Како сакрити коментаре на Инстаграму да бисте избегли нежељено чаврљање

Инстаграм је живо место за дељење слика/видео снимака и повезивање са пријатељима или пратиоцима. Али често, насумично коментарисање постова изазива непотребне расправе и расправе.

Са више од две милијарде активних корисника месечно, Инстаграм сеже далеко, посебно међу младима. То је друга најинтерактивнија платформа друштвених медија после Фејсбука и веома је пожељна међу инфлуенсерима због својих интроспективних функционалности.

Друштвени медији су моћан начин за објављивање личних мисли, слика или видео записа за глобалну јавност. На исти начин, свако може ставити примедбе као коментаре💬 на такве објаве у знак подршке или против њих. Овде, идеални модел омогућава појединцима широм света домет за здраву дискусију.

Али понекад се људи труде да коментаришу неукусно👎, што изазива нежељено брбљање и мишљења. Па, Инстаграм има функцију која вам омогућава да сакријете опцију коментара на својим објавама и тако можете избећи контроверзе. Хајдемо дубоко у ствар.

Инстаграм као платформа за повезивање

Међу многим веб локацијама за умрежавање, Инстаграм постепено постаје најповољније место за друштвене кампање и креативне рекламе. Флексибилност са иновацијама у карактеристикама💫 је један од примарних разлога да се о томе прича у граду.

Произвођачи ове апликације за друштвене медије су се јединствено концентрисали на популаризацију као платформе за дељење фотографија📸 и видео записа у јавном домену. Апликација је глобално рука под руку јер је људима занимљиво да сниме снимак и одмах га отпреме на објаву са ознаком локације.

Оно што га чини другачијим од других платформи су интригантни филтери омогућени помоћу мобилне камере📱. Дакле, без потребе за алатом за уређивање слика, можете директно да снимите фотографије/видео са свог Инста логин-а и отпремите их у свој феед.

Осим што нудите могућност за уређивање слика, добијате избор да делите слику или видео записе у жељеним одељцима постова, колутова, прича или садржаја уживо. Приче трају 24 сата🕛, док друге остају све док их избришете.

Инстаграм је такође покренуо Ванисх Моде на профилима, који вам омогућава да шаљете поруке и делите слике, видео записе итд. са другима. Али када се разговор заврши, комплетно ћаскање, укључујући датотеке, се брише.

Ове једноставне, али интригантне карактеристике, беспрекоран интерфејс и лака приступачност чине га првим избором за младе одрасле особе за интеракцију са својим вршњацима. Они могу пратити једни друге или стварати везе и комуницирати путем личних текстова или коментарисати постове.

Токсичност и нежељена мишљења

Волимо да комуницирамо са људима на нашим објавама на друштвеним мрежама када вољно цене наше напоре и дају смислене критике. Једном када се придружите Инстаграму, он брзо постаје популаран када почнете да гледате👨‍💻 колумне и приче од познатих и непознатих.

То је савршен медиј за проналажење ваших давно изгубљених пријатеља или рођака и стварање много више нових веза и следбеника. Упознаћете се тако што објављујете и прегледавате слике или кратке видео записе и изражавате своја осећања или мишљења тако што ћете одговарати срцем или коментарима и креирати Инстаграм приче.

Неки људи више воле да покажу веселу природу и избегавају да буду негативни тако што ће игнорисати оно што им се не свиђа или одговарати приватно. Али многи корисници Инста су превише отворени у својим речима и не устручавају се да пишу грубе и саркастичне текстове. Ово може постати непријатно, али и нежељено.

Зато људи, док деле своје животе на друштвеним мрежама, такође желе да уведу мало приватности на мрежи. Такође можете изабрати да сакријете своје пратиоце на Инстаграму и не дозволите никоме да види листу. Ова функција има за циљ да заштити вашу приватност тако што не дозвољава другима да стварају перцепције о вашим допадањима или несвиђањима.

