Најбоља бела кућишта за рачунар у 2023

Црне кућишта изгледају сјајно, у то нема сумње, али време је да разбијете калуп ледено белим кућиштем. Изгледа изузетно када убаците мало РГБ-а (али не превише) и одаберете кућиште које без стида показује ваш скупи ГПУ. Сакупили смо најбоља бела кућишта за рачунаре која ће одговарати било којој верзији, било да имате мали мини-ИТКС или масивни Е-АТКС.

Најбоље бело кућиште за рачунар у целини: ХИТЕ И60

ХИТЕ

Када је у питању функционалност, дизајн и естетика, тешко је надмашити оно што ХИТЕ И60 продаје. Стручно је дизајниран да покаже најважније аспекте израде вашег рачунара, прекривен дивном белом завршном обрадом.

Троделно панорамско стакло ХИТЕ И60 не само да изгледа фантастично, већ је и као да имате сопствену мини изложбу. Компоненте попут вашег ГПУ-а, ЦПУ-а, РГБ-а, вентилатора и АИО-а постављене су испред и у средини, док су ваша ПСУ, каблови, матична плоча и додатни простор за складиштење вешто сакривени предпростором позади.

Са ХИТЕ И60, слободно можете да идете са традиционалним хоризонталним ГПУ-ом, али са укљученим ПЦИе 4.0 успоном и вертикалним носачем за ГПУ, можете га имати да стоји високо и поносно — укључујући ПЦИе картице половине висине. Обавезно зароните у најбоље РГБ вентилаторе, јер ће вам за ово кућиште бити потребно одговарајуће хлађење.

ХИТЕ И60

Најбољи у целини

Захваљујући панорамском погледу са три окна, ХИТЕ И60 вам даје прилику да покажете своје тешко зарађене компоненте на укусан (и функционалан) начин. Комбинујући упечатљиву белу завршну обраду и врхунско управљање кабловима, то је невероватно чист изглед који ће привући много „охс“ и „ахс“.

Прос

 • Као да имате сопствену изложбу технике
 • Укључује вертикални ГПУ носач и ПЦИе 4.0 кабл за успон
 • Прекрасан дизајн и управљање кабловима

Цонс

 • Може се мало загрејати без одговарајућег хлађења

Цоолер Мастер

Ако сте неко ко воли јефтину верзију рачунара која је компактна, Цоолер Мастер НР200 је џин за спавање. Уклања блиставост каљеног стакла и ставља перформансе и функционалност испред и у средиште.

Упркос томе што је компактније бело кућиште, Цоолер Мастер НР200 носи неке озбиљне проблеме. Можете да уградите графичке процесоре пуне величине до 330 мм у дужину и 156 мм у ширину, заједно са опцијом за вертикално постављање (који долази у пакету са моделом НР200П, заједно са успоном.) А ипак, још увек има места за радијатори до 280мм са стране и 240мм дуж дна.

Са свим тим хардвером у компактном простору, звучи као да ће бити тешко доћи до свега. Напротив. сваки панел – горњи, доњи и бочни – може да се скине са минималним напором захваљујући дизајну без алата.

Цоолер Мастер НР200

Најбољи буџет

$85 $110 Уштедите
$25

Цоолер Мастер НР200 је бело, компактно кућиште за рачунар довољно пространо да истовремено рукује и великим ГПУ-има и радијаторима. Најбоље од свега, његов дизајн без алата вам омогућава да брзо дођете до основних компоненти без кидања рачунара.

Прос

 • Одличан проток ваздуха за компактно кућиште
 • Подржава ГПУ-ове пуне величине
 • Приступачност од 360 степени

Цонс

 • Захтева СФКС напајање

Тхермалтаке

Прављење сопственог рачунара је попут обреда; делове које користите одабрали сте ви. И нема бољег начина да побољшате то искуство него са прилагодљивим белим кућиштем за рачунар као што је Тхермалтаке Цоре П6.

Тхермалтаке Цоре П6 то постиже модуларним дизајном. Добијате сет панела, регала, носача и монтажних низова да бисте направили бело кућиште рачунара како вам одговара. Можете чак и да одаберете да ваш ГПУ буде вертикални или хоризонтални, захваљујући додатној подршци за ГПУ.

Што је најважније, Тхермалтаке Цоре П6 нема недостатак протока ваздуха. Можете се строго држати ваздушног хлађења са подршком за вентилаторе од 120 мм и 140 мм или користити течност захваљујући подршци за радијаторе од 280 мм и 360 мм. Ту вам може помоћи наш водич о најбољим АИО хладњакима.

Тхермалтаке Цоре П6

Најприлагодљивији

$186 $200 Уштедите
$14

Тхермалтаке Цоре П6 својим модуларним дизајном подиже прилагођавање на виши ниво. То су у суштини два рачунара у једном, уз додатну предност звезданог протока ваздуха и мноштво подршке за велике вентилаторе и радијаторе.

Прос

 • Модуларни дизајн и могућност монтаже на зид
 • Звездани проток ваздуха
 • Подржава АТКС, микро АТКС, мини ИТКС и ССИ ЦЕБ

Цонс

 • Прилагођавање има своју цену

Цорсаир

За оне од вас који се одлучују за мању, али не и компактну конструкцију, Цорсаир Цристал 280Кс савршено спада у зону Златокоса. Нема гомилу негативног простора, нити је толико мали да би ометао перформансе или гушио проток ваздуха.

Магија Цорсаир Цристал 280Кс је у дизајну са две коморе. Ваше основне компоненте су огољене да их сви виде. Остатак је смештен у секундарној комори, која сама по себи има згодне функције као што су два одвојена кавеза за погон, мноштво простора за каблове и носач за ваш ПСУ. Са три панела од каљеног стакла, моли вас да пређете још више са шареним хардвером, све до РГБ РАМ-а.

Цорсаир Цристал 280Кс изузетно добро подноси проток ваздуха, под условом да искористите расположиви простор. Можете имати невероватних шест вентилатора за хлађење од 120 мм или три велика радијатора од 240 мм или чак комбиновати и ускладити ова два.

Цорсаир Цристал 280Кс

Најбољи распоред

Цорсаир Цристал 280Кс представља јединствен одговор на управљање кабловима са укључивањем друге коморе. Мало је шири, али и даље мали и простран, дајући вам довољно простора за вентилаторе, радијаторе и моћне ГПУ.

Прос

 • Занимљив дизајн са две коморе
 • Проток ваздуха је добар, све док га поставите са одговарајућим хлађењем
 • Савршен баланс између величине и расположивог простора

Цонс

 • Сво то каљено стакло би се могло запрљати
 • Монтажа бочне плоче је мука

Фрацтал Десигн

Има нечег лепог у кућишту које вам омогућава да се бавите компилацијом рачунара, посебно ако се одлучите за врхунски хардвер. Да би се ускладила са свом додатном топлотом која ће неизбежно произвести, Фрацтал Десигн Торрент је мајсторска класа у хлађењу.

Фрацтал Десигн Торрент је много веће бело кућиште за рачунар у поређењу са осталима на нашој листи, и то са добрим разлогом. Поседује врхунско хлађење само од својих стандардних вентилатора, користећи два вентилатора од 180 мм на предњој страни, што ретко виђате ових дана. Још боље, можете се одлучити за екстра дебеле АИО са радијаторима од чак 420 мм на предњој или доњој страни (али не оба). У сваком случају, велика количина ваздуха се води право у задњи део кућишта.

Да бисте умотали лук на Фрацтал Десигн Торрент, биће вам драго да знате да не штеди на управљању кабловима. Мало је тесно са стране, али Фрацтал Десигн укључује копче за усмеравање са тракама за каблове. Такође ћете наћи четири 2,5-инчна и два 3,5-инчна.

Фрацтал Десигн Торрент

Најбољи Е-АТКС

Фрацтал Десигн Торрент није само уметничко дело са укусом, већ има и врхунско хлађење дизајнирано да одржава ваш веома скупи врхунски хардвер хладним. Пет укључених вентилатора је одличан почетак, али можете се проширити и на велике радијаторе од 420 мм.

Прос

 • Подржава Е-АТКС, као и ССИ-ЕЕБ и ССИ-ЦЕБ
 • Феноменалан проток ваздуха
 • Укусног дизајна

Цонс

 • Вентилатори постају гласни при већим брзинама

ФАК

П: Како да очистим и одржавам бело кућиште рачунара?

Без обзира да ли је ваше кућиште бело, црно или вишебојно, чишћење белог кућишта рачунара се не разликује од уобичајеног. Набавите себи крпу од микровлакана за спољашњост и електричну крпу за прашину (или компримовани ваздух) да бисте отпустили прашину изнутра. Компоненте ће захтевати много финији додир, као што је мекана четкица за зубе. Ако вам је први пут, имамо супер користан водич о томе како да очистите свој десктоп рачунар.

П: Да ли ће бело кућиште рачунара временом постати жуто?

Она варира у зависности од материјала белог кућишта, као и од квалитета. Ако је бела завршна обрада обојена преко метала, можете бити сигурни да никада неће пожутети; међутим, ако је пластична, могуће је. Топлота је смрт белог кућишта рачунара, зато га држите даље од сунца и дима и одржавајте хладну собну температуру.

П: Да ли је лакше видети прашину на белом кућишту рачунара?

Пошто је прашина тамна, да, лакше је видети прашину на белом кућишту рачунара због контраста, посебно када почиње да се акумулира, али не много у поређењу са црним кућиштем. Међутим, оно што ћете највише приметити на белом кућишту није прашина, већ сви трагови и огреботине које ће временом прикупити.

  12 савета за видео конференције док радите од куће