Како онемогућити одређене тастере на тастатури у оперативном систему Виндовс 10

Дакле, имате кључ на Виндовс тастатури за који мислите да вам више није од користи, али понекад га и даље грешком притиснете.

Или је можда кључ једноставно заглављен у тастатури и више није функционалан. Једноставан начин за решавање таквих проблема са тастерима на тастатури је да потпуно онемогућите одређени тастер. Не брините, међутим, јер то неће бити трајно; Увек га можете укључити кад год вам поново затреба кључ.

Овде смо покрили најлакше методе за онемогућавање било ког одређеног тастера на тастатури без икаквих проблема. Почнимо одмах…

1. Користите апликацију КеиТвеак

Постоји много начина да онемогућите своју Виндовс тастатуру. Међутим, ако желите да се решите само одређених кључева, мораћете да се ослоните на специјалне алате за свој Виндовс.

КеиТвеак је један такав бесплатни алат и омогућава вам да онемогућите било који одређени тастер на вашој Виндовс тастатури. Све што треба да урадите је да изаберете одређени кључ, а затим да га онемогућите.

Пратите доле наведене кораке да бисте започели:

 • Преузмите и покрените КеиТвеак.
 • Изаберите кључ који желите да онемогућите.
 • У одељку Контроле тастатуре изаберите Онемогући тастер.
 • Кликните на Примени.
 • Затим ће бити затражено да поново покренете свој Виндовс рачунар да би промене ступиле на снагу. Када поново покренете рачунар, видећете да је одређени кључ онемогућен на вашем Виндовс-у. Поврх овога, алатка вам такође може помоћи да пресликате тастере на тастатури, поново подесите подешавања и још много тога. Дакле, алат је згодан на више начина.

    12 уобичајених грешака у Цхроме-у и како их поправити у оперативном систему Виндовс

  Преузимање: КеиТвеак (Виндовс)

  Поново омогућите тастер тастатуре

  Међутим, ако касније одлучите да сада желите да омогућите све онемогућене тастере, све што треба да урадите је да поново отворите апликацију и кликнете на Врати све подразумеване вредности. Урадите брзо поновно покретање након овога и сви ваши кључеви ће поново радити.

  2. Користите АутоХоткеи

  АутоХоткеи је бесплатни скриптни језик који се користи за аутоматизацију задатака који се понављају у оперативном систему Виндовс 10. Такође можете да га користите да онемогућите одређени тастер на тастатури на вашем Виндовс-у.

  Прво, пређите на листу подржаних кључева из званичног АутоХоткеи веб сајт. Ако је подржан кључ који желите да онемогућите, преузмите и инсталирајте АутоХоткеи, а затим следите доле наведене кораке:

 • Отворите било који добар уређивач текста и откуцајте референтно име кључа праћено ::ретурн (да, то су две двотачке). Референтно име ћете пронаћи на горњој вези. Овде ћемо, ради једноставности, онемогућити тастер Цапс Лоцк.
 • Сачувајте ову скрипту (помоћу екстензије .ахк) на лако доступној локацији—можда на радној површини.
 • Двапут кликните на ову новокреирану скрипту.
 • Ово ће покренути скрипту АутоХотКеи, а одређени кључ ће бити онемогућен.

  Ако будете морали поново да користите овај тастер у будућности, мораћете само да зауставите АутоХоткеи скрипту у системској палети испод и ваша подешавања ће се вратити у нормалу. Да бисте то урадили, кликните десним тастером миша на икону Х на траци задатака и изаберите Суспенд Хоткеис.

  Преузимање: АутоХоткеи (Бесплатно)

  Онемогућите тастере на тастатури Виндовс 10 као професионалац

  И тако искључујете одређени тастер на тастатури на свом Виндовс рачунару. Ово је све што имамо за тастатуре у овом кратком водичу.

    Како поставити различите позадине за виртуелне радне површине у оперативном систему Виндовс 10

  Међутим, ово свакако није све. Постоји много кул ствари које можете да урадите са својом тастатуром на рачунару. Зато се побрините да не престанете да истражујете.