  Искусите следећи ниво гравирања са првим паметним ласерским гравером на свету: АлгоЛасер Делта 22В

Насумичне интеракције са људима често стварају трење због варијација у мисаоном процесу сваког појединца. Ово је један од негативних аспеката Инстаграма. Провоцира кориснике да креирају занимљиве колумне и приче, а истовремено праве спрдњу🃏 или безначајне жестоке аргументе на туђе постове.

Занимљиво је да људи више критикују него да прихватају друге, понекад у комичном гесту, док други пут у зависти.

Сада, ако се та гледишта шаљу као лична порука, може се одговорити или игнорисати. Али сваки коментар додан у пост је видљив у јавном📢 дискурсу. Добронамерна реч је увек добродошла, а неприкладне изјаве изазивају депресију и незадовољство.

Можете подмирити коментаре блиских пријатеља. Међутим, свака веза можда није позната особа, а и странци могу да дају коментаре. Док неки корисници игноришу тролере на својим објавама, постоји неколико осетљивих који се вређају таквим непожељним разговорима и осећају се узнемирено.

Постоје неки људи који намерно користе платформу да дају непожељне коментаре на објаве других и да их осрамоте. Ово подстиче ствараоце да се потпуно уздрже од таквих интеракција.

Очигледно је да не можете сваком појединцу🧑‍🏫 наложити да реагује на специфичан начин на вашој страници. С друге стране, да бисте остали релевантни са својим брендирањем или само да бисте развеселили своје расположење, не можете да делите постове на Инстаграму.

Заузет распоред је још један фактор који подстиче кориснике да онемогуће коментаре на постове. То је када не могу да уложе довољно времена у разговорне одговоре на те коментаре💬, без обзира да ли их изјаве хвале или критикују.

Они сматрају да не одговарање на коментар пратиоци могу схватити као незнање. То на крају може нарушити имиџ њиховог бренда и резултирати губитком пословања.

Један од начина да се решите оваквих коментара је да их потпуно онемогућите. Истражићемо више о процедури сакривања или онемогућавања функције коментарисања на Инстаграм објавама. Али хајде да прво сазнамо које друге опције платформа нуди корисницима.

Да. Сада можете испустити тај уздах олакшања и наставити читати у миру!

Општа сврха Инстаграма или било које друге платформе друштвених медија је ширење садржаја међу људима који исто мисле. Алгоритам функционише на начин да промовише садржај према преференцама појединца.

Иако постоји више статистичких података📈 који раде у позадини да би дохватили категоричне постове у ваш фид. На исти начин, ваши постови такође добијају прегледе са више страна, а људи могу да их деле, лајкују и коментаришу.

Углавном, људи се осећају непријатно због нежељених коментара на њихове објаве од стране насумичних профила. Многи корисници Инстаграма се често жале да су то спам профили који необично срамоте постове других корисника и стварају контроверзе.

Овде Инстаграм има поставку за контролу приватности🔏 помоћу које можете да контролишете ко може да коментарише вашу објаву. Одабиром одговарајуће опције у подешавањима профила, можете дозволити својим пратиоцима, кога пратите или обоје да коментаришу вашу објаву.

Подразумевано, платформа дозвољава свима да коментаришу вашу објаву, коју можете да промените у било ком тренутку. Ако сте свесни једног или неколико криваца који спремно покушавају да поремете ваше постове, онда можете алтернативно да блокирате коментарисање тих одређених корисника.

Пратите ове кораке да бисте спречили појединце да дају јавно видљиве коментаре. Такође можете бирати између својих пратилаца, пратилаца или обоје могу да коментаришу објаву.

Корак 1. Отворите своју мобилну апликацију Инстаграм и кликните на икону Профил која се налази у доњем десном углу екрана.

  Увод у Апплеов нови програмски језик: Свифт

Корак 2. Притисните дугме са три наслагане линије поред дугмета за креирање у горњем десном углу да бисте подигли опције менија.

