Која је разлика између приватних, јавних и ненаведених ИоуТубе видео снимака?

Кључне Такеаваис

  • Приватни видео снимци су потпуно приватни и могу се видети само ако се деле путем е-поште.
  • Јавни видео снимци су одмах видљиви свим претплатницима и могу се пронаћи путем претрага и препорука.
  • Видео снимци по позиву могу да се деле преко везе, али се неће појављивати у претрагама или препорукама.
  • Заказани видео снимци ће бити објављени на датум и време по вашем избору.
  • Премијера вашег видеа вам омогућава да закажете и дебитујете уживо, ангажујући се са својом публиком у реалном времену.

Дакле, постављате свој први видео на ИоуТубе, али која опција објављивања је права за вас? У зависности од ваших потреба, можда нећете желети да једноставно притиснете дугме за објављивање. Прегледаћемо шта свака опција објављивања на ИоуТубе-у значи, као и разлике између њих од приватног до премијерног.

Да бисте започели, отпремите видео, прилагодите подешавања по жељи, а затим идите на картицу Видљивост.

Само за вас или ваше блиске пријатеље? Користи приватно

ИоуТубе је најпознатији као начин на који људи деле видео снимке са јавношћу, али може послужити и као потпуно бесплатан начин за чување приватних видео записа. Приватни видео снимци се неће појављивати ни у једној претрази, па чак и ако су истакнути на јавној плејлисти, видео ће и даље остати приватан.

  Шта је виртуелизација података и зашто нам је потребна

Генерално, само ви можете да видите видео снимке које постављате приватно, али можете да делите приватне ИоуТубе видео снимке са одређеним људима путем позивница е-поштом. Штавише, свако са ким делите видео не може да дели везу. Користите ову опцију за видео снимке које нисте спремни да објавите или се надате да ће остати приватни.

Желите да поделите свој видео одмах? Хит Публиц

Ако поставите поставку видљивости видеа као Јавно и притиснете Сачувај, он ће одмах бити видљив свим претплатницима, релевантним препорукама и упитима за претрагу.

Осим ако не конфигуришете ИоуТубе видео да спречите обавештења претплатницима, обожаваоци са омогућеним упозорењима биће обавештени о објављивању.

Слично опцији Приватно, постављање видео снимка на Ненаведен ће такође спречити да се појављује у претрагама и препорукама. Ваш видео ће функционално бити приватан за јавност, али свако ко има везу може да га погледа и подели са другима. Да бисте делили видео који није наведен, копирајте везу и пошаљите је коме желите.

За већину људи, ово је једноставан начин за дељење видео записа са пријатељима и породицом једноставним постављањем линка у групно ћаскање. За креаторе, ово је корисно јер посвећеним обожаваоцима као што су чланови Дисцорд сервера или Патреон присталице дају додатни „тајни“ садржај.

Главни закључак са видео снимцима који нису на листи је да они нису индексирани нити наведени ни у једној ИоуТубе претрази или препоруци, али се могу погледати и поделити ако имате везу. Поделите са дискрецијом!

Желите да делите свој видео касније? Закажите то

Одмах објављивање видео снимка није увек најелегантније решење, посебно ако сте креатор који жели да подеси специфичан, предвидљив распоред отпремања. Као такав, можете користити опцију Распоред.

  Како енумови у Питхон-у побољшавају читљивост кода

Заказивање видео снимка омогућава вам да сачувате приватност отпремања до одређеног времена. Затим, у одређено време за објављивање, ваш видео ће пратити све исте процесе као и постављање видљивости на Јавно – као што је обавештавање претплатника (ако је омогућено) и појављивање у претрагама и препорукама.

Поред тога, веза се не мења након објављивања. Дакле, можете да закажете видео, копирате његову везу и закажете друге постове на друштвеним медијима да бисте га истовремено промовисали.

Желите да то буде догађај? Премијера вашег видеа

Јединственији начин објављивања видеа био би коришћење опције Премијера. Премијере функционишу као мешавина између постављања видео снимка и одржавања стрима уживо за организовање интерактивне забаве гледања са својим обожаваоцима.

Када изаберете поставку Постави као премијеру за заказани видео, имаћете неколико опција за избор. Ово укључује избор теме за одбројавање, постављање одређеног датума и времена за објављивање, па чак и додавање трејлера преко дугмета Подесите премијеру.

Затим, ИоуТубе генерише страницу за гледање премијере, која ће се појавити у фидовима ваших претплатника и навести време предстојеће премијере.

Гледаоци могу да притисну дугме Обавести ме да би добили обавештење када премијера крене уживо. Они могу приступити страници и затражити обавештење о времену објављивања, оставити коментаре, учествовати у бочној траци за ћаскање или погледати трејлер ако је укључен.

Коначно, када стигну датум и време објављивања премијере, видео ће приказати одбројавање, почеће да се репродукује на крају, а гледаоци могу да ћаскају кроз цео процес.

Након тога, видео неће укључивати одбројавање и функционисати као видео који се редовно објављује, али гледаоци могу да виде историјско ћаскање премијере док гледају.

  Како сакрити ЛинкедИн профил и ставити га у Стеалтх Моде

Поред тога, можете одмах да направите премијеру ако изаберете Јавно, а затим потврдите избор у пољу за потврду Постави као тренутну премијеру. Исти процес ће се десити као и са заказивањем, само тренутно.

Која опција ИоуТубе публикације је права за вас?

Свака опција објављивања има свој јединствени услужни програм за креаторе и људе који желе да хостују приватне видео снимке. Међутим, пре него што било шта отпремите, уверите се да су подешавања за извоз видео записа оптимизована за ИоуТубе.

Испод је графикон који резимира сваку опцију отпремања и колико су оне приватне:

Формат

Приватност

Приватни

Комплетан. Нико га не може видети осим ако се не дели путем е-поште.

Јавно

Ниједан.

Ненаведено

Делимично. Нико га не може пронаћи, али свако ко има приступ линку може га поделити са другима.

Планирано

Приватно до изабраног времена објављивања.

Премијера

Сам видео је приватан до објављивања, али гледаоци могу да виде када ће бити премијера и да подесе обавештења.

Ко желите да видите свој видео? Ако сви, када желите да се објави? Да ли желите да то закажете нормално или да угостите премијеру? Размотрите ова питања и тачно ћете знати како да поделите свој видео.