Како да подесите аларм на свом Андроид телефону

Нема горег осећаја од касног буђења за важан састанак или предуго спавања. Срећом, апликација за сат која је унапред инсталирана на вашем уређају има све функције које осигуравају да сте увек на време.

Хајде да погледамо како можете да трансформишете свој Андроид уређај у све-у-једном будилник!

Користите Гоогле-ову апликацију Сат да подесите аларм

Најједноставнији начин постављања новог аларма без преузимања апликације треће стране је коришћење апликације за сат која је унапред инсталирана на вашем уређају. Гоогле-ова апликација Сат је обично подразумевана апликација за сат на већини Андроид уређаја. Ако не можете да га пронађете на свом уређају, можете га преузети из Гоогле Плаи продавнице.

Преузимање: Сат

Покрените Гоогле-ову апликацију Сат и пратите доленаведене кораке да бисте подесили аларм:

 • Видећете низ картица у менију на дну екрана. Одаберите Аларм и додирните дугме Плус (+) да додате аларм.
 • Користите клизаче за сат и минут да подесите време за ваш нови аларм. Уверите се да сте изабрали исправну опцију пре подне или поподне.
 • Ако често постављате нове аларме и користите апликацију Андроид сат за управљање свакодневном рутином, препоручујемо да нове аларме означите описним називима, као што су „Јутарњи тренинг“ или „Подсетник за састанак“. Да бисте то урадили, додирните чувар места за назив аларма.
 • Подразумевано, ваш нови аларм ће бити подешен да звони само следећег дана. Ако желите да направите аларм који звони одређеним данима у недељи, додирните Прилагођено и изаберите дане.
 • Основна апликација Андроид Цлоцк нуди разне звукове за ваш аларм. Да бисте променили звук аларма, додирните Мелодија звона.
 • Додирните икону квачица да бисте сачували нови аларм.
 •   Андроид закључани екран инспирисан иОС 7 са подршком за Пеббле

  Користите Самсунг-ову апликацију Сат да подесите аларм

  Ако имате Самсунг Галаки уређај, можете да користите Самсунг-ову апликацију Сат да подесите аларме, уредите постојеће и омогућите Бикби брифинг. Ево како можете да подесите аларм на свом Самсунг-у:

 • Отворите апликацију Сат са екрана апликација.
 • Додирните дугме Плус (+) да додате нови аларм.
 • Када подесите време за свој аларм, прилагодите подешавања аларма према својим потребама. Означите свој аларм додиром на чувар места за назив аларма.
 • Такође можете бирати између једнократног аларма или аларма који се понавља. Једноставно додирните дане за које желите да се аларм понавља на траци са данима у недељи.
 • Ако унапред подешавате аларм за догађај, можете да закажете да звони аутоматски додиром на икону Календар.
 • Да бисте променили звук који се репродукује када аларм зазвони, додирните Мелодија звона. Ако желите да започнете јутро буђењем уз омиљене песме, можете да подесите Спотифи плејлисту као аларм на свом Андроид уређају.
 • Подесите аларм помоћу Бикби-а или Гоогле Ассистант-а

  Ако сте икада у журби, најједноставнији начин да подесите нови аларм је да питате Бикби или Гоогле Ассистант.

  За Самсунг уређаје, можете да активирате Бикби дугим притиском на бочно дугме уређаја или изговором „Здраво Бикби“. Једноставно замолите Бикби да подеси нови аларм изговарањем команди као што су „Постави аларм за сутра у 7 ујутро“ или „Пробуди ме за 30 минута“.

  Ако сте сваки дан каснили на посао, такође можете затражити од Бикби-ја да подеси понављајуће аларме. Све што треба да урадите је да кажете нешто попут: „Пробуди ме у 7 ујутро сваког радног дана.

    Како користити Андроид телефон као веб камеру са или без УСБ-а

  Поред креирања и искључивања аларма, Бикби Бриефинг вам такође може рећи тренутно време, вести и временску прогнозу док аларм звони. Да бисте омогућили ову функцију, додирните Бикби Аларм када бирате мелодију звона за аларм.

  Да бисте подесили аларм помоћу Гоогле помоћника, пробудите га дугим притиском на дугме за почетну страницу уређаја или изговором „Хеј Гоогле“ или „ОК Гоогле“. Сада обавестите Гоогле помоћника за време вашег аларма тако што ћете рећи нешто попут „Подесите аларм за сутра у 5 ујутро“. Слично томе, можете да креирате аларм који се понавља тако што ћете рећи: „Поставите аларм за 7 ујутро сваког петка.

  Дани кашњења су давно прошли

  Ако сте уморни од започињања дана у журби и пропуштања важних рокова, употреба апликације Сат да останете на правом путу је одлична идеја. Андроид-ове апликације Сат могу учинити много више од тога да вас само разбуде. Апликација сата на вашем Андроид уређају има уграђену штоперицу, тајмер и светски сат који вам омогућава да видите време било где на Земљи.