Корак 3. Изаберите опцију „Подешавања и приватност“ да бисте отворили листу подешавања.

Корак 4. Померите се надоле🔽 неколико редова и додирните опцију „Коментари“ у одељку „Како други могу да комуницирају са вама“.

Корак 5. Овде можете притиснути опцију „Блокирај коментаре од“ да бисте блокирали одређене профиле. Унесите иницијале у траку за претрагу🔍 да бисте добили профил особе на листи и притисните дугме „Блокирај“ поред њега. Можете наставити да додајете имена на ову листу да бисте спречили ове особе да коментаришу вашу објаву.

Корак 6. Вратите се на претходни одељак за контролу коментара и унесите опцију „Дозволи коментаре од“. Овде можете изабрати било коју између опција „Сви“, „Људи које пратите“, „Ваши пратиоци“ и „Људи које пратите и ваши пратиоци“.

Корак 7. Вратите се на претходни одељак и укључите/искључите дугме испред „Дозволи ГИФ коментаре“ да бисте дозволили или искључили коментаре на вашим ГИФ-овима у објавама и колутовима.

Вратите се на своје фидове и почните да објављујете. Свако коме сте блокирали коментарисање неће сазнати за промене, јер ће њихови коментари бити видљиви само њима.

Кораци за ограничавање појединца на Инстаграму

Ово је алтернативни метод блокирања🔐 или, боље речено, ограничавања особе да реагује на ваше објаве. Прецизно контролише особу тако што јој ограничава да коментарише ваше објаве, које ће бити видљиве вама и тој особи.

Дакле, главна разлика између ограничења и функције блокирања коментара је у томе што креатор објаве може да види коментар који је објавила особа са ограничењем👮. Насупрот томе, коментар који је објавила блокирана особа биће видљив њима, али не и креатору објаве.

Сличност између ове две функције је у томе што и блокирана или ограничена особа неће сазнати да њихове коментаре контролише аутор поста.

Корак 1. Отворите свој Инстаграм налог на свом паметном телефону и потражите профил особе помоћу иконе за претрагу🔍 која се налази на дну.

Корак 2. Отворите профил особе и кликните на три тачке у горњем десном углу.

Корак 3. Кликните на опцију „Ограничи“ из приказаних ставки менија и изађите из профила.

Сада можете да објављујете без да вам смета нежељено чаврљање.

Програмери у Мета понудили су значајне начине за Инста кориснике да се баве коментарима на објаве у подешавањима приватности. Дакле, ако је мало познатих профила који стварају проблеме👤, можете их лако блокирати. Такође можете ограничити своје коментаре на постове само на своје пратиоце или оне које пратите тако што ћете изабрати одговарајућу опцију у подешавањима контроле коментара.

Али понекад, ни наши блиски нас не штеде тролања на подијуму. Није их брига шта говоре и да ли се то другој особи свиђа. У таквим случајевима, онемогућавање коментара је много прикладније него дозвољавање било коме.

Међутим, може бити много позитивних аспеката дозвољавања сваког мишљења на вашој страници📟 док упознајете другу страну ствари. Али понекад је прикладније искључити мешање других док креирате своје колутове и приче.

Постоје различити начини на које можете да се пријавите на своју мобилну апликацију Инста да бисте онемогућили коментаре. Укључује специфичне кораке за онемогућавање коментара на садржају уживо🎥, причама или колутовима, као и пре или после објављивања на платформи.

Дакле, објавили сте нешто на својој Инстаграм страници, и то привлачи много тролера и спамера. Затим, уместо да уклоните објаву, можете изабрати да онемогућите функцију коментара за ту објаву.

Корак 1. Додирните икону Инстаграм на свом мобилном телефону да бисте је отворили и кликните на икону слике профила👤 у доњем левом углу.

  Зашто неке веб локације блокирају ВПН-ове?

Корак 2. Скролујте до објаве која добија нежељене коментаре.

