Како прећи са листинга на продају

Сазнајте како је Етси СЕО мењач игре за генерисање продаје путем огласа.

„Ја водим продавницу на Етси-ју, али и тако 6,30 милиона продавци!’ – ова мисао сама по себи је ноћна мора за продавце на Етси пијаци.

Међутим, постоји начин да надмашите конкуренцију и задржите своју радњу на врху Етси резултата – „Етси СЕО“.

У овом чланку, провест ћу вас кроз Етси СЕО, шта је то, зашто је важно и како може помоћи у претварању огласа у продају у року од неколико недеља.

Почнимо са основама.

Етси СЕО: шта је то и како функционише

Етси СЕО (оптимизација претраживача) је техника за оптимизацију ваше Етси продавнице и уноса производа како би се рангирали више на претраживачима оба – Етси маркетплаце и Гоогле.

Да, Етси има постављен претраживач. 🤖

Претраживач осигурава да посетиоци тржишта добију најбоље резултате за упите. А да би се то постигло, Етси врши хијерархију претраживања у два прелома – подударање упита и рангирање.

Подударање упита је управо оно што сте претпоставили.

Алгоритми бирају упите корисника који ће се подударати са инвентаром уноса на основу „кључних речи“.

Она иде дубоко у вашу листу, тражећи кључне речи које се подударају са упитима на неколико места, као што су атрибути, категорије, ознаке и наслови.

Када се подударање упита заврши, Етси почиње да наводи производе на основу својих фактора рангирања.

Укупно седам фактора улази у рангирање Етси претраге:

 • Оцена релевантности: Кључне речи са потпуним подударањем у огласима имају већи потенцијал да се појаве у резултатима Етси претраге. Било да се ради о ознакама, насловима, описима листа, категоријама и атрибутима који одговарају упиту, биће виђени као релевантнији за претрагу.
 • Оцена квалитета листе: Ова метрика мери квалитет Етси уноса. Једноставно речено, мери колико се унос конвертује. Више конверзија резултира вишим оценама квалитета и обрнуто.
 • Резултат недавности: Свака нова или поново наведена ставка добија привремено повећање у резултатима претраге. Повећање може трајати од неколико сати до неколико дана, у зависности од тога како купци комуницирају са њим.
 • Оцена корисничког и тржишног искуства (ЦМЕ): Етси метрика која мери вероватноћу да продавци имају политику усмерену на купца. Сјајне рецензије, потпуне политике продавнице и одељци О нама су неки од начина да се одржи добар ЦМЕ резултат. Тиме позитивно утиче на ваше рангирање у претрази.
 • Цена испоруке: Трошак испоруке артикла утиче на рангирање у претраживању. Продавница која нуди бесплатну доставу у САД има шансу да се рангира више од оне која купцима наплаћује испоруку производа.
 • Куповна навика: Етси има технологију за рангирање специфичног за контекст (ЦСР) која учи за шта су купци заинтересовани како би им показала артикле које ће највероватније купити.
 • Оцена превода: Иако Етси врши машинске преводе огласа на различите језике. Међутим, ручни рад за своју радњу је бољи од машинског превођења.
  Како написати пословни предлог у Мицрософт Ворд-у

Али шта након што означите све СЕО норме?

Да ли сте успели да се рангирате #1🏆 на листи? Не, има још тога.

Предности Етси СЕО-а за продавце

Етси СЕО је повољан на много начина, као што су:

 • Повећана видљивост: Етси СЕО помаже да се ваши производи појављују више у резултатима претраге, повећавајући видљивост и олакшавајући потенцијалним купцима да открију вашу продавницу.
 • Већи промет: Оптимизовани огласи привлаче више органског саобраћаја у вашу Етси продавницу, повећавајући број посетилаца који активно траже производе попут вашег.
 • Побољшана продаја: Уз повећану видљивост и циљани саобраћај, ваша стопа конверзије ће се вероватно побољшати, што ће довести до веће продаје.
 • Конкурентска предност: Ефикасан СЕО може вам помоћи да надмашите конкуренте, чинећи своје производе и куповину привлачнијим за потенцијалне купце.
 • Исплативо: СЕО генерише органски, исплатив саобраћај, елиминишући потребу за текућим трошењем на огласе како би привукао потенцијалне купце.

Проверени савети за Етси СЕО

#1. Извршите истраживање кључних речи

Кључне речи су градивни блокови приликом извођења СЕО-а за Етси. Не само да помажу да се боље рангирају на Етси листама, већ и деле реч са претраживачима како би приказали ваш производ кад год постоји кориснички упит који одговара кључним речима.

