Како надопунити свој Реддит карма резултат и оставити трајан утицај

Да ли сте редован и активан корисник Реддита? Можда бисте желели да се фокусирате на свој Реддит карма резултат за видљивост и кредибилитет.

Реддит је одувек био јединствена платформа у простору друштвених медија. Овај онлајн форум има велику заједницу која расправља и расправља о разним темама. Ако сте део њене заједнице, морате бити упознати са Реддит карма скором.

Ово је фасцинантна карактеристика Реддита о којој већина корисника нема јасну представу. У овом Реддит водичу за карму, научићемо о томе детаљно, заједно са његовим врстама, предностима, начинима повећања карма резултата и како да избегнете кажњавање.

Преглед садржаја

Шта је Реддит карма резултат?

Реддит карма резултат нема никакве везе са вашом кармом из стварног живота. То је систем бодова који приказује ангажованост и популарност корисника у заједници. Ако неко има високу карму, то значи да су постови и коментари тог корисника добро лајковани.

Са друге стране, људи са ниским или негативним резултатом карме значе ирелевантност њихових интеракција. Карма резултат је нешто што не истиче. Дакле, можете прикупити нагомилане резултате карме који се могу користити до последњег дана када користите Реддит.

Врсте Реддит карма тачке

Постоје различите врсте карма поена које добијате на Реддиту који доприносе вашем резултату карме:

#1. Пост Карма

Реддит има огромну корисничку базу и људи одмах реагују на постове које сматрају кориснима. Стога се пост карма сматра категоријом са најутицајнијим бодовањем. То је приказ у реалном времену комбинације позитивних и негативних гласова које су ваше објаве на Реддиту добиле. Гласови „за“ чине Ваш резултат, док га број „за“ смањује.

Да ли ће се ваша пост карма повећати или смањити у потпуности зависи од тога како разумете субреддит. Требало би да одвојите време пре него што објавите пост и уверите се да је објава јединствена. Објављивање нечега застарелог, неповезаног, досадног или увредљивог може смањити ваш резултат.

Карма бодове можете добити и кроз коментар карму. Када коментаришете објаву, гласови за и против које добијете се рачунају да генеришу ваш укупни резултат карме. Пре него што коментаришете, будите опрезни и размислите како ће други реаговати на ваш коментар.

Ако пост не покрива важну тачку о овој теми, размислите о томе да то изнесете у свом коментару. Ово би вам могло помоћи да повећате свој резултат карме. Штавише, ако похвалите оригинални постер или кажете нешто лепо о посту, ваш коментар може да добије неколико гласова.

  Деблокирајте апликације за видео позиве у Дубаију и УАЕ

#3. Награђени и награђени карма

Осим наведених типова, постоји још једна врста карма тачке, која се односи на награде. Ако корисник добије или додељује награде, може добити неке карма поене.

Када неко одлучи да додели награду, као што су иконе, премиум значке и приступ врхунским Реддит погодностима, добија поен карме Авардер. Прималац добија бодове за награду. Међутим, добитник треба да купи ове награде помоћу Реддит Цоинс-а.

Најбоље стратегије за стицање Реддит карма резултата

Креирање висококвалитетног и занимљивог садржаја

Основно правило је да постављате нове и занимљиве садржаје који ће се свидети другима. Уверите се да су ваши постови информативни, духовити или добро планирани. Такође, ваши постови треба да буду релевантни. Ако заједница није у могућности да се повеже са вашим објавама или коментарима, неће се трудити да их гласају.

Укључите се у смислене дискусије

Не ограничавајте свој допринос на Реддиту само на објављивање сопствених поднесака. Можете се показати кориснијим и вредним високе карме ако коментаришете туђе постове и учините разговоре занимљивим.

Активно коментарисање постова на Реддиту такође изазива интересовање других за вас. Можда ће проверити шта објављујете и озбиљно схватити ваше коментаре када следећи пут наиђу на то. Ако добијете позитиван глас од непознатог корисника, можете му се захвалити у одговору и започети разговор са њим.

