Како користити поље прилога у Аиртабле

Аиртабле је стекао популарност као свестран алат за продуктивност захваљујући свом разноликом низу функција. Способност повезивања и интеграције са неограниченом количином података и информација је једна од јединствених предности Аиртабле-а.

Једна од изузетних карактеристика Аиртабле-а која ово омогућава је могућност прилагања датотека директно вашим записима. Ево погледа на поље за прилоге Аиртабле-а и како га можете додати својој бази.

Шта је поље прилога у Аиртабле?

Поље Аттацхмент у Аиртабле вам омогућава да повежете било коју датотеку директно са записима у вашој бази. Ово вам омогућава да додате пратеће информације као што су слике, документи, пројекције слајдова или табеле директно у своје податке, помажући вам да без напора управљате пројектима помоћу Аиртабле-а.

Поље прилога подржава неколико извора за прилоге датотека, укључујући складиште на локалном рачунару и популарне услуге у облаку као што су Гоогле Дриве, ОнеДриве и Дропбок. Важно је напоменути да отпремљене датотеке морају бити мање од пет гигабајта.

Уобичајени типови датотека као што су ПНГ и ЈПГ слике, Ворд документи, Пхотосхоп датотеке и ПДФ-ови, између осталог, ће приказати прегледе сличица у вашој табели. Можете кликнути на ове сличице за преглед датотеке преко целог екрана. Необичнији типови датотека неће приказати преглед, али ћете и даље моћи да комуницирате са њима у Аиртабле-у.

  Како да видите ко је прегледао ваше постове на Инстаграму

Како додати поље прилога у вашу базу Аиртабле

Постоје две једноставне методе за додавање поља Аттацхмент у вашу базу у Аиртабле. Поље можете додати из приказа Аиртабле, као што је приказ мреже, или директно из записа.

1. Додавање поља прилога помоћу приказа мреже

Унутар приказа мреже Аиртабле кликните на знак плус (+) на крају горњег реда наслова ваше табеле. Можда ћете морати да скролујете удесно, у зависности од величине екрана и броја поља која већ имате.

Отвориће се искачући мени који приказује сва доступна поља. Кликните на Прилог са те листе да бисте додали поље Прилог. Ако желите, можете унети име за поље које ће се појавити међу насловима. Када завршите са подешавањем поља, кликните на Креирај поље да бисте га додали својој бази.

2. Додавање поља прилога у запис

У запису у вашој бази кликните на Додај ново поље овој табели на дну записа. Кликните на падајући мени Једноредни текст и изаберите Прилог са листе. Унесите наслов ако желите и кликните на Сачувај.

У искачућем прозору поља за уређивање можете видети и прекидач за Прикажи прилоге обрнутим редоследом, посебно ако користите шаблон. Овај прекидач додаје нове прилоге на почетак листе, а не на крај. Ово подешавање је укинуто од априла 2020. и уместо тога можете да превучете и отпустите прилоге у пољу да бисте их ручно променили.

Прилагање датотеке помоћу поља за прилоге

Када додате поље Прилог, можете да комуницирате са њим из приказа мреже или појединачних записа.

У приказу мреже кликните на поље Прилог у реду записа да бисте приступили опцијама за додавање нове датотеке (преко дугмета са знаком плус) или превуците и отпустите датотеку директно у ћелију.

  Како променити јачину обавештења на вашим АирПодс слушалицама

Унутар записа, поље прилога се појављује као велики оквир који чита датотеке превуците овде или их прегледајте. Можете или превући и отпустити датотеке у оквир или кликнути на везу за прегледање датотека да бисте отворили искачући прозор за избор датотека са више опција.

Кликом на дугме са знаком плус у приказу мреже или на везу за претрагу датотека у запису отвара се искачући прозор у којем можете да изаберете датотеке из више извора. Можете да превучете и отпустите датотеке из локалног складишта да бисте их додали као прилоге.

Алтернативно, можете да изаберете једну од других опција на бочној траци да бисте пронашли датотеку за прилагање. Можете да повежете датотеку са УРЛ-а или веб претраге, снимите слику са своје веб камере или додате датотеке са сервиса за складиштење на мрежи као што су Гоогле Дриве, ОнеДриве, Дропбок и Бок, као и фотографије са Фацебоок-а.

Имајте на уму да ћете морати да повежете своје налоге са ових услуга на Аиртабле пре него што додате датотеке у своју базу. Можете да повежете своје спољне налоге тако што ћете пратити дате упите након што кликнете на услугу.

Повежите свој радни ток без напора са Аиртабле-ом

Са толико много делова које треба пратити у данашњим дигиталним токовима посла, одржавање вашег посла организовано и повезано са релевантним информацијама може бити изазов.

Поље прилога у Аиртабле вам помаже да управљате овим тако што повезујете своје датотеке директно са информацијама које су вам потребне унутар његовог робусног екосистема базе података. Ово вам помаже да будете организованији и продуктивнији, осигуравајући да је све што вам треба близу.

  Како да видите (и онемогућите) податке телеметрије које Фирефок прикупља о вама