Како слушати чланке у Сафарију на вашем иПхоне-у или иПад-у

Фокусирајте се на важније задатке док Сири чита чланке уместо вас.

Кључне Такеаваис

 • Сафари-јева функција „Преслушај страницу“ омогућава вам да слушате чланке у покрету, што вам олакшава проналажење времена за читање веб садржаја.
 • Да бисте користили ову функцију, уверите се да је веб локација компатибилна са Сафари Реадер Виев-ом, што је означено иконом документа на траци за адресу.
 • Додирните икону Аа и изаберите „Слушај страницу“ да бисте приступили контролама репродукције као што су паузирање или промена брзине говора. Алтернативно, реците: „Хеј Сири, прочитај ово!“ када сте на подржаној веб страници.

Ако се често мучите да нађете времена за читање чланака на вебу, Сафари-јева функција „Преслушај страницу“ у иОС-у 17 може бити одговор. Сада можете да слушате чланке док сте у покрету, а ево како да то користите.

Како користити Сафари-јеву функцију слушања странице на иПхоне-у или иПад-у

Да би функција слушања странице функционисала, потребна вам је веб локација — чији садржај желите да се чита — да буде компатибилна са Реадер Виев-ом у Сафарију. Једноставан начин да се утврди да ли веб страница подржава Реадер Виев је тражење иконе документа на левој страни адресне траке која се појављује на тренутак када учитате страницу.

Ако је доступно, можете наставити са доле наведеним корацима да бисте користили Сафари-јеву функцију слушања странице:

  Како да додате или уклоните чланове из вашег ИоуТубе Премиум породичног чланства
 • Покрените Сафари и отворите чланак који желите да вам Сири прочита.
 • Додирните икону Аа на траци за адресу и у искачућем менију изаберите опцију Слушај страницу.
 • Сири ће сада почети да чита чланак, а икона звучника која означава исто ће се појавити на траци за адресу.
 • Додирните икону звучника и у искачућем менију изаберите Контроле слушања да бисте открили опције контроле.
 • Из овог искачућег прозора можете паузирати/наставити репродукцију, скочити на следећу реченицу, вратити се на претходну реченицу, променити брзину говора Сири и завршити сесију слушања.
 • иОС такође поставља контроле репродукције на закључани екран за брз и лак приступ. А ако вам се не свиђа глас изговореног садржаја, можете га променити једноставном променом Сири-овог гласа на вашем иПхоне-у.

  Алтернативно, можете замолити Сири да прочита чланак за вас када отворите подржану веб страницу тако што ћете рећи: „Хеј Сири, прочитај ово!“ или „Хеј Сири, желим да слушам ову страницу.“ Када Сири почне да чита, можете да приступите и користите контроле слушања као што смо горе поменули.

  Сири може да чита чланке када сте у покрету

  Могућност слушања веб странице је одличан додатак Сафарију. Функција ради прилично добро, а Сири успева да прочита садржај на начин који је лак за разумевање. Идеалан је када желите да надокнадите неки веб садржај без употребе руку; можете га добро искористити током вожње.