Како проверити здравље батерије и употребу батерије на Аппле Ватцх-у

Аппле вам не дозвољава да сазнате које апликације користе батерију на вашем Аппле Ватцх-у, али ево шта можете да урадите.

Ако желите да проверите здравље и употребу батерије Аппле Ватцх-а, ове информације можете да видите директно у апликацији Подешавања. Ово је корисно ако вам се чини да батерија вашег Аппле Ватцх-а не траје толико дуго као некада или само желите да се уверите да остаје максималног капацитета што је дуже могуће.

Како проверити здравље и употребу батерије Аппле Ватцх-а

Краћи век трајања батерије не значи нужно да нешто није у реду са вашим сатом. Старење батерије је уобичајен процес кроз који батерија Аппле Ватцх-а временом стари, постепено смањујући њен капацитет.

Ово је нормално за сваку пуњиву батерију и дешава се на свим уређајима, укључујући ваш иПхоне. Можете успорити старење батерије, али не постоји начин да се то заустави.

Ако имате стари Аппле Ватцх, његова батерија можда више не ради на максималном капацитету. Ево како да проверите здравље батерије вашег Аппле Ватцх-а:

 • Притисните Дигитал Цровн на свом Аппле Ватцх-у да бисте приказали све апликације.
 • Идите на Подешавања.
 • Померите се надоле и изаберите Батерија.
 • Померите се надоле и додирните Здравље батерије.
 • Када сте тамо, можете видети проценат максималног капацитета који батерија вашег Аппле Ватцх-а тренутно може да достигне. Ово је проценат његовог првобитног капацитета; 80% је обично када се сматра да је батерија истрошена и да је можда потребна замена. Даље доле, видећете и прекидач за активирање или деактивирање оптимизованог пуњења за ваш Аппле Ватцх.

  Иако не можете да видите које апликације користе највише батерије на вашем Аппле Ватцх-у, можете да видите анализу потрошње батерије вашег Аппле Ватцх-а тако што ћете отворити апликацију Подешавања и додирнути Батерија. Тамо ћете видети графикон који приказује ниво батерије како се празнила и пунила у последња 24 сата.

  Ваш сат ће вам такође рећи када је последњи пут наплаћен и у ком проценту. На пример, може да каже Ласт Цхаргед до 92% и да прикаже датум када се то догодило.

  Баш као што постоје начини за уштеду батерије на вашем иПхоне-у, постоје методе да батерија у вашем Аппле Ватцх-у траје док стари. Детаљи о стању батерије и коришћењу које можете да видите можда нису тако прецизни као они на вашем иПхоне-у, али праћењем њих ћете боље разумети колико добро батерија вашег Аппле Ватцх-а ради — чак и након што је користите за Неколико година.