Како користити Инстаграм белешке за објављивање статуса

Желите да објавите статус на Инстаграму који ваши пријатељи и заједнички пратиоци могу да виде? Инстаграм Нотес вам омогућава да објавите ажурирање које ће се појавити у фасцикли Порука. Ево како да користите функцију.

Шта су Инстаграм белешке?

Белешке су кратка ажурирања која се појављују на врху корисничког Инстаграм пријемног сандучета у мобилној апликацији. Као и Приче, нестају након 24 сата. Када су Нотес први пут покренуте, могле су имати до 60 знакова и могле су укључивати само текст и емоџије.

Међутим, сада можете да поставите видео белешку на Инстаграм, као и да додате музику у своје Инстаграм белешке.

Највећа разлика између прича и белешки је у томе што белешке имају краће видео записе и не појављују се у истом одељку апликације. Такође се деле само са заједничким пратиоцима или људима на вашој листи блиских пријатеља.

Како добити белешке на Инстаграму

Ако још увек немате функцију Белешке, уверите се да је ваша апликација ажурирана. Ова функција је представљена 2022. године, тако да би требало да је имате до сада.

Међутим, важно је имати на уму да је ова функција доступна само у мобилној апликацији Инстаграм. Не можете да приступите Инстаграм белешкама на веб локацији Инстаграм.

Ажурирање: Инстаграм за Андроид | иОС (Бесплатно)

Како направити белешку на Инстаграму

Сада када знате шта ова функција ради, ево како да је користите. Да бисте започели са својом првом белешком, пратите ове кораке…

  Како послати аутоматски одговор на поруке и позиве када сте заузети [Android]
 • Отворите Инстаграм и изаберите икону папирног авиона да бисте отишли ​​у пријемно сандуче за поруке.
 • Видећете оквир за натпис на слици вашег профила на врху пријемног сандучета са текстом „Напомена…“. Додирните оквир за текст.
 • На следећој страници унесите шта желите да делите у оквир за текст.
 • Ако желите да поделите видео белешку, кликните на икону камере на слици профила. Ако желите да додате музику у своју белешку, изаберите икону музичке белешке.
 • Изаберите своју публику: пратиоце које пратите или блиске пријатеље. Затим додирните Готово.
 • Када завршите, додирните Дели на врху екрана. Статус ће се сада појавити са вашом сликом профила, заједно са белешкама других заједничких пратилаца.
 • Процес је прилично лак. Само се уверите да делите са правом публиком. Када објавите белешку, људи могу да одговоре на њу ДМ-овима који ће стићи у ваше пријемно сандуче, слично одговорима на Стори.

  Како избрисати или променити Инстаграм белешку

  Ако сте направили грешку приликом креирања белешке, можете је лако избрисати. Једноставно додирните своју слику профила у пријемном сандучету и изаберите Избриши белешку.

  Такође можете додати нову белешку тако што ћете изабрати опцију Остави нову белешку и једноставно објавити нешто друго. Ова нова напомена замењује стару и истиче после 24 сата.

  Сада знате како да поставите Инстаграм белешку. Уверите се да га делите само са људима којима верујете ако га користите као ажурирање личног статуса. Такође, запамтите да ће ваши заједнички пратиоци или пријатељи то видети само ако посете своје Инстаграм пријемно сандуче.