Што више људи види ваше постове и коментаре, веће су шансе да добијете гласове. Реддит је пун подредита заснованих на нишама који циљају на специјализоване заједнице. Ако желите да добијете више карма поена, требало би да се усредсредите на популарне подредите као што је р/фунни који долази са великом базом пратилаца.

Ако можете да привучете чланове тамо, сигурно ћете добити много гласова. Међутим, ако имате времена, такође можете задржати присуство у подредитима са мањом публиком. Одатле можете очекивати и спор, али стабилан резултат.

Недостатак видљивости је често највећа препрека за постизање високе карме. Чак и ваш најбољи коментар или објава може бити закопан ако нема довољно публике да то примети. Због тога је боље коментарисати нове постове или постове у порасту или постове о темама у тренду. На овај начин можете добити максималну видљивост која води до више карма резултата.

Будите активни у р/ФрееКарма4У

За кориснике Реддит-а који желе да повећају свој резултат карме, постоје неки наменски подредити. Један од њих је р/ФрееКарма4У. За све што је објављено на овом субреддиту други чланови аутоматски гласају.

Исто тако, од вас се такође очекује да гласате за постове и коментаре послате овде. Ова врста неизговореног споразума функционише као вин-вин ситуација за сваког Реддитора који жели да види повећање свог резултата карме.

  4 начина да прочитате иМессаге текстове без упозорења пошиљаоца

Објава у време шпица

Ако можете да учините да ваш пост буде видљив максималном броју корисника, имате велике шансе да добијете гласове за њега. Покушајте да објављујете између 6:00 и 8:00 ЕСТ у суботу, недељу и понедељак да бисте добили максималну видљивост и интеракцију. Пошто људи из целог света користе Реддит, овај прозор је кулминација шпица за различите земље.

Користите р/АскРеддит да постављате отворена питања

Иако је већина субреддита оријентисана на тему, р/АскРеддит је форум за питања и одговоре на коме свако може да допринесе. Овде можете постављати питања о скоро свакој теми. Постављањем доброг питања, можете подстаћи много позитивних гласова корисника. Можете чак и да одговарате на питања која постављају други и прикупљате карму коментара за здрав резултат карме.

Како се израчунава резултат карме

Ако желите да знате како се тачно израчунава ваш карма резултат, немате среће. Реддит не открива алгоритам за израчунавање карма резултата својих корисника. Према уобичајеном мишљењу, ваш карма резултат је директно повезан са позитивним гласовима које добијају ваши постови или коментари.

Међутим, не ради се о томе да се један глас „за“ рачуна као један карма бод. Заправо, што више гласова добијете, мање карма поена се додаје на ваш налог. На пример, ако сте нови у Реддиту и недавно сте почели да зарађујете карма поене, могло би се чинити да сваки глас даје један поен карма резултату.

Али када прикупите добар број гласова за коментар, на пример 5.000 или тако нешто, раст вашег резултата ће постати спорији. Такође, имајте на уму да се карма бодови додељују на клизној скали — што више карма бодова имате, мање поена ће бити додато за исти број гласова у поређењу са оним што сте добијали када сте кренули на Реддит путовање.

Ово се дешава зато што Реддит алгоритам има за циљ да обесхрабри спамере. Из истог разлога, Реддитори који често освежавају своју страницу профила могу видети да им карма поени доста варирају.

Како гласови за и против утичу на вашу карму

Као што је раније поменуто у овом чланку, тачан алгоритам који Реддит користи за израчунавање резултата карме није јавно објављен. Стога, нико не може рећи тачан утицај сваког гласања за или против на ваш резултат карме.

Штавише, Реддит је такође познат по фузингу гласова, што значи да број гласова за и против који се приказује испод вашег поста или коментара можда не одражава увек тачан број гласова које сте заиста добили.

Када Реддитори гласају за ваш пост или коментар, то дефинитивно позитивно доприноси вашем резултату карме. Дакле, сваки позитиван глас додаје одређене карма поене вашој објави или карми коментара, у зависности од доприноса. Реддит не објављује тачан износ карме стечене по гласању.