Корак 3. Кликните на објаву да бисте је отворили и притисните три тачке дате на њеној десној страни.

Корак 4. Кликните на опцију „Искључи коментарисање“ из приказаних функција.

Можете да проверите да ли је „Коментари су искључени“ истакнути испод објаве. Сви претходни коментари ће такође бити уклоњени. Гоод ридданце!

Ако не желите да се суочите са било каквим коментарима на свој следећи пост, радије онемогућите функцију пре него што је објавите јавности.

Корак 1. Отворите апликацију и притисните икону „+“ у доњем центру да креирате нову објаву.

Корак 2. Одаберите слику/видео или шта год желите да објавите и кликните на дугме „Даље“ у горњем десном углу.

Корак 3. Уредите објаву и користите филтере ако је потребно, а затим поново кликните на дугме „Даље“.

Корак 4. Кликните на опцију „Напредна подешавања“ ⚙ и укључите функцију „Искључи коментарисање“ на следећој страници.

Корак 5. Вратите се и притисните дугме „Дели“ на врху да бисте објавили садржај.

Ваш нови пост неће имати одељак за коментаре и можете га прегледати уз натпис „Коментари су искључени“ испод поста.

Инстаграм нуди специјализовани систем за контролу🕹 шта може бити истакнуто уз вашу објаву. Можда неће бити изводљиво да потпуно онемогућите опцију коментара на свом посту. Вероватно желите да комуницирате са људима у вези са својом објавом, али у исто време осећате неодлучно о непожељним аргументима са негативним приступима.

Ови кораци ће вас водити да сакријете коментаре на Инстаграму који садрже одређене речи или фразе које сте одабрали.

Корак 1. Пријавите се на своју Инстаграм апликацију и отворите одељак профила доле лево.

Корак 2. Додирните три наслагане линије у горњем десном углу.

Корак 3. Изаберите ставку менија „Подешавања и приватност“ и померите се надоле да бисте кликнули на опцију „Скривене речи“. Подразумевано, опција „Сакриј коментаре“ је укључена да филтрира штетне и увредљиве коментаре.

Корак 4. Укључите и опцију „Напредно филтрирање коментара“.

Корак 5. Укључите опције „Сакриј коментаре“🥷 под насловом „Прилагођене речи за поруке и коментаре.

Корак 6. Сада кликните на опцију „Управљање прилагођеним речима и фразама“.

Корак 7. Откуцајте једну или више речи или фраза одвојених зарезом у простор предвиђен на следећој страници.

Корак 8. Кликните на дугме „Додај“ да бисте додали речи у филтер.

Вратите се на почетни екран и сада ће ваши постови приказивати само филтриране коментаре.

Инстаграм је углавном прихваћен медиј због свог изузетно интерактивног интерфејса и лакоће креирања постова, прича или колутова. Има функције које вам омогућавају да контролишете како се имиџ вашег бренда👨 објављује.

Објаве које укључују људе који учествују у разговору добијају више прегледа и пратилаца. Због тога није увек препоручљиво у потпуности искључити коментаре на Инста објавама и избегавати интеракције јер можете изгубити од конкуренције, као и смањити ангажовање. Алтернативно, можете да игноришете троле или да им одговорите🗨 у неколико речи, због чега се осећају да су чули.

Међутим, неки људи намерно дају погрдне примедбе на постове како би покренули расправе🙅‍♂. То може негативно утицати на гледаоце и пратиоце. У таквим случајевима је најпогодније блокирати коментаре таквих људи.

Напротив, ако ваша објава садржи било шта осетљиво за шта мислите да би требало да се подели са другима, можете ограничити🛂 коментаре на своје пратиоце или пратиоце. Појединци од поверења вас могу добро разумети и дати реална мишљења у коментарима.

Такође, прочитајте како можете сакрити своје пратиоце на Инстаграму и задржати приватност.

Сазнајте све о Ванисх режиму на Инстаграму за сигуран и привремени разговор.