На пример, када сам у Гугл укуцао „поклони за дан мајке“, појавио се овај Етси листинг. Приметите како се наслов уноса тачно подудара са упитом за претрагу? – то су кључне речи у игри!

…Па како истражити кључне речи за Етси СЕО?

Обично користим две методе:

Метод 1: Користите претраживач Етси да бисте одредили релевантне кључне речи

Посетите Етси тржиште и укуцајте свој главни производ у Етси-јеву траку за претрагу. На пример, ако се ваша продавница бави поклонима, унесите „Поклони“.

Када завршите са куцањем, Етси ће препоручити листу сродних термина које корисници претражују. Погледајте слику испод, на пример.

Додајте још једну реч, реците „за“ – „Поклони за“ и пронађите други скуп упита за претрагу који имају назив вашег производа или категорије.

Метод 2: Користите алате треће стране да бисте идентификовали најбоље рангиране кључне речи за Етси

Доступни су онлајн алати који могу помоћи да откључате Етси СЕО и кључне речи које доводе кориснике на Етси. Могу да гарантујем за алате као што су:

Семрусх пружа прилично свеобухватан преглед Етси домена. Док друга два генеришу кључне речи које се односе на тржиште и Етси ознаке једноставним уносом назива производа.

#2. Оптимизујте назив продавнице и називе производа

Када имате листу кључних речи, почните да их садите у своју Етси продавницу, почевши од – назив продавнице и наслова производа.

Име ваше продавнице је први утисак на претраживачима. Дакле, изаберите име које је релевантно за вашу понуду производа.

  Како сортирати по више колона у Гоогле табелама

Размислите о овоме: Шта би купац тражио🤔 да би пронашао ваш производ📦?

Ако имате продавницу одеће, ваш потенцијални клијент можда тражи сродне термине као што су Мода или Одећа. То бисте желели да укључите негде у наслов своје продавнице.

И то је управо оно што је ФриендсФасхион урадио.

Извор

👀 Напомена: Назив продавнице можете променити највише 5 пута⚠. Након тога, мораћете да одобрите промену имена.

Исто тако, покушајте да укључите кључне речи у наслове производа. Међутим, не претрпајте наслове и описе производа кључним речима.

Етси алгоритам за претрагу је довољно паметан да открије било какву праксу црног шешира са намером да манипулише рангирањем претраге.

📢 Етси каже:

„Када пишете своје наслове, обавезно укључите своје најописније кључне речи, али имајте на уму купца, а не рачунар.“

#3. Користите свих 13 ознака у својим огласима

Етси дозвољава укупно 13 ознака за опис вашег производа. Ознаке се понашају као секундарне кључне речи за ваше уносе. Осим што могу имати 20 знакова.

Најбољи део је: Уместо да делите термин за претрагу, можете да додате целу фразу.

На пример, „прилагођена наруквица“ има веће шансе да се подудара са упитом корисника него „прилагођена“ и „наруквица“ који се користе појединачно.

Свака ознака коју додате је шанса да се подудара са претрагом купца. А неискоришћене ознаке у суштини немају никакву вредност. Зато је боље да их све користите – али будите вешти.

Ево неколико ствари које Етси охрабрује приликом имплементације ознака за Етси СЕО.

 • Користите свих 13 ознака, али уверите се да су све јединствене (додајте разноликост).
 • Избегавајте понављање фраза које су већ коришћене у категоријама или атрибутима
 • Напишите ознаке „дугачки реп“ или „више речи“.
 • Размислите о укључивању синонима или регионалних фраза у ознаке
 • Проверите ознаке да ли постоје грешке у куцању и граматичке грешке
 • Уздржите се од употребе небитних ознака

Ако нисте сигурни у вези фраза или привлачних линија, можете испробати генераторе писања АИ за неке идеје.

#4. Укључите фотографије које упадају у очи

Етси-јево истраживање купаца показало је да скоро 90% његових купаца може обавити или прекинути куповину због квалитета слика производа.

Извор

Другим речима, било да се ради о Етси-у, другој платформи или вашој веб локацији, додавање упечатљивих фотографија ваших производа чини их већом вероватноћом да привуку купце.

Дозволите ми да питам: када сте последњи пут купили производ на мрежи са лошом фотографијом?

Баш тако! За разлику од традиционалних купаца, онлајн купци не могу да додирну и осете производе пре куповине. Дакле, они могу да сазнају о производу само преко:

Ово Етси продавница продаја постера користи слике високог квалитета за своје огласе.

Као резултат тога, производ је привукао велики број купаца – хиљаде позитивних критика, бестселера и ознака потражње – што је довело до тога да га Етси претраживач примети.

#5. Понудите бесплатну доставу

Бесплатна достава🚚 је увек атрактивна понуда, зар не?

Посебно за предузећа, понуда бесплатне доставе је златни начин да се заинтересовани купци претворе у купце.

  Како пронаћи картицу са високом употребом ЦПУ-а на Цхроме-у и Фирефок-у

💡 Да ли сте знали: Купци на Етси-ју су 20% већа је вероватноћа да ће завршити куповину када артикал има бесплатну испоруку.

Етси охрабрује продавнице да нуде бесплатну доставу америчким купцима. Још боље, можете подесити бесплатну доставу за домаће или међународне или обе врсте поруџбина.

Други начин да ово заобиђете је да поставите гаранцију бесплатне доставе за вашу Етси продавницу.

Ако га омогућите, аутоматски се примењује бесплатна испорука за купце из САД када купе следеће у вашој продавници:

 • Било која појединачна ставка од 35 УСД и више.
 • Поруџбине са укупном ценом од 35 УСД и више.

Иако купци можда имају спремност да плате за производ, они углавном нису превише задовољни додатним трошковима.

#6. Додајте одељак Абоут у своју Етси продавницу

Етси фаворизује продавнице које имају комплетан профил. У суштини, желе да се понашају као прави бизниси, а не само као дигиталне продавнице.

Због тога, тржиште подстиче продавнице са одељком О нама.

Одељак „О“ је место где делите причу о свом послу.

Где је све почело?

Како сте порасли последњих година?

Зашто би купац требало да верује вашем послу међу милионима других?

…причаш своју причу свету.

И не ради се само о приповедању. Имати или не имати одељак „О“ игра значајан фактор у Етси СЕО-у.

💡У овом чланку можете да прочитате савете о томе како да будете изврсни у приповедању прича.

#7. Добијте мноштво добрих рецензија

Добре рецензије купаца⭐⭐⭐⭐⭐⭐ су као трешња на торти🍰 за власнике Етси продавница. А Етси претраживачи им у великој мери фаворизују.

Да би систематски рангирао продавнице на основу рецензија и ЦКС (корисничког искуства), Етси даје свакој продавници оцену корисничког и тржишног искуства и факторе је у пласману у претрагу.

Сеасиде Пресс05+ година млада Етси продавница, дели неколико савета како да зарадите одличне рецензије купаца на платформи.

 • Третирајте сваког купца као да је први; покажите захвалност сваки пут
 • Нека ваша продавница буде поштена – одељак О нама, смернице, слике производа.
 • Радите на побољшању грешака одмах
 • Запитајте се: „Могу ли још нешто да урадим?“
 • Увек пратите клијенте

Иако су опис и ознаке важни, начин на који слике ваших производа изгледају такође су важни јер купци имају тенденцију да купују оно што виде. Стога, ако имате ограничен буџет, можете користити алате за фотографисање производа са вештачком интелигенцијом да бисте добили фотографије професионалног изгледа.

#8. Оптимизујте своју Етси продавницу за мобилне кориснике

Готово 50% саобраћаја на Етси долази са мобилних уређаја. Због тога је неопходно да продавци оптимизују своју продавницу и понуду за уређаје са малим екраном.

Ово је такође неопходно јер Етси има наменске мобилне апликације за иОС и Андроид кориснике. И ови корисници мобилних уређаја имају тенденцију да троше 6,27 долара милијарде годишње на Етсију.

Шта мислим о Етси СЕО-у?

СЕО за Етси је сличан оптимизацији ваше веб странице за претраживаче.

У ствари, може да промени игру када се такмичите са милионима других продаваца на платформи.

Етси СЕО савети поменути у овом чланку су стратешки преузети из Етси водича и стварних примера продавница које га убијају на Етси-ју.

Без обзира да ли сте нови продавац или већ успостављена продавница која жели да привуче више купаца – овај чланак је ваш начин да пређете од огласа до продаје у року од неколико недеља.

Следеће, проширите своје онлајн тржиште помоћу ових платформи да бисте почели да продајете на мрежи.

Да ли је овај чланак био од помоћи?

Хвала на повратним информацијама!