеке и медији, а затим изаберите Дозволи све време. На крају, изаберите Дозволи у искачућем прозору да бисте завршили.
 • То је то. Спремни сте за пренос датотека између Андроид телефона и ТВ-а.

  Како да пошаљете датотеке са свог Андроид телефона на Гоогле ТВ

  Сада када имате апликацију на оба уређаја, пратите ове кораке да бисте пренели датотеке са Андроид телефона на Гоогле ТВ:

 • Отворите апликацију на ТВ-у и изаберите Прими.
 • У апликацији на Андроиду додирните дугме Пошаљи. Видећете све фасцикле и датотеке доступне на вашем уређају.
 • Идите до фасцикле која вас занима и додирните датотеку коју желите да пренесете.
 • На следећој страници изаберите свој модел телевизора са листе. Апликација ће почети да преноси датотеку на ваш ТВ. Видећете напредак директно унутар Андроид и ТВ апликација.
 • Видећете поруку Успешно када се трансфер заврши.
 •   Подесите подразумевани покретач, СМС апликацију и претраживач у Андроид Лоллипоп-у

  Процес преноса може бити брз или спор, у зависности од величине датотеке. Када завршите, датотеке које пренесете биће у фасцикли за преузимање на уграђеној меморији вашег телевизора.

  Како пренети датотеке са Гоогле ТВ-а на Андроид

  Да бисте послали датотеке са ТВ-а на Андроид телефон, пратите ове кораке:

 • Отворите апликацију Пошаљи датотеке на ТВ на ТВ-у и телефону.
 • Додирните Прими у Андроид апликацији и изаберите Пошаљи у ТВ апликацији.
 • Након тога, изаберите датотеку коју желите да пренесете.
 • На крају, изаберите свој Андроид уређај са листе да бисте започели процес преноса.
 • Када се процес заврши, пронаћи ћете датотеку у фасцикли Преузимања на вашем уређају. Можете да пронађете преузимања на Андроид-у помоћу менаџера датотека по вашем избору.

  Други начини за премештање датотека између Андроид-а и Гоогле ТВ-а

  Апликација за слање датотека на ТВ најбоље је што тренутно можете добити у смислу једноставности. Али постоје и други начини преноса датотека између Андроид-а и Гоогле ТВ-а. Још једна апликација коју можете да користите да бисте обавили посао је слично названа Сенд Филес то ТВ—Филе Схаре од Висдомлогик-а, која има скоро исти процес као што смо погледали.

  Такође можете да користите апликације као што су Кс-плоре Филе Манагер и Солид Екплорер са подршком за ФТП и СФТП за пренос датотека. Ова два такође подржавају популарне бесплатне услуге складиштења у облаку као што су Гоогле Дриве и Дропбок, омогућавајући вам да преносите датотеке путем облака између ТВ-а и Андроид телефона.

  Преузимање: Пошаљите датотеке на ТВ—Дељење датотека (Бесплатно)

    ПСА: Све апликације могу да читају ваш иПхоне и Андроид међуспремник

  Преузимање: Солид Екплорер (Доступне су бесплатне куповине у апликацији)

  Преузимање: Кс-плоре Менаџер датотека (Доступне су бесплатне куповине у апликацији)

  Лако копирајте датотеке између Андроид телефона и Гоогле ТВ-а

  Пренос датотека између вашег Андроид телефона и Гоогле ТВ-а не би требало да буде тежак. То можете учинити за кратко време користећи апликацију Пошаљи датотеке на ТВ и пратећи горенаведене кораке.

  Обавезно прво дајте апликацији потребну дозволу. Подешавање је само једнократна ствар, тако да када будете подесили, можете неприметно да шаљете датотеке на свој Гоогле ТВ са Андроид-а и обрнуто у будућности.