Како да ресетујете лозинку за Аппле ИД: 5 једноставних начина

Кључне Такеаваис

 • Најлакши начин да ресетујете свој Аппле ИД је коришћење поузданих Аппле уређаја.
 • У случају да немате приступ поузданом Аппле уређају, можете да користите веб локацију иФоргот или Апплеову апликацију за подршку на позајмљеном уређају.

Заборављање вашег Аппле ИД-а значи да ћете изгубити приступ својим Аппле уређајима и услугама као што су Аппле Мусиц, иЦлоуд, Апп Сторе и још много тога. Али немојте паничити ако сте заборавили своју јер је ресетовање лозинке за Аппле ИД прилично једноставно у већини случајева.

1. Ресетујте свој Аппле ИД на поузданом уређају

Са двофакторском аутентификацијом (2ФА), свом налогу можете приступити само преко уређаја којима верујете и на вебу.

Када се први пут пријавите на нови уређај, биће вам потребна лозинка и шестоцифрени верификациони код који се приказује на другим уређајима или шаље на ваш број телефона. Тај верификациони код вам неће поново требати осим ако се не одјавите, избришете уређај или промените лозинку.

Ваша једина друга опција је да се пријавите помоћу Аппле приступних кључева, за шта је потребан поуздани иПхоне или иПад који користи иОС 17 или новији.

Ако имате омогућен 2ФА, можете ресетовати свој Аппле ИД или иЦлоуд лозинку са било ког поузданог уређаја.

На иПхоне-у или иПад-у

Идите на апликацију Подешавања на вашем иПхоне-у или иПад-у. Славина [Your Name] > Пријава и безбедност, а затим Промени лозинку.

Затим унесите лозинку коју користите за откључавање уређаја.

На екрану Промена лозинке који се појави, унесите нову лозинку у оба поља и додирните Промени. Сада можете да унесете ову нову лозинку за Аппле ИД на свим другим уређајима.

На Мац-у

У мацОС-у отворите Аппле мени и идите на Системске поставке, а затим кликните [Your Name].

Кликните на Пријава и безбедност, а затим кликните на Промени лозинку поред Лозинка. Од вас ће бити затражено да унесете администраторску лозинку за Мац. Када то урадите, кликните на Дозволи.

У дијалогу који се појави унесите нову лозинку и поново је унесите у поље Верифи. Затим кликните на Промени. Ваши други уређаји ће од вас тражити да унесете нову лозинку када их следећи пут користите.

2. Ресетујте лозинку за Аппле ИД преко веб локације иФоргот

Други начин да ресетујете лозинку за Аппле ИД је преко Аппле-ове иФоргот веб локације.

На иПхоне-у или иПад-у

Ево шта треба да урадите да бисте ресетовали лозинку за Аппле ИД преко веб локације иФоргот на вашем иПхоне-у или иПад-у:

 • Идите на Аппле-ова веб локација иФоргот.
 • Додирните Ресет Пассворд.
 • Сада додирните дугме Ресетуј моју лозинку.
 • Унесите лозинку за иПхоне или иПад да бисте потврдили аутентичност.
 • Једноставно унесите нову лозинку, поново је унесите и притисните Настави.
 • Горе наведени кораци се примењују само ако користите поуздани иПхоне или иПад. У супротном, веб локација иФоргот ће од вас затражити да унесете свој поуздани број телефона уместо лозинке.

  На Мац, ПЦ или Андроид уређају

  Посетите Аппле-ова веб локација иФоргот користећи веб прегледач и кликните на Ресет Пассворд. Унесите свој Аппле ИД и кликните на Настави.

  Видећете увид у телефонски број повезан са вашим Аппле ИД-ом (бројеви су сакривени, а приказане су само последње две цифре). Унесите комплетан број телефона да бисте потврдили и кликните на Настави.

  Као и код 2ФА пријављивања, дијалошки оквир се појављује на вашим поузданим уређајима. Листа ваших Аппле уређаја се такође појављује на веб локацији. Кликните или додирните Дозволи у поруци Ресет Пассворд.

  Унесите лозинку за свој уређај или лозинку администратора за мацОС и кликните на Настави. Унесите нову лозинку, поново је унесите у поље Потврди и тапните на Даље или кликните на Промени. То је то! Успешно сте променили лозинку за Аппле ИД.

