Како омогућити управљање локалним корисницима и групама у Виндовс 11 и 10 Хоме

Брзе везе

Кључне Такеаваис

 • Управљање локалним корисницима и групама није доступно у издањима Виндовс 11/10 Хоме. Потребан вам је програм треће стране да бисте му приступили.
 • Можете да користите Лусрмгр.еке, преносиву алтернативу треће стране, да бисте омогућили додатак Мицрософт Манагемент Цонсоле у ​​Виндовс 11 Хоме. Апликација Лусрмгр пружа додатне функције као што су претрага налога и дефинисање времена приступа.
 • Командни редак се такође може користити за управљање корисницима и групама без помоћног програма треће стране.

Управљање локалним корисницима и групама је љуска апликација за управљање локалним и удаљеним рачунарима и приступ алатима администратора система. Међутим, управљање локалним корисницима и групама није доступно у издањима Виндовс 11/10 Хоме, тако да се морате ослонити на програм треће стране да бисте га тамо користили.

Омогућите конзолу за управљање локалним корисницима и групама у оперативном систему Виндовс 11/10 Хоме

Као и уређивач локалних смерница групе, управљање локалним корисницима и групама (лусрмгр.мсц) је напредна функција доступна само у Виндовс Про, Едуцатион и Ентерприсе.

Међутим, иако можете да користите заобилазна решења да бисте омогућили уређивач смерница групе на Виндовс Хоме, није могуће омогућити конзолу за додавање локалних корисника и група за управљање.

  Како ресетовати фасцикле СофтвареДистрибутион и Цатроот2 на рачунару са оперативним системом Виндовс 11

Уместо тога, можете да користите Лусрмгр.еке, алтернативу треће стране, да бисте омогућили додатак Мицрософт Манагемент Цонсоле у ​​Виндовс 11 Хоме. Лусрмгр.еке је сличан уграђеној конзоли за управљање локалним корисницима и групама. То је преносива апликација и можете је бесплатно преузети са ГитХуб-а.

Ево како да преузмете и користите алатку за управљање локалним корисницима и групама на Виндовс 11 Хоме. Следите исте кораке на рачунару са оперативним системом Виндовс 10:

 • Отвори лусрмгр ГитХуб страница.
 • На подразумеваној картици Код, померите се надоле до везе за преузимање да бисте добили најновију верзију датотеке.
 • Када се преузме, двапут кликните на датотеку лусрмгр.еке да бисте покренули програм.
 • Приметићете да апликација лусрмгр изгледа слично отварању матичне конзоле за управљање локалним корисницима и групама. Међутим, разлика лежи у употребљивости алата. Испод су упоредне слике за уграђену лусрмгр конзолу (лево) и апликацију треће стране (десно) за референцу.

  Да бисте креирали нови кориснички налог помоћу овог алата за управљање локалним корисницима и групама:

 • Кликните десним тастером миша на Корисник и изаберите Креирај. Затим попуните детаље за нови кориснички налог.
 • Кликните на дугме Напредно да бисте конфигурисали напредну опцију налога, локалну путању и путању профила.
 • Кликните на Креирај да бисте додали нови кориснички налог.
 • Слично томе, можете уређивати, уклањати, преименовати или додати лозинку постојећем корисничком налогу. Такође можете омогућити тајни уграђени администраторски налог помоћу алата.

  Додатне функције Лусрмгр апликације

  Осим уобичајених функција управљања налогом, лусрмгр.еке пружа додатне функције које нису доступне у матичном услужном програму. На пример, можете користити функцију претраге да бисте пронашли одређени налог. Ово је корисно за системске администраторе који управљају вишеструким корисничким налозима у организацији.

    Како да поправите Адобе софтвер није оригиналан у оперативном систему Виндовс 10

  Још једна згодна карактеристика је могућност дефинисања времена приступа за појединачне налоге. Да бисте подесили време приступа, кликните десним тастером миша на корисничко име и изаберите Уреди. Затим отворите картицу Налог и кликните на Дефиниши време приступа.

  Подразумевано, кориснички налози немају ограничење времена приступа. Али ово можете да дефинишете тако што ћете изабрати временски блок за различите дане.

  Пошто је лусрмгр преносива апликација, не можете је отворити командом лусрмгр.мсц као уграђену апликацију. Да бисте покренули програм, двапут кликните на извршну датотеку коју сте преузели и унесите потребне промене на кориснички налог или групе.

  2. Управљајте локалним корисницима и групама помоћу командне линије

  Можете да користите услужни програм командне линије „нет лоцалгроуп“ или „нет усер“ за управљање корисницима и групама у оперативном систему Виндовс 11/10. То је згодан начин за преглед, додавање и брисање локалних група и корисника без употребе помоћног програма треће стране.

  Прво отворите прозор командне линије са административним привилегијама. Да бисте то урадили, притисните тастер Виндовс, откуцајте цмд, кликните десним тастером миша на командну линију и изаберите Покрени као администратор.

  Испод је листа команди за преглед и управљање локалним корисницима и групама помоћу командне линије:

 • Да бисте видели име сервера и локалних група на рачунару, откуцајте:
   net localgroup 
 • Да бисте видели све кориснике у групи, унесите:
   net localgroup [groupname] 
 • Да бисте креирали нову групу, користите следећу команду. Замените киз именом групе коју желите да креирате:
   net localgroup xyz /add 
 • Да бисте видели све корисничке налоге:
   net user 
 • Да бисте креирали нови кориснички налог (замените абц корисничким именом које желите да додате):
   net user abc /add 
 • Да бисте видели све налоге са администраторским привилегијама:
   net localgroup administrator 
 • Да бисте додали кориснички налог у администраторску групу (обавезно промените абц и Администратор у име групе ако је потребно):
   net localgroup Administrator abc /add 
 • Да бисте избрисали локалну групу:
   net localgroup xyz /delete 
 • Да бисте избрисали локалног корисника:
   net user abc /delete 
 • Ако вам је потребна помоћ око синтаксе за одређену команду, користите ово:
   net help <command> 
 • Конзола за управљање локалним корисницима и групама је згодан услужни програм за администраторе система за управљање локалним рачунарима и даљинско повезивање са компатибилним системима. Међутим, ако користите Виндовс 11 Хоме и требате да користите алатку лусрмгр.мсц, једина опција је да користите апликацију треће стране са ГитХуб-а.

    Како да поправите „Код грешке 0кц0000225“ и повратите контролу над својим Виндовс системом?