Слично томе, када добијете негативан глас за своју објаву или коментар, то има негативан утицај на ваш резултат карме. Са сваким негативним гласом, одређена количина карма поена се одузима од ваше карме објаве или карме коментара. Баш као и прецизна вредност гласања, Реддит никада не открива тачан одбитак поена због гласова против.

  Апп Еатер деинсталира више апликација; Олакшава их филтрирање

Предности доброг Реддит карма резултата

Многи чланци сугеришу да нема практичне користи од доброг Рддт карма скора, и стога, не би требало да трчите након што повећате свој карма резултат на овој друштвеној платформи. Па, то није тачно. Иако нема никакву вредност у стварном животу, увек можете добити следеће погодности на Реддиту за добар резултат карме.

Повећана видљивост

Већи карма резултат значи већу видљивост ваших постова и коментара. Ако имате већи карма резултат, вероватније је да ће се ваши постови и коментари појавити изнад других постова и коментара.

Добијте признање и кредибилитет

Добар карма резултат значи да сте члан од поверења Реддит заједнице. За друге кориснике, ваша висока карма је знак ваше стручности. Стога ће више ценити ваше коментаре и можда ће на крају такође гласати.

Нове могућности

Са добрим карма резултатом, добићете приступ подредитима са минималним захтевима за карма резултат. Неки подредити дају привилегије модерирања Реддиторима са високим резултатима карме.

Неограничено коментарисање и објављивање

Иако људи нису у могућности да објављују неограничене постове и коментаре са ниским резултатима карме, дозвољено им је да то раде са пуно Реддит карма поена.

Како избећи губитак резултата Реддит Карма

Избегавајте нежељену пошту и самопромоцију

Као друштвена заједница, Реддит забрањује нежељену пошту и превише самопромоције. Док овде доприносите, требало би да се фокусирате на оригиналне постове уместо да промовишете само свој садржај или производе.

Учествовање у вредним дискусијама и дељење релевантних информација помоћи ће вам да добијете више карма резултата, док ће стално промовисање себе довести до губитка карма поена.

Реците Не негативном/непоштованом садржају

Реддит је заједница која цени и очекује узајамно поштовање од сваког свог члана.

Ако ваш пост шири мржњу према другим људима или групама, већа је вероватноћа да ћете добити негативан глас од стране Реддитора који се не слажу са вашим гледиштем. Иако можете објављивати непопуларна мишљења, морате бити спремни на последице.

Увек се придржавајте правила Субреддита

Да бисте учествовали у субреддиту, морате да следите сопствени скуп правила, ма колико вам се она чинила апсурдном. На пример, дозвољено вам је да постављате само везе ка сликама или видео записима у неким подредитима. Ако желите да избегнете да вас не гласају због објављивања нечег нежељеног на субреддиту, пажљиво прођите кроз одредбе и услове тог субреддита пре објављивања.

Избегавајте манипулацију гласањем

Манипулација гласањем је строго забрањена на Реддиту, тако да се треба клонити тога. Ово укључује тражење од других чланова да гласају за ваш пост или коментар, креирање више налога за гласање за ваш садржај или учешће у размени гласова. Ове активности могу довести до значајног смањења вашег карма резултата или чак до забране Реддит-а.

Покушајте да разумете своју публику

Сваки субреддит има јединствену публику која тражи одређену врсту садржаја. Требало би да одвојите време да развијете правилно разумевање њихових интереса и да у складу са тим дате свој допринос. Ако можете да објавите по укусу заједнице, нико неће поништити вашу објаву, чак и ако је не да.

Закључак

Иако Реддит карма резултат нема никакав утицај у стварном животу, он има велики значај за редовне кориснике ове платформе. То није само симболичан приказ вашег кредибилитета, већ и показује вашу вредност као активног сарадника Реддиту.

Сада када знате како да добијете више карма резултата, шта чекате? Почните да следите ове приступе правим и смисленим интеракцијама. Када почнете да негујете осећај Реддит заједнице у себи, можете добити високу карму.

Ако сте веома активни на различитим друштвеним платформама, морате бити свесни Цлицкјацкинг напада.