  3. Ресетујте лозинку за Аппле ИД на новом уређају

  Такође можете да ресетујете лозинку за Аппле ИД користећи нови иПхоне или иПад пратећи следеће кораке:

 • Ако само подешавате свој нови иПхоне или иПад, једноставно додирните Заборавили сте лозинку или немате Аппле ИД? током подешавања. У супротном, отворите апликацију Подешавања.
 • Додирните Пријавите се на свој иПхоне, а затим додирните Пријавите се ручно.
 • Када се од вас затражи да унесете адресу е-поште или телефонски број повезан са вашим Аппле ИД-ом, додирните Заборавили сте лозинку или немате Аппле ИД?. Затим додирните Заборављена лозинка или Аппле ИД.
 • Унесите адресу е-поште или телефонски број повезан са вашим Аппле ИД-ом. Сада потврдите свој број телефона.
 • Додирните Пошаљи код на [Your Number]. Унесите верификациони код који добијете, а затим кључ за опоравак од 28 знакова—ако сте га омогућили—и тапните на Даље.
 • На крају, унесите нову лозинку за Аппле ИД и потврдите је.
 • Слично томе, ако се пријављујете на свој Аппле ИД на новом Мац-у током подешавања, кликните на Заборавили сте Аппле ИД или лозинку?.

  Унесите адресу е-поште или број телефона који је повезан са вашим Аппле ИД-ом, а затим унесите свој поуздани број телефона, а затим кључ за опоравак од 28 знакова.

  Ако сте већ прошли фазу подешавања, идите на Подешавања система и кликните на Пријавите се са својим Аппле ИД-ом. Кликните на Заборавили сте Аппле ИД или лозинку и пратите иста упутства као горе да бисте ресетовали лозинку за свој Аппле налог.

  4. Ресетујте лозинку за Аппле ИД помоћу туђег уређаја

  Ако не можете да приступите ниједном од својих уређаја, можете да ресетујете лозинку за Аппле ИД користећи иПхоне или иПад пријатеља или члана породице са веб локације иФоргот или апликације Аппле Суппорт.

  Замолите власника уређаја да преузме Аппле апликација за подршку први. У оквиру Алатке за подршку додирните Ресетуј лозинку. Сада додирните Помози неком другом.

  Унесите Аппле ИД за који треба да ресетујете лозинку, а затим додирните Даље и пратите упутства на екрану док не добијете потврду.

  Ако немате приступ свом Аппле ИД налогу и немате приступ другим Аппле уређајима или свом поузданом броју телефона, свака нада још није изгубљена. Све док имате подешен контакт за опоравак налога, они вам могу помоћи да поново добијете приступ свом налогу за неколико минута.

  Ево шта треба да урадите на свом уређају да бисте дошли до тачке у којој ваш контакт за опоравак може да вам помогне:

 • Иди на Аппле-ова веб локација иФоргот у веб претраживачу.
 • Додирните Ресетуј моју лозинку и унесите своју адресу е-поште или број телефона који је повезан са вашим Аппле ИД-ом. Ако немате приступ свом уређају и користите позајмљени уређај, додирните Помози неком другом.
 • Додирните Не могу приступити вашим Аппле уређајима када се од вас затражи да користите друге Аппле уређаје за ресетовање лозинке за Аппле ИД.
 • Додирните Не могу да користим овај број када се од вас затражи да користите свој поуздани број телефона.
 • Додирните Добијте помоћ одмах на следећем екрану.
 • Сада ћете морати да се обратите свом контакту за опоравак и замолите га да добије код за опоравак.

  Ако су на иПхоне-у или иПад-у, морају да оду у Подешавања> [Apple ID Name] > Пријава и безбедност > Опоравак налога. Затим изаберите своје име под насловом Опоравак налога за и тапните на Гет Рецовери Цоде.

  Ако користе Мац, потребно је да кликну на Аппле лого на траци менија и да се упуте на Систем Сеттингс > [Apple ID Name] > Пријава и безбедност > Опоравак налога. Затим кликните на Детаљи поред свог имена у оквиру Опоравак налога за и кликните на Гет Рецовери Цоде.

  Када ваш контакт прати упутства и добије шестоцифрени код за опоравак, додирните Имам код за опоравак и унесите га на следећем екрану.

  Од вас ће можда бити затражено да унесете шифру својих других уређаја када унесете шифру за опоравак. Након тога двапут унесите нову лозинку и додирните Настави.

  Ако немате приступ адреси е-поште или броју телефона који су повезани са вашим Аппле ИД-ом и немате подешен налог за опоравак или контакт, мало је вероватно да ћете поново добити приступ свом налогу. Нажалост, ваша једина опција је да креирате нови Аппле ИД у таквим случајевима.