Како уградити видео у Гоогле слајдове

Додавање видео снимака у Гоогле презентације је одличан начин да задржите публику ангажованом. Без обзира да ли желите да додате ИоуТубе видео или да отпремите видео са свог налога Гоогле диска, уметање видео снимка у Гоогле слајдове је прилично једноставно. Читајте даље да бисте научили како то да урадите.

Како да уградите ИоуТубе видео у Гоогле слајдове

Ако желите да додате ИоуТубе видео како бисте своју презентацију учинили занимљивијом или објаснили сложену тему помоћу визуелних приказа, пратите ове кораке:

 • Отворите ИоуТубе и пронађите видео који желите да убаците у своју презентацију.
 • Кликните на УРЛ видео снимка у траци за адресу и притисните Цтрл + Ц да бисте га копирали.
 • Отворите своју презентацију у Гоогле слајдовима.
 • Кликните на Убаци и изаберите Видео из менија који се појави.
 • На картици ИоуТубе, налепите копирани УРЛ у поље за УРЛ и кликните на Ентер.
 • Изаберите видео из резултата и кликните на Убаци.
 • И то је то. ИоуТубе видео је сада уграђен у вашу презентацију.

  Како уметнути видео у Гоогле слајдове

  Не постоји директан начин да у Гоогле слајдове убаците видео који није ИоуТубе. Прво морате да отпремите видