Како избрисати позадину са вашег иПхоне-а

Кључне Такеаваис

  • Кораци за брисање позадине за иПхоне су једноставни: дуго притисните позадину са закључаног екрана, превуците прстом налево или удесно да бисте видели претходне позадине, превуците нагоре на ону коју желите да избришете и додирните икону Отпад.
  • Брисање позадине за иПхоне са закључаног екрана не уклања оригиналну фотографију, тако да можете безбедно да избришете позадине без губитка изворне слике.

Ако често мењате позадину за иПхоне, вероватно ћете имати дугачку листу старих позадина које више не користите. Која је поента да чувате оне до којих вам више није стало? У наставку објашњавамо како да избришете позадине са свог иПхоне-а да бисте смањили неред.

Како избрисати позадину за иПхоне са закључаног екрана

Модерне верзије иОС-а немају опцију брисања позадина за иПхоне из апликације Подешавања. Тамо можете само да додате или прилагодите позадине.

Да бисте избрисали позадину за иПхоне, мораћете да се упутите на закључани екран. Да бисте то урадили, једноставно притисните бочно дугме да бисте ставили уређај у стање спавања, а затим га поново притисните да бисте га пробудили и приказали закључани екран. Алтернативно, можете да отворите Центар за обавештења превлачењем надоле из горњег левог угла екрана.

У сваком случају, дуго притисните било где на позадини закључаног екрана (ваш уређај мора бити откључан да бисте отворили мени позадине). Сада превуците прстом налево или надесно да бисте видели своје претходне позадине. Превуците нагоре по позадини коју желите да избришете. Додирните икону Отпад и изаберите Избриши ову позадину да бисте потврдили.

  Фацебоок мења вашу лозинку за вашу удобност

Да ли брисање позадине за иПхоне такође уклања оригиналну фотографију?

Будите сигурни да уклањање позадине за иПхоне са закључаног екрана не брише изворну слику.

На пример, рецимо да сте снимили слику свог детета или кућног љубимца и сачували је у апликацији Фотографије. Коришћење слике као позадине за иПхоне и брисање те позадине касније неће утицати на оригиналну слику у Фотографијама.

Међутим, ако сте већ избрисали оригиналну слику у Фотографијама, брисање позадине за иПхоне ће је уклонити и учинити слику недоступном.

Тренутно не постоји начин да сачувате позадину закључаног екрана иПхоне-а у апликацији Фотографије. Можете да направите снимак екрана закључаног екрана вашег иПхоне-а да бисте добили копију фотографије, али неће бити савршено. Такође ће бити укључени и елементи попут датума и времена. Ваша следећа најбоља опција је да користите резервну копију за опоравак избрисаних фотографија на вашем иПхоне-у.

Иако можете да користите апликацију Закључани екран или Подешавања да промените позадину за иПхоне, позадину можете да избришете само са закључаног екрана иОС-а или Центра за обавештења. Све док имате оригиналну фотографију сачувану у апликацији Фотографије, не морате да бринете да ћете изгубити драгу слику чак и када избришете позадине са свог иПхоне-а.