Како приступити уређивачу смерница групе у Виндовс Хоме

Кључне Такеаваис

 • Управљање групним смерницама је обично доступно само у Профессионал, Ентерприсе и Едуцатион издањима оперативног система Виндовс, али кућни корисници могу да омогуће уређивач локалних смерница групе уз нека подешавања или да користе алатке треће стране за опсежнија подешавања.
 • Недавне верзије Виндовс 10 и 11 имају одвојене поставке доступне у уређивачу смерница локалне групе, које можда неће утицати на ваш систем када се промене.
 • Чланак пружа две опције за приступ уређивачу смерница локалне групе: преко менија Покрени или траке за претрагу.

Управљање групним смерницама је функција резервисана за Профессионал, Ентерприсе и Едуцатион издања Виндовс-а. Али уз неколико подешавања, кућни корисници могу омогућити уређивач локалних групних политика у Виндовс 10 и 11, или можете користити алат треће стране за приступ свеобухватнијем скупу поставки. Показујемо вам обе опције.

Ажурирање: Недавне верзије оперативног система Виндовс 10 и 11 имају одвојена подешавања доступна у уређивачу смерница локалне групе у Виндовс Хоме. Можда ћете и даље видети сва доленаведена подешавања, али њихова промена можда неће утицати на ваш систем.

Како отворити уређивач локалних групних политика

Уређивачу смерница локалне групе можете приступити на неколико начина.

Ево два најпогоднија:

 • Притисните Вин + Р да отворите мени Покрени, унесите гпедит.мсц и притисните Ентер да бисте покренули уређивач локалних групних политика.
 • Притисните Вин да бисте отворили траку за претрагу или ако користите Виндовс 10, притисните Вин + К да бисте позвали Цортану, унесите гпедит.мсц и отворите одговарајући резултат.
 • Ако ово не успе, или немате привилегије администратора, или користите Виндовс Хоме и немате приступ уређивачу смерница локалне групе.

    Како преузети Виндовс 10 С ИСО

  Срећом, не морате да надоградите на Про издање Виндовс-а да бисте подесили групне смернице. У наставку објашњавамо како да омогућите уређивач смерница локалне групе на Виндовс Хоме, али препоручујемо да прво проверите следећу алатку треће стране.

  Како да конфигуришете Виндовс поставке без уређивача смерница групе

  Пре него што омогућите уређивач смерница локалне групе, размислите о коришћењу погодније и моћније алтернативе. Полици Плус је алатка отвореног кода која вам омогућава приступ уређивачу смерница групе и подешавањима Виндовс Регистри.

  Полици Плус је компатибилан са свим Виндовс издањима. Захтева .НЕТ Фрамеворк верзију 4.5 или новију. Препоручујемо да инсталирате стабилнију верзију верзије. Када се инсталира, идите на Хелп > Ацкуире АДМКС Филес, двапут проверите одредишну фасциклу и кликните на Почни да преузмете додатне административне шаблоне.

  Ако сте се икада бавили уобичајеним Виндовс уређивачом групних политика, интерфејс Полици Плус ће изгледати познато. Међутим, категорије у левој колони следе мало другачију логику којом се лакше крећемо.

  Ако користите Виндовс Хоме издање, пребаците се да бисте видели подешавања само у категорији Рачунар јер ће ваш систем игнорисати промене објеката групних смерница по кориснику; уместо тога ћете морати да извршите те промене у Виндовс регистру.

  Промена подешавања функционише исто као и у уређивачу смерница групе; више о томе у наставку. Имајте на уму да ако користите Виндовс Хоме, морате поново покренути или се одјавити и поново укључити да бисте активирали промене.

  Како омогућити уређивач локалних групних политика у Виндовс Хоме

  Било да користите Виндовс Виста, Виндовс 7, Виндовс 8.1, Виндовс 10 или Виндовс 11 Хоме, можете да омогућите уређивач смерница групе користећи једно од два решења у наставку.

  Решење 1: Користите инсталатер за додавање ГПЕДИТ.мсц

  Правилна инсталација са овим алатом захтева неколико подешавања и .НЕТ Фрамеворк верзију 3.5 или новију.

  Прво идите на Ц:\Виндовс\СисВОВ64 и копирајте ове ставке:

  • Фолдер ГроупПолици
  • Фолдер ГроупПолициУсерс
  • гпедит.мсц датотеку

  Затим отворите Ц:\Виндовс\Систем32 и налепите ставке које сте управо копирали.

  Сада преузмите ЗИП датотеку Адд ГПЕДИТ.мсц од ДевиантАрт корисника Друдгер и инсталирајте га на свој рачунар. Биће вам потребан ДевианАрт налог.

    Како додати слику албума и ажурирати ИД3 ознаке за музику у Виндовс-у

  Након инсталације, алат ћете пронаћи под Ц:\Виндовс\Темп\гпедит. Можда ћете морати ручно да се крећете до тог фолдера.

  Такође, ако ваше Виндовс корисничко име садржи више од једне речи, можда ћете морати да прилагодите инсталацију. Кликните десним тастером миша на к64.бат или к86.бат, у зависности од тога да ли је ваш систем 64-битни или 32-битни, и изаберите Отвори са… > Нотепад или Уреди (Виндовс 10). Додајте наводнике у шест инстанци %усернаме%, тј. промените %усернаме% у „%усернаме%“, сачувајте промене, затим поново кликните десним тастером миша на БАТ датотеку и изаберите Покрени као администратор.

  Ако и даље добијате грешку „ММЦ није могао да креира снап-ин“, покушајте да замените „%усернаме%“ са „%усердомаин%\%усернаме%“.

  Решење 2: Користите ГПЕДИТ Енаблер БАТ

  Ако не можете да пронађете датотеку гпедит.мсц на вашем систему, или ако претходни метод није функционисао, покушајте са овим.

  Отворите Нотепад, унесите код испод и сачувајте датотеку као Енаблер.бат.

   @echo off
  pushd "%~dp0"
  dir /b %SystemRoot%\servicing\Packages\Microsoft-Windows-GroupPolicy-ClientExtensions-Package~3<em>.mum >List.txt dir /b %SystemRoot%\servicing\Packages\Microsoft-Windows-GroupPolicy-ClientTools-Package~3</em>.mum >>List.txt
  for /f %%i in ('findstr /i . List.txt 2^>nul') do dism /online /norestart /add-package:"%SystemRoot%\servicing\Packages\%%i" pause

  Затим кликните десним тастером миша на БАТ датотеку коју сте управо креирали и изаберите Покрени као администратор. Отвориће се командни прозор и БАТ датотека ће проћи кроз неколико инсталација. Сачекајте док не видите Притисните било који тастер да бисте наставили на дну; то ће затворити командни прозор.

  Сада покушајте да отворите гпедит.мсц као што је горе описано. Ако не можете да пронађете гпедит.мсц помоћу претраге, покушајте да га отворите помоћу прозора Покрени.

  Љубазношћу до ИТЕЦХТИЦС јер нам је указао на овај метод.

  Како променити поставке уређивача групних политика

  Сада када можете да приступите уређивачу смерница локалне групе, шта ћете да радите са њим?

  Број поставки доступних у уређивачу смерница групе се смањује, а ствари које сте некада могли да урадите сада захтевају подешавање регистратора. Али још увек можете открити неколико драгуља, а ми ћемо вам показати како.

    Поправите грешку у којој недостаје АдбвинАпи.длл у оперативном систему Виндовс 10

  Унутар уређивача смерница групе можете пронаћи подешавања која утичу на конфигурацију рачунара или корисничку конфигурацију и три поткатегорије за сваку. Прегледајте административне шаблоне да бисте открили најзанимљивија подешавања.

  Промените подешавања Виндовс ажурирања

  Хајде да погледамо Конфигурација рачунара > Административни предлошци > Виндовс компоненте > Виндовс Упдате, свима најомиљенија Виндовс функција.

  У оперативном систему Виндовс 11, требало би да видите четири фасцикле:

  • Наслеђене политике
  • Управљајте искуством крајњег корисника
  • Управљајте исправкама које нуди Виндовс Сервер Упдате Сервице
  • Управљајте исправкама које нуди Виндовс Упдате.

  Видећете да већина, ако не и сва, подешавања у оквиру ових фасцикли нису конфигурисана.

  Заронимо у последњу, Управљање ажурирањима која се нуде из Виндовс Упдате-а. Овде двапут кликните на поставку, прегледајте доступна подешавања у прозору са својствима који се појави и промените их према вашим жељама. На пример, у оквиру Омогући опциона ажурирања, када пређете са Нот Цонфигуред на Омогућено, можете да изаберете између следећих опција:

 • Аутоматски примајте опциона ажурирања (укључујући ЦФР-ове)
 • Аутоматски примајте опциона ажурирања
 • Корисници могу да изаберу која ће опциона ажурирања примати
 • Прозор помоћи са десне стране објашњава шта свака конфигурација ради. Изаберите жељену поставку и кликните на Примени.

  Уређивач смерница групе је нудио подешавања за паузирање или заустављање Виндовс Упдате, али ово је једна од многих уклоњених опција.

  Подесите подразумеване вредности Виндовс Инсталлер-а

  Да ли делите рачунар са другима и желите да их спречите да инсталирају софтвер? Идите на Конфигурација рачунара > Административни предлошци > Виндовс компоненте > Виндовс Инсталлер > Онемогући/Искључи Виндовс Инсталлер** и омогућите ову опцију само за апликације којима се не управља или увек.

  Остала подешавања везана за Виндовс Инсталлер која можете да активирате укључују:

  • Увек инсталирајте са повишеним привилегијама
  • Забрани враћање
  • Забрани уклањање ажурирања
  • Забрани корисничке инсталације
  • Спречите кориснике да користе Виндовс Инсталлер за инсталирање ажурирања и надоградњи

  Обавезно прочитајте сваки опис да бисте разумели шта свако подешавање ради. Имајте на уму да се подешавања примењена у оквиру Конфигурације рачунара примењују на све кориснике. Ако желите да ограничите само одређене кориснике, пређите на траку за конфигурацију корисника.

  Подигните ниво са Виндовс смерницама групе

  Уређивач смерница групе је ризница моћних Виндовс поставки. Иако је његов значај опао од увођења оперативног система Виндовс 10 и додатно ће изгубити на значају када се Виндовс 11 покрене, он и даље нуди много начина за прилагођавање подешавања оперативног система Виндовс. А сада и кућни корисници имају приступ овим подешавањима.