Како раставити Ксбок 360 Слим за поправке и модификације

Постоји много разлога зашто бисте можда желели да завршите растављање Ксбок 360. Ако ваш Ксбок 360 стално постаје жртва злогласног Црвеног прстена смрти, једноставна поправка лемљења може се покренути отварањем кућишта. Међутим, то нису само поправке. Можете да отворите кућиште за Ксбок 360 ако желите да додате нове функције својој потпуно функционалној конзоли.

Без обзира на разлог, растављање вашег Ксбок 360 могуће је у само неколико корака.

Пре него што добијете одговор на питање како да отворите свој Ксбок 360, мораћете да прикупите праве алате. Конкретно, биће вам потребни следећи алати:

  • Равни одвијач
  • Торк одвијач Т10
  • Несавијена спајалица
  • Спудгер—али ако га немате, ваш одвијач са равним главама је прихватљив

Никада не шкоде ни неки практични контејнери за шрафове, а сигурно ћете се захвалити у фази поновног састављања ако су сви ваши шрафови уредно организовани.

Не заборавите да се уземљите док радите додирујући необојену металну површину унутар Ксбок 360. Ово ће смањити вероватноћу да статички електрицитет оштети унутрашње компоненте. Постоји и опција антистатичке наруквице за заштиту од потенцијалних удараца који могу оштетити или чак спржити ваш Ксбок 360.

Кораци за растављање Ксбок 360

Када сакупите своје алате, спремни сте да отворите свој Ксбок 360. За разлику од многих упоредних конзола, приступ унутрашњем раду вашег Ксбок 360 је донекле тежак. Мораћете да уклоните предњу плочу, крајње решетке, доњу плочу и горњу плочу пре него што имате приступ унутрашњим компонентама.

Процес отварања вашег Ксбок 360 ће се разликовати у зависности од модела. Ксбок 360, Ксбок 360 С (Слим) и Ксбок 360 Е имају значајно различите кућишта. Као резултат тога, локације носача који држе кућиште заједно се разликују. У овом чланку смо раставили Ксбок 360 С.

  Како додати музику у своју ПоверПоинт презентацију

1. Уклоните бочне поклопце

На неки начин, рушење Ксбок 360 С је једноставније од његових претходних итерација. Мораћете да почнете тако што ћете одвојити два бочна поклопца. Доњи бочни поклопац има резу која вам омогућава да кликнете и отпустите. Након тога, мораћете нежно да откачите други део бочне плоче. Често је то могуће учинити благим повлачењем, али можете да користите свој спудгер да бисте олакшали лабаве копче ако сте у недоумици.

Након што уклоните доњи бочни поклопац, мораћете да уклоните горњи бочни поклопац. Горњи бочни поклопац нема резу и уместо тога је причвршћен за Ксбок кућиште са свих страна. Гурните шрафцигер или шрафцигер у шав између горњег бочног поклопца и Ксбок 360 док не почне да се подиже.

2. Уклоните бочне предње плоче

Сада када сте уклонили бочне поклопце са оба краја свог Ксбок 360, мораћете да уклоните доње бочне предње плоче. Нажалост, ово може бити прилично тешко уклонити. Мораћете да олакшате свој спудгер испод крајње леве, средње и крајње десне рупе на свакој страни предње плоче. Нагните сечиво спудгера нагоре док копча која држи предњу плочу не искочи.

Тешко је не осећати се као да нешто ломите током овог корака. На крају, уклањање две предње плоче по први пут ће захтевати мали притисак.

3. Деинсталирајте Ви-Фи адаптер и чврсти диск

Са уклоњеним бочним поклопцима и уклоњеним предњим плочама, спремни сте да уклоните Ви-Фи адаптер и чврсти диск. Ви-Фи адаптер је испод горње предње плоче, док је чврсти диск испод доње предње плоче. Мораћете да користите одвијач Торк Т10 да бисте уклонили Ви-Фи адаптер. Уклоните завртањ, а затим нежно извуците Ви-Фи адаптер из његовог порта и из шасије.

Након што одложите Ви-Фи адаптер, мораћете да уклоните чврсти диск свог Ксбок 360. Уклањање чврстог диска биће вам много лакше него уклањање адаптера, јер укључује згодан језичак за повлачење. Поставите Ксбок 360 на страну тако да чврсти диск буде окренут нагоре, а затим повуците директно нагоре језичак док се чврсти диск не искључи из својих портова. Одложите чврсти диск и Ви-Фи адаптер на безбедну, чисту површину.

  Како искључити иПхоне Кс

4. Уклоните оквире и одвојите задњу плочу

Сада када сте уклонили Ви-Фи адаптер и чврсти диск, скоро сте спремни да приступите интерном кућишту вашег Ксбок 360 Слим. Пре него што то урадите, мораћете да уклоните оквире на горњој и доњој бочној плочи који су некада држали предње плоче и бочне поклопце на месту. Слично као и са предњим плочама, ово можете постићи тако што ћете шрафцигер ставити иза било каквих копчи испод оквира док га одвајате од Ксбок-а.

Након што уклоните оба оквира, можете приступити унутрашњем кућишту свог Ксбок 360 тако што ћете раздвојити задњу плочу. Користите свој спудгер да извршите притисак испод две копче које држе задњи оквир на месту. Можда ћете морати да држите стране раздвојене како бисте спречили да се поново споје. Када се раздвоје, мораћете да повучете шрафцигер или шрафцигер низ шав Ксбок 360 док се доња страна задње стране потпуно не пресече.

На крају, окрените свој Ксбок 360 и пронађите и отпустите унутрашњу копчу која држи горњу страну задње стране заједно. Када се ова унутрашња копча ослободи, можете да поделите две половине тако што ћете их раздвојити руком или помоћу лопатице да их одвојите. Уопштено је препоручљиво да користите спудгер, пошто је задњу плочу Ксбок 360 прилично фрустрирајуће одвајати ручно.

Свака активна гаранција на вашем Ксбок 360 биће поништена чим завршите овај корак јер је разбијање налепнице Мицрософт Сеал неопходно да бисте наставили.

5. Уклоните унутрашње завртње кућишта

Након што уклоните доњу плочу, требало би да видите металну шасију вашег Ксбок 360. Шест шрафова држи горњи део унутрашњег кућишта на месту, укључујући два завртња на десној страни, два завртња на левој страни и два шрафови у удубљењима у средини. Уклоните све завртње својим Т12 одвијачем и одложите их у безбедну посуду. Од виталног је значаја да се уверите да сте уклонили исправне завртње – у овом случају, шест на слици изнад. Сваки вијак је дугачак 2,5 инча. Нећете моћи да уклоните горњу плочу свог Ксбок 360 док се не уклони шест Т12 шрафова.

  Постоји ли дечја верзија ТикТока?

6. Повуците предњу плочу

Коначно, спремни сте да уклоните предњу плочу. Мораћете да ослободите две копче са сваке стране предње плоче да бисте омогућили отпуштање. Поставите свој Ксбок 360 на страну тако да доња бочна плоча буде окренута нагоре, а затим уметните спудгер и притисните задњи део унутрашње копче. Када се ослободи, поново окрените свој Ксбок 360 и отпустите клип испод горње бочне плоче.

Лагано одмакните предњу плочу од свог Ксбок 360, али не покушавајте да је потпуно уклоните. Предњи панел је и даље повезан са вашим Ксбок-ом важним и деликатним каблом. Лагано поставите предњу плочу у страну тако да имате приступ, а затим користите лопатицу или деликатну пинцету да откључате конектор за екран.

Предузмите мере предострожности када приступате унутрашњим компонентама

Не заборавите да будете опрезни док радите са својим Ксбок 360. Једном када отворите Ксбок 360, лако је изазвати неповратну штету на вашој конзоли једноставним грешкама—као што је неуземљење пре него што додирнете хардвер. Ваш тренутни приступ ДВД драјву, РФ плочи и матичној плочи значи да су све компоненте у опасности.

Ако већ нисте, уземљите се додирујући необојену металну површину на унутрашњој шасији Ксбок 360 док радите. Избегавајте ношење одеће која је склона статичном електрицитету од тканина као што су вуна, крзно, памук или свила. Ако имате на располагању ЕСД опрему, као што је антистатичка трака за ручни зглоб или подметач за сто, користите је док радите да бисте смањили вероватноћу оштећења од ЕСД-а.

Што је најважније, пажљиво истражите све поправке или модификације које намеравате да извршите. Одређене популарне исправке, као што је „трик са пешкиром за Ксбок 360“, су рудиментарне и представљају озбиљну потенцијалну опасност од пожара. Иако одговарајуће методе можда нису тако лаке као популарна решења, оне ће пружити фантастичне резултате.

Раставите свој Ксбок 360 са лакоћом

Иако растављање Ксбок 360 може изгледати застрашујуће, то је заправо једноставан процес. Већина процеса растављања укључује уклањање различитих плоча које штите унутрашње компоненте конзоле. Када имате приступ матичној плочи и компонентама, можете извршити скоро сваку поправку или модификацију која се може замислити у само неколико корака.