Како се Слацк мења у 2023

Слацк је једна од најпопуларнијих платформи за тимове за комуникацију, а уз њега ћете пронаћи мноштво функција. Али док је Слацк годинама додавао платформе, ствари су постале теже пронаћи или су уобичајене рутине постале компликованије.

Чини се да ово није прошло несвесно, а платформа жели да уради нешто по том питању. Слацк редизајнира своју десктоп апликацију како би вратио фокус на продуктивност, чинећи је лакшом и бржом за коришћење. Погледаћемо шта се мења у ажурирању.

Слацков редизајн се фокусира на то да буде продуктивнији

Објављено 9. августа 2023. путем а блог пост на Слацк-овој веб локацији, платформа за ћаскање на радном месту добија нови изглед за своју десктоп апликацију. Циљ редизајна је да Слацк учини продуктивнијим, што корисницима олакшава употребу. Говорећи о ажурирању, главни директор производа Ноах Веисс је објаснио:

…велико смо се побринули да ова побољшања учинимо да дом буде продуктивнији и пријатнији. Ново искуство помаже тимовима да остану боље организовани, фокусирају се на оно што је важно и брзо приступе растућем скупу алата у Слацк-у.

Редизајн је велико ажурирање за платформу, мењајући неке од најчешћих рутина апликација. Слацк-ово ажурирање почиње да се приказује корисницима од 9. августа 2023. Прво ће стићи новим тимовима који почињу са платформом и прошириће се на постојеће кориснике у наредним месецима.

  Подела дужности (СоД) објашњена једноставним речима

Иако постоје неке велике промене на путу, неке ствари остају сличне. И даље можете да видите све своје канале, директне поруке и апликације из једног приказа. Поред тога, још увек можете да се пребацујете између различитих радних простора. Међутим, обе ове функције живе на новој картици Почетна. Дакле, шта се још мења?

Шта се променило у Слацк-овом редизајну?

Једна од највећих промена у Слацк-овом редизајну је навигација на бочној траци. Уместо да пронађете своје радне просторе, постоје нове картице на које можете да кликнете. Наћи ћете одељке за Почетна, ДМ, Активности, Касније и Више. Идеја је да се све споји у један приказ.

Картица Почетна изгледа веома слично постојећем Слацк дизајну. Овде ћете пронаћи своје канале, нацрте, непрочитане поруке, ДМ-ове и апликације. У ДМ картици ћете пронаћи све своје директне поруке на једном месту. То значи да ће се сва ваша ћаскања синхронизовати на више радних простора на које сте пријављени. Попут традиционалних апликација за размену порука, наћи ћете листу ћаскања на левој страни, са боксом за ћаскање на десној страни.

Кредит за слику: Слацк

Ако бисте радије видели све своје активности на једном месту, картица Активности би могла да буде место где се окупљате. Поред свих ваших порука, приказаће све ваше реакције, помињања и обавештења – поново у свим радним просторима. У суштини, комбинује постојећи приказ директних порука са картицом Помињања и реакције.

Одељак Касније садржи ваше нацрте, архиве и све што сачувате за касније. А на картици Још можете да пређете на апликације, токове посла, дружења и платна. Стављањем свих ових функција под једну картицу, видећете да је бочна трака много мање претрпана.

  15 најбољих алата за прављење сјајних презентација на мрежи

Кредит за слику: Слацк

Коначно, дугме за писање је сада дугме Креирај и налази се на дну бочне траке. Поред покретања порука, такође ће вам омогућити да креирате нове канале, дружења или платна. Опет, све завршава под једним кишобраном како би се лакше приступило.

Шта Слацков редизајн значи за кориснике

Слацков редизајн за 2023. има јасан фокус на побољшању навигације. Комбиновање више радних простора у исте приказе значи да ћете потрошити мање времена на кликове до различитих ћаскања. То ће бити огромна уштеда времена за напредне кориснике који су истовремено пријављени на више налога.

Захваљујући редизајниру, такође ће бити лакше пронаћи Слацк-ове карактеристике. Уместо да Худдлес буде закопан, сада је лакше направити један него раније. Требало би да омогући корисницима да открију ове функције, ако већ нису, и олакшају њихово коришћење.

Слацк повећава продуктивност за тимове

Са Слацк-овим редизајнирањем, корисници ће моћи да уживају у модернизованијем интерфејсу за платформу за ћаскање на радном месту. То ће помоћи да комуникација између тимова буде бржа и глаткија, помажући им да ураде више.

То би требало да донесе велико повећање продуктивности за оне који користе платформу. Али постоји још много начина на које можете бити продуктивнији док користите Слацк.