Како користити Аиртабле за ефикасно управљање пројектима

Да ли имате прави алат за управљање пројектима? Управљање великим пројектима захтева много труда како би се осигурало да су информације увек ажурне и да су сви на истој страници. Ако желите да ефикасно управљате својим пројектом и надгледате га, Аиртабле је одлична платформа за разматрање.

Аиртабле је платформа изузетно богата функцијама и прилагођена кориснику која комбинује сложеност алата за управљање пројектима са једноставношћу табела. Ево како можете почети да користите Аиртабле за ефикасно управљање пројектима.

Корак 1: Постављање ваше базе

У Аиртабле-у можете имати одвојене радне просторе за различите пројекте и више база података у сваком радном простору. Базе података у Аиртабле зову се базе. Базе унутар радног простора такође могу бити повезане једна са другом, како би се ваши подаци поједноставили у свакој бази.

Ево како да подесите своју Аиртабле базу:

 • Једном ти пријавите се на свој Аиртабле налог, можете започети у свом подразумеваном радном простору или креирати нови радни простор који можете да делите са својим колегама. Да бисте креирали нови радни простор, само кликните на Креирај радни простор и именујте свој радни простор.
 • Идите на жељени радни простор и кликните на Креирај базу да бисте поставили нову базу података.
 • Кликните на наслов базе (који је подразумевано подешен за „Унтитлед Басе“) да бисте је преименовали. Овде такође можете прилагодити изглед странице.
 • Сада можете да увезете постојеће податке у своју табелу, да користите предложак Аиртабле или да креирате своју табелу од нуле.
 • Подразумевано, Аиртабле већ додаје неколико поља да бисте започели. Да бисте уредили ова поља, само двапут кликните на назив поља. Ово вам омогућава да промените назив поља и тип поља.
 • Да бисте додали још поља, кликните на + у заглављу табеле. Изаберите жељени тип поља, унесите назив поља, подесите конфигурацију и кликните на Креирај поље.
 • Када додате сва потребна поља, ваша база података је спремна! Такође можете да превучете и отпустите колоне на основу тога како желите да их распоредите.
 •   Како повезати било који паметни уређај на ХомеКит (са Распберри Пи)

  Ако први пут користите Аиртабле, алатка вам даје одличан водич који ће вам помоћи да поставите своју прву базу.

  Корак 2: Креирање и прилагођавање погледа

  Аиртабле је заиста направио револуцију у лакоћи прегледа података. Приказ конфигурација као што су Мрежа, Календар, Галерија, Форма, Канбан, итд., нуде јединствена средства за интеракцију са подацима. Аиртабле вам омогућава да направите до 1000 прегледа по табели.

  Ево како да подесите свој приказ Аиртабле:

 • Подразумевано, Аиртабле креира приказ мреже за вашу табелу. Такође можете креирати додатне приказе мреже или друге приказе са различитим конфигурацијама.
 • У менију Креирај… кликните на жељени тип приказа да бисте креирали нови приказ.
 • У новокреираном приказу можете прилагодити поља која желите да видите, филтрирате записе на основу неких критеријума, а такође и сортирате записе према вашим потребама.
 • Корак 3: Додавање сарадника и управљање њима

  На Аиртабле-у можете да додате чланове тима/сараднике у цео радни простор, као и у појединачне базе. Ово помаже да се осигура да су сви који раде на пројекту на истој страници, са јасним прегледом заједничких информација, задатака, временских рокова итд.

  Ево како да додате сараднике у свој Аиртабле радни простор:

 • Идите на своју почетну страницу Аиртабле и изаберите радни простор.
 • Кликните на Дели и додајте своје сараднике путем е-поште.
 • Ваши сарадници ће добити позивницу путем е-поште да се придруже вашем радном простору. Када прихвате позив, моћи ће да приступе свим базама у оквиру заједничког радног простора.
 • Ево како да додате сараднике у своју Аиртабле базу:

 • Идите у своју Аиртабле базу.
 • Кликните на Дели и додајте своје сараднике путем е-поште.
 • Ваши сарадници добијају позивницу путем е-поште да се придруже вашој бази. Када прихвате позив, моћи ће да приступе само подацима у дељеној бази.
 •   Могу ли запослени у Снапцхату да виде ваше снимке?

  Када се ваши сарадници придруже, можете поново да кликнете на Дели да видите листу сарадника, као и да измените дозволе за приступ.

  У оквиру базе можете да користите тип поља „Корисник“ да додате своје сараднике у појединачне записе. Ово такође има функцију обавештења која обавештава сарадника е-поштом кад год је додељен запису.

  Остале корисне карактеристике Аиртабле-а

  Горе наведени кораци би требали бити довољни да започнете са управљањем пројектима и сарадњом користећи Аиртабле. Ако желите да побољшате своју Аиртабле игру, можете да проверите и следеће функције које ће сигурно побољшати ваше искуство управљања пројектима:

  1. Интерфејси

  Уз Аиртабле-ов Интерфаце Десигнер, можете креирати искуство по мери за себе и чланове вашег тима. Алат омогућава флексибилност визуелизације и уређивања записа на прилагођене начине без угрожавања интегритета основних приказа.

  Можете га користити да креирате јединствене контролне табле пројекта које вам показују тачно оно што желите да видите, на начин на који желите да то видите.

  2. Аутоматизација

  Аутоматизација Аиртабле-а помаже у аутоматизацији задатака који се понављају, као што су слање е-поште, ажурирање записа итд. Са овом функцијом такође можете да интегришете своју базу са спољним апликацијама као што су Оутлоок и Гоогле табеле да бисте аутоматски обављали одређене задатке.

  3. Повезане базе

  Аиртабле такође има карактеристику креирања повезаних база, тј. база које раде заједно повезујући слична поља преко табела. Ово помаже да се осигура да се ваши подаци увек ажурирају у различитим табелама, чиме се повећава јасноћа и транспарентност.

  4. Дељење само за читање

  Аиртабле-ова могућност дељења само за читање омогућава вам да делите податке из изабраних приказа са спољним корисницима. Ови корисници не морају бити додани као сарадници вашој бази и моћи ће да виде записе само на основу начина на који сте конфигурисали дељени приказ.

    Како лако добити Робук бесплатно

  5. Функција формуле

  Слично софтверу за прорачунске табеле као што су Мицрософт Екцел и Гоогле Схеетс, Аиртабле такође има могућност да генерише израчунате податке. Можете креирати поље са типом „Формула“ и подесити жељену формулу и правила форматирања за обављање било чега, од једноставне аритметике до сложене анализе података.

  Подигните ниво управљања пројектима уз Аиртабле

  У окружењима са брзим темпом, кључно је да имате јасноћу око вашег пројекта у било ком тренутку. Због тога вам је потребан прави алат да поједноставите ствари за све укључене, а Аиртабле се дефинитивно уклапа у рачун.

  Аиртабле-ово корисничко сучеље, шарено, олакшава постављање пројектне базе података за неколико минута. Платформе као што је Аиртабле су неопходне за продуктиван, сараднички и ефикасан радни простор.