Како користити Куора’с Пое за приступ АИ Цхатботовима и ЛЛМ-овима

Кључне Такеаваис

 • Пое омогућава корисницима да приступе разним АИ цхатботовима и језичким моделима на једном месту, што га чини практичним и ефикасним.
 • Корисници могу да креирају налог на Пое-у да почну да ћаскају са различитим ботовима, а платформа нуди брзе предлоге, гласовне поруке и подршку за ПДФ-ове.
 • Иако су многи ботови на Пое-у бесплатни за коришћење, приступ чет-ботовима заснованим на одређеним језичким моделима је ограничен за оне који нису претплатници, док Пое претплата повећава дневно ограничење порука и нуди додатне погодности.

Постоји на десетине АИ цхат робота и језичких модела. Неки су бољи у креативним задацима, док су други бољи у расуђивању. Али шта ако им можете приступити на једном месту?

То је управо оно што По ради и управо зашто би требало да почнете да га користите данас.

Шта је Пое?

Пое, акроним за „Платформа за отворено истраживање“, омогућава вам приступ разним АИ цхатботовима и језичким моделима, све са једне платформе. Као што је напоменуо извршни директор Куора Адам Д’Ангело званични Куора блогПое се фокусира на пружање интерфејса који је једноставан за коришћење за људе да приступе језичким моделима уместо на обуку или фино подешавање ЛЛМ.

Тренутно можете да користите моделе као што су ГПТ 3.5-Турбо, ГПТ-4, Цлауде-Инстант, Цлауде 2, Гоогле ПаЛМ, Ллама, итд. Поред ових, Пое корисници су креирали стотине чет робота (користећи ГПТ, Цлауде и Ллама) који можете пробати.

Како користити Куора’с Пое

Доступан на мобилном уређају, вебу и мацОС-у, на којем можете да креирате свој налог Пое да бисте одмах почели да ћаскате са различитим ботовима.

Пое’с Ассистант цхатбот је подразумевано изабран на почетној страници, тако да можете да унесете свој упит да почнете да ћаскате са њим. Да бисте приступили другим роботима за ћаскање, идите на страницу Истражи и изаберите бота са којим желите да разговарате. Сва ваша претходна ћаскања су приказана на бочној траци, тако да ако желите да пређете на цхатбот који сте већ користили, можете га једноставно отворити одатле.

Иако функционише као и сваки други цхатбот, Пое се истиче по томе што нуди брзе предлоге, гласовне поруке и подршку за ПДФ-ове (чак и на бесплатним налозима).

Већина ботова на Пое-у је бесплатна за коришћење, али приступ чет-ботовима заснованим на одређеним језичким моделима је ограничен за оне који нису претплатници. На пример, бесплатни корисници могу да пошаљу највише пет порука ботовима са Цлауде 2, 30 онима са Цлауде инстант и 100 ботовима за ћаскање заснованим на СтаблеДиффусион. Нажалост, приступ ГПТ-4 или ЦхатГПТ-16К није доступан без претплате. За све остале моделе и ботове, дневно ограничење порука је 100.

Претплата на Пое кошта 19,99 долара месечно и повећава дневни лимит порука. Иако не дели тачно ограничење на својој страници за претплату, Пое обећава најмање 600 ГПТ-4 и 1.000 Цлауде 2 порука месечно нормалним брзинама. Осим тога, доступност ће варирати у зависности од капацитета корисника.

Који су цхат ботови доступни на Поеу?

Прво, можете користити језичке моделе као што су ГПТ 3.5, ГПТ-4, Цлауде 2, итд. на Поеу. Затим, постоји неколико званичних робота за ћаскање, као што су Веб Сеарцх и Ассистант, које је креирао Пое. Штавише, можете користити Стабле Диффусион КСЛ за генерисање АИ слика унутар Пое-а.

Међутим, ово је само врх леденог брега. На страници Истражите можете пронаћи стотине корисничких робота за ћаскање. Они су категорисани у генерисање слика, играње улога, учење, игре, програмирање, смешно, професионално и још много тога.

Ево неколико примера занимљивих цхатботова које можете пронаћи на Поеу.

 • МС Оффице Презентација: Иако можете да креирате презентацију користећи ЦхатГПТ, Пое чини генерисање текста за ваше слајдове много лакшим.
 • ДуолингоДупе: Као што име говори, овај бот вам помаже да научите нове језике.
 • ЕкцелФормулаПро: Овај цхатбот генерише Екцел формуле за било који задатак који желите да обавите.

Као што је речено, ово је врх леденог брега Поеовог АИ цхатбот-а. Постоји готово несагледив број опција које можете изабрати.

Како креирати АИ цхат ботове користећи Пое

Пое вам олакшава креирање прилагођеног АИ цхат бота. За ово нуди две опције: брзи ботови и серверски ботови.

Промпт ботови су засновани на популарним ЛЛМ-овима и захтевају да поставите промпт који даје упутства боту како да одговори. Међутим, серверски ботови захтевају да прво направите бота у Питхон-у, а затим да га интегришете са Пое-ом.

Да бисте креирали Пое промпт бота, следите ове кораке:

 • Кликните на Креирај бота на бочној траци.
 • Овде поставите слику и јединствену ручку за ваш цхатбот.
 • Изаберите основног бота. Овај основни бот је ЛЛМ којим ће се покретати ваш бот. Тренутно можете да изаберете различите верзије ГПТ, Цлауде, Ллама и Стабле Диффусион.
 • Сада долази главни корак: постављање упита. Овде морате да упутите свог бота како да одговара на питања. Замислите то као прилагођена упутства у ЦхатГПТ-у.
 • Затим подесите поздравну поруку која се шаље на почетку сваког ћаскања.
 • Кликните на Напредно да бисте укључили/искључили предлоге упита, омогућили подршку за смањење вредности и подесили температуру. Што вишу температуру подесите, то ће ваш цхатбот дати креативније и разноврсније одговоре.
 • На крају, можете поставити биографију за свог бота и изабрати да ли ћете га учинити јавно доступним.
 • Други начин да креирате свог бота је да направите бот сервер у Питхон-у, учините ваш бот сервер доступним на јавно доступном УРЛ-у и налепите ту УРЛ адресу у поље Сервер УРЛ док креирате бот. Тхе Пое Сервер Бот упутства имају детаљна упутства о процесу.

  Најбоље од свега, Пое има програм монетизације који омогућава креаторима из САД да зараде провизију када њихови АИ ботови натерају кориснике да се претплате на Поеа. Пое такође планира да уведе систем плаћања по поруци. Дакле, што више порука корисници пошаљу вашем цхатботу, више зарађујете.

  Пое даје приступ вишеструким АИ цхатботовима на једном месту

  Са новим језичким моделима и цхатботовима који се стално уводе, имати јединствену платформу као што је Пое за приступ свима је заиста благослов. Не само да вам Пое штеди муку са пребацивањем између АИ цхатбот апликација, већ пружа и чист интерфејс који је једноставан за коришћење.

  Најбоље од свега, можете користити Поеа да приступите стотинама јединствених, кориснички креираних цхатботова, да направите сопственог АИ бота и зарадите неколико долара од њих.