Најбоље Ви-Фи картице за ваш рачунар у 2024

Ви-Фи картица је исплатив начин за додавање или надоградњу бежичне везе на вашем десктоп рачунару. Ови ПЦИе адаптери нуде различите перформансе и функције засноване на Ви-Фи стандарду, од јефтиних старијих модела до најсавременијих Ви-Фи 7 за муњевито брзе мулти-гигабитне брзине.

ТП-Линк

ТП-Линк Арцхер ТКС3000Е можда не подржава најновији Ви-Фи 7 протокол, али и даље пружа респектабилне брзине и побољшану ефикасност у односу на старије Ви-Фи картице. Са подршком за теоретски пропусни опсег до 2402 Мбпс и напредним технологијама као што су ОФДМА и МУ-МИМО, одличан је избор за задатке високог пропусног опсега као што су 4К стриминг или онлајн игре.

Са Ви-Фи 6 који је сада популаран, лако је набавити добар Ви-Фи 6 рутер који може у потпуности да искористи могућности ове картице. Поред тога, Арцхер ТКС3000Е додаје Блуетоотх 5.0 подршку вашем рачунару, а његове екстерне, вишесмерне антене обезбеђују одличан пријем чак и са удаљеним рутерима. Ваш рачунар неће подржавати нови опсег од 6 ГХз, али ћете и даље имати одличне перформансе на опсегу од 5 ГХз за много мање новца.

ТП-Линк Арцхер ТКС3000Е

Најбољи у целини

$45 $60 Уштедите $15

ТП-Линк Арцхер ТКС3000Е је солидан избор по разумној цени за надоградњу на главни Ви-Фи 6 стандард. Опремљен је ваш рачунар великом брзином бежичне везе, малим кашњењем и робусном Ви-Фи безбедношћу. Било да користите рачунар за основне свакодневне задатке или захтеван посао као што је играње игара и 4К стриминг, ова картица може све.

Прос

 • Одличне брзине и перформансе
 • Приступачније од најновијих Ви-Фи 6Е и Ви-Фи 7 картица
 • Покривеност великог домета

Цонс

 • Картице Ви-Фи 6Е и Ви-Фи 7 коштају више, али имају велике и поуздане брзине

Најбоља премијум Ви-Фи картица за ПЦ: АСУС ПЦЕ-БЕ92БТ

АСУС

  Како користити Амазон Хуб бројач/локер за борбу против пиратерије на трему

Ви-Фи стандарди могу бити мало збуњујући, али ако желите најновију и најбољу надоградњу, АСУС ПЦЕ-БЕ92БТ је одличан избор. Заснована на најновијем Ви-Фи 7 стандарду, ова картица користи исти опсег од 6 ГХз као и Ви-Фи 6Е уређаји, али нуди много већу поузданост и још веће брзине, до 5764 Мбпс, захваљујући изузетно високој пропусности Ви-Фи 7.

ПЦЕ-БЕ92БТ је пажљиво дизајниран да испоручује сталне велике брзине, што га чини савршеним за дуге сесије играња. Може да прати вишегигабитни Интернет план, а самостојећи пријемник олакшава проналажење савршене позиције за оптималан пријем сигнала. Поред Ви-Фи, ова картица такође надограђује ваш рачунар најновијим Блуетоотх 5.4, омогућавајући јаче везе за ваше тастатуре, мишеве, слушалице и друге бежичне периферне уређаје.

АСУС ПЦЕ-БЕ92БТ

Најбољи Премиум

АСУС ПЦЕ-БЕ92БТ доноси будућност бежичне везе са вашим рачунаром, нудећи раније невиђене брзине бежичног преноса до 5764 Мбпс. Ова Ви-Фи 7 картица је савршена за хардцоре играче и напредне кориснике.

Прос

 • Најбржа доступна Ви-Фи картица
 • Подржава најновији Блуетоотх 5.4 за нове бежичне периферне уређаје
 • ВПА3 мрежно шифровање

ТП-Линк

Трошење на најновију или најскупљу Ви-Фи картицу неће аутоматски учинити вашу везу са рачунаром бржом. Такође ће вам требати интернет план који може да искористи предности већих брзина. За играче или кориснике са подгигабитним интернет планом (300 или 500 Мбпс), приступачна Ви-Фи 5 картица као што је ТП-Линк Арцхер Т5Е нуди слатко место између перформанси и цене.

Арцхер Т5Е се може похвалити одличним брзинама, достижући 867 Мбпс на опсегу од 5 ГХз, што је довољно за онлајн игре, видео стриминг и рад од куће. Такође је компатибилан са постојећим рутерима, што га чини још привлачнијим за оне са малим буџетом. Међутим, ако ваш дом има много паметних уређаја или планирате да надоградите на гигабитни план, трошење више на Ви-Фи 6 ПЦИе картицу може бити боља дугорочна опција.

ТП-Линк Арцхер Т5Е

Најбољи буџет

$27 $40 Уштедите $13

  Како сакрити икону звучних ефеката у приказу ПоверПоинт презентације

ТП-Линк Арцхер Т5Е је савршена опција за кориснике који не траже врхунске брзине преноса, већ пристојне перформансе за стримовање медија, онлајн састанке и лежерне игре. Веома је приступачан и можда неће захтевати нови рутер, за разлику од најновијих Ви-Фи 6Е и Ви-Фи 7 картица.

Прос

 • Поуздане перформансе упркос нижој цени
 • Антене са високим појачањем за покривање великог домета
 • Укључен нископрофилни носач
 • Нема потребе да купујете нови рутер

ГИГАБИТЕ

ГИГАБИТЕ нуди одличну надоградњу за озбиљне играче и професионалце за продуктивност у ГЦ-ВБАКС210. Покреће га Интел Ви-Фи 6Е АКС210 чипсет, овај адаптер отвара више пропусног опсега и повезује ваше рачунаре са мање загушеним опсегом од 6 ГХз. Ово се преводи у невероватно велике брзине у стварном свету и ултра-ниску латенцију, савршено за такмичарске игре и друге задатке у реалном времену.

ГЦ-ВБАКС210 има конкурентну цену у поређењу са већином Ви-Фи 6Е картица уз одржавање брзих и поузданих перформанси. Мораћете да користите старију верзију Блуетоотх 5.2, али то не би требало да буде проблем ако су вам Ви-Фи перформансе главна брига. ГИГАБИТЕ заокружује ову невероватну понуду са екстерном, подесивом антеном која помаже у уклањању мртвих зона и осигурава глатко играње и стриминг.

ГИГАБИТЕ ГЦ-ВБАКС210

Најбоља Ви-Фи 6Е картица

Ако желите да искористите предности ново доступног опсега од 6 ГХз, ГИГАБИТЕ ГЦ-ВБАКС210 је једна од ретких Ви-Фи картица које то подржавају. Нешто је скупља од традиционалних Ви-Фи 6 картица, али то надокнађује супериорним брзинама у стварном свету, малим кашњењем и свеукупним поузданим перформансама за задатке у реалном времену као што су стриминг, видео позиви и онлајн игре.

Прос

 • Поуздане Ви-Фи 6Е брзине за јефтино
 • Брже перформансе у стварном свету
 • Мало кашњење

Цонс

 • Друге картице имају бољу покривеност

ТП-Линк

Ако сте уморни од успоравања мреже усред такмичарског меча, ТП-Линк Арцхер ТКСЕ75Е је савршена надоградња за вашу опрему. Ова Ви-Фи картица спада у исту категорију као и ГИГАБИТЕ ГЦ-ВБАКС210, али њен снажан хладњак обезбеђује дуготрајније перформансе, обезбеђујући константне велике брзине чак и током дужих периода тешке употребе мреже.

  Цхроме ОС постаје фрагментиран (и овај пут је Гоогле крив)

Арцхер ТКСЕ75Е може да достигне невероватно велике брзине до 2402 Мбпс на опсегу од 5 ГХз и 6 ГХз када је повезан са моћним Ви-Фи 6Е рутером. Повезивање на опсег од 6 ГХз откључава више пропусног опсега и задржава латенцију што је могуће ниже за глатке игре и стримовање. Такође има антене са високим појачањем за бољи домет и јачину сигнала и додаје најновији Блуетоотх 5.3 за повезивање бежичних периферних уређаја.

ТП-Линк Арцхер ТКСЕ75Е

Најбоље за игре

$55 $80 Уштедите $25

ТП-Линк Арцхер ТКСЕ75Е је дизајниран за тешку употребу мреже. Поред тога што подржава опсег од 6 ГХз, ултра-ниску латенцију и ВПА3 безбедност, може да одржава конзистентне високе брзине током дужег периода у поређењу са другим Ви-Фи 6Е картицама. Не можете погрешити ако желите супер-поуздану картицу са одличним перформансама.

Прос

 • Боље трајније перформансе
 • Подржава мање гужве у опсегу од 6 ГХз
 • Солидна Ви-Фи сигурност
 • Одлична покривеност и јачина сигнала

Цонс

 • Потребно је ажурирање фирмвера да би се омогућио Блуетоотх 5.3

ФАК

П: Шта ради Ви-Фи картица?

Ви-Фи картица је хардверски уређај који омогућава да се рачунар без уграђене Ви-Фи везе повеже на бежичну мрежу. Најбоље Ви-Фи картице такође могу надоградити рачунар са спорим, старијим Ви-Фи-јем на најновије и најбрже Ви-Фи стандарде.

П: Можете ли користити Ви-Фи без Ви-Фи картице?

Ви-Фи картица је један од начина за повезивање рачунара на Ви-Фи мрежу, али није једини начин. Могуће је користити Ви-Фи без Ви-Фи картице коришћењем других решења као што је УСБ Ви-Фи адаптер.

П: Која је разлика између Ви-Фи картице и Ви-Фи адаптера?

Ви-Фи картице и Ви-Фи адаптери се често користе наизменично, али постоји суптилна разлика. Ви-Фи картица се обично односи на уређај који се инсталира директно у ПЦИе слот на вашем рачунару, док је Ви-Фи адаптер општији термин за сваки уређај који додаје Ви-Фи конекцију на рачунар, укључујући УСБ Ви-Фи адаптере као и интерне ПЦИе картице.

П: Која је разлика између Ви-Фи и Етхернета?

Главна разлика између Ви-Фи-а и Етхернет-а је у томе што Ви-Фи преноси податке бежично користећи радио таласе, док Етхернет преноси податке преко физичког кабла прикљученог на ваш уређај.