Како генерисати слике у Гоогле слајдовима са Дует АИ

Дует АИ олакшава креирање слика у Гоогле презентацијама.

Брзе везе

Кључне Такеаваис

 • Можете да користите Дует АИ да генеришете прилагођене слике у Гоогле слајдовима користећи текстуалне упите.
 • Наведите специфичне детаље и стратешки користите придеве да бисте добили жељену слику од Дует АИ.
 • Боље је ограничити упите на сцене природе, објекте, животиње и апстрактне слике, јер се Дует АИ бори са сликама усредсређеним на људе.

Слика, кажу, вреди хиљаду речи. И то је оно што Дует АИ покушава да вам помогне да постигнете са својим Гоогле презентацијама. Може вам помоћи да креирате слике које не само да украшавају ваше слајдове, већ и појачавају вашу поруку и привлаче вашу публику.

Како да генеришете АИ слику у Гоогле слајдовима

Пре него што користите Дует АИ за генерисање слика у Гоогле презентацијама, морате да се уверите да сте пријављени на свој Гоогле налог и да имате приступ Гоогле Воркспаце Лабс (што смо претходно покрили у нашем водичу о томе како да користите Гоогле Дует АИ у Гоогле табелама) . Када завршите, можете да креирате слике засноване на вештачкој интелигенцији директно у својим Гоогле презентацијама.

Могућности генерисања слика Дует АИ доступне су само преко веб верзије Гоогле Слидес-а за десктоп у време писања, али не и у мобилној апликацији.

  Како изградити своју каријеру софтверског инжењера?
 • Отворите презентацију слајдова и кликните на Убаци > Слика > Креирај слику са Дует АИ.
 • Алтернативно, можете једноставно да кликнете на икону Креирај слику са Дует АИ на крајњој десној страни траке са алаткама. Ова икона подсећа на квадрат са два троугласта врха унутар њега и звездом у горњем десном углу.
 • Отвориће се бочна трака где можете да унесете текстуалне упите да опишете слику коју желите да генерише. Такође ћете видети да се повремено појављују примери са идејама за слике које можете да опишете.
 • У овом случају, сматрали смо нешто авантуристички и изван оквира и унели опис—„Астронаут који јаше коња на Марсу“.
 • Након тога, можете да изаберете уметнички стил из падајућег менија, као што су фотографија, позадина, векторска уметност, скица, акварел или сајберпунк.
  • Ако га оставите на Без стила, Дует АИ ће аутоматски изабрати оно што сматра најбољим. Међутим, одабир стила помаже у усмеравању генерисања слике Дует АИ у одређеном естетском правцу. Ако нисте сигурни који стил желите, изаберите „И’м Феелинг Луцки“ и пустите АИ да насумично одабере један.

 • Затим кликните на плаво дугме Креирај.
 • На основу тог упита, Дует АИ ће требати неколико секунди да генерише једну до четири узорка слике. Кликните на било коју слику да бисте је додали директно на тренутни слајд.
 • Ако вам се не свиђа ниједна од почетних слика, кликните на Прикажи више да бисте генерисали додатне опције.
 • Сада би требало да имате слику генерисану вештачком интелигенцијом која ради за вашу презентацију. Само имајте на уму да то помаже у пружању ефикасних упутстава за најбоље резултате.

    Бесплатно искористите кодове за част

  Савети за ефикасно слање слика на Гоогле слајдовима

  Иако смо уопштено погледали како да креирате бољу АИ уметност, понудићемо неколико практичних савета који ће вам помоћи да на најбољи начин искористите упутства за слике на Гоогле слајдовима:

 • Наведите детаље, а не апстракције: када дајете упутства, размишљајте конкретно. На пример, уместо „леп цвет“, можете рећи „црвена ружа са капљицама воде на латицама“. Што више сензорних детаља укључите — знаменитости, текстуре, боје, облике итд. — веће су вам шансе да добијете ту слику коју имате на уму.
 • Ограничите људе у упитима: У време писања, Дует АИ се бори са генерисањем слика усмерених на људе, о чему сведочи грешка у којој се наводи: „Још увек учимо и не можемо да помогнемо у томе. Пробајте нешто друго.” Дакле, држите се сцена природе, објеката, животиња и апстрактних слика.
 • Тестирајте варијанте упита: Систематски подешавајте упите мењањем придева, заменом именица, подешавањем тона, итд. На пример, питајте са „јарко жутом тратинчицом“, а затим покушајте са „живом жутом гербером“ да видите шта вам најбоље одговара. Такође можете документовати упите који дају слике високог квалитета за поновну употребу.
 • Дует АИ олакшава креирање слика у Гоогле презентацијама. Можете да генеришете јединствено уметничко дело са само текстуалним упитом да бисте побољшали своје презентације. Будите слободни да будете креативни и експериментишите са описима.

  Ако вам је потребна инспирација, погледајте наш чланак о идејама за брзу умјетну интелигенцију које бисте требали испробати. Уз добро коришћење интеграције Дует АИ у Гоогле слајдове, ваши слајдови ће се истаћи као никада раније.

    Како да обезбедите свој рутер од напада Мираи ботнет-а