Како привремено онемогућити режим спавања у оперативном систему Виндовс 10/11: 4 начина

Виндовс укључује опције које вам помажу да конфигуришете поставке напајања и спавања за рачунар. Виндовс ће подразумевано прећи у стање мировања након периода неактивности. Али шта ако желите да ваш рачунар буде будан дуже?

1. Одржавајте свој рачунар будним уз ПоверТоис

Мицрософт ПоверТоис је колекција напредних алата која вам омогућава да урадите више са вашим Виндовс 10 и 11 системима. Његова функција Аваке вам омогућава да ваш рачунар буде будан на захтев, било привремено или неограничено. Да бисте спречили да Виндовс спава док је програм покренут:

 • Иди на Мицрософт-ова ГитХуб страница и преузмите ПоверТоисСетуп-Кс64.еке. Покрените ПоверТоисСетуп и инсталирајте апликацију.
 • Затим покрените ПоверТоис и отворите картицу Аваке у левом окну.
 • Овде укључите прекидач Енабле Аваке да бисте га укључили.
 • У одељку Понашање кликните на падајући мени за Режим и изаберите Остани будним за временски интервал.
 • Унесите временски интервал у сатима или минутама. За дуже трајање, изаберите Одржавај будним до истека, а затим унесите датум и време завршетка. Након интервала, ваш рачунар ће се вратити на подразумевани план напајања вашег Виндовс рачунара. Ако изаберете Неограничено стање будног, ваш рачунар ће остати будан док не онемогућите ову опцију.
 • Затим укључите прекидач Кееп сцреен он да бисте били сигурни да ваш рачунар неће искључити екран када је будан.
 •   14 најбољих претраживача за радну површину за Виндовс 10

  ПоверТоис ће сада држати ваш рачунар будним одређено време. Ако треба да га онемогућите, промените Режим понашања у Настави да користите изабрани план напајања.

  Преузимање: Мицрософт ПоверТоис (Бесплатно)

  2. Нека ваш рачунар буде будан са несаницом

  Инсомниа је бесплатни лагани услужни програм треће стране за привремено онемогућавање режима спавања на Виндовс-у. Када је омогућен, он позива СетТхреадЕкецутионСтате АПИ да обавести систем да је тренутно у употреби, спречавајући га да уђе у режим спавања.

  Када отворите програм, појавиће се искачући прозор са поруком „Овај рачунар не може да пређе у стање спавања док је овај прозор отворен“. Можете да минимизирате прозор да би радио у позадини, а рачунар неће спавати. Затварање прозора ће прекинути апликацију и на тај начин вратити подразумеване поставке напајања вашег система.

  Са друге стране, нема опцију да ваш екран остане укључен. Ако треба да држите екран укључен, размислите о коришћењу ПоверТоис или Не спавајте.

  Преузимање: Несаница (Бесплатно)

  3. Користите Не спавај да бисте закључали стање спавања и искључивања

  Дон’т Слееп нуди више опција за управљање напајањем него ПоверТоис и Инсомниа. Може блокирати спавање и хибернацију и држати екран укључен. Штавише, може вам помоћи и да блокирате случајна искључивања. Можете да користите Не спавај да бисте конфигурисали опције спавања и будности.

  Да бисте користили Дон’т Слееп:

 • Преузмите и инсталирајте жељену верзију Не спавај (преносиви или инсталирани).
 • Отворите картицу Молимо не спавајте.
 • Овде можете да изаберете опције напајања које желите да блокирате у оквиру Преференцес. Апликација подразумевано блокира све опције напајања.
 • На картици Тајмер подесите време да ваш рачунар остане будан пре него што се врати подразумевана шема напајања.
 • Кликните на опцију То-Траи у горњем десном углу да бисте минимизирали апликацију на системску палету.
 • Да бисте онемогућили апликацију, изаберите опцију Онемогућено у горњем десном углу.
 •   Како да промените тему курсора миша у оперативном систему Виндовс 10

  Такође можете да конфигуришете Дон’т Слееп да поставите агресивна правила управљања напајањем на основу батерија, ЦПУ-а и мрежних параметара вашег система. Дон’т Слееп има неке додатне функције на траци са алаткама. На пример, кликните на опцију Монитор и изаберите Монитор Офф да бисте искључили екран или кликните на Рачунар да бисте приступили опцијама напајања.

  Преузимање: Не спавај (Бесплатно)

  4. Онемогућите режим спавања у подешавањима

  Можете спречити да ваш рачунар уђе у стање спавања ниске потрошње тако што ћете конфигурисати режим спавања у апликацији Подешавања. Иако ово нуди само основни ниво контроле над опцијама напајања и спавања, функционише ако не желите да користите алатку треће стране.

  Да бисте променили време спавања и екрана у Виндовс 10 и 11:

 • Притисните Вин + И да отворите Подешавања.
 • Отворите картицу Систем, а затим кликните на Напајање и батерија. У оперативном систему Виндовс 10 идите на Подешавања > Систем > Напајање и спавање.
 • У оквиру Напајање кликните да бисте проширили Екран и спавање.
 • Затим кликните на падајући мени за Напајање батерије, стави мој уређај у стање мировања након и Када је укључен, стави мој уређај у стање мировања након и изаберите интервал од једног минута до пет сати. Изаберите Никада да бисте потпуно искључили режим спавања.
 • Да бисте конфигурисали интервал временског ограничења екрана, кликните на падајући мени за Напајање батерије, искључи мој екран после и Када је укључен, искључи мој екран после и изаберите трајање од 1 минута до 5 сати. Изаберите Никада да спречите да се екран искључи.
 • Не могу сви програми да потисну подразумевано понашање спавања вашег Виндовс рачунара. Ако режим спавања поремети ваш ток посла, можете да користите ове услужне програме независних произвођача да би ваш рачунар био будан кратко или дуже време.

    Како двоструко покренути Стеам Децк на Виндовс и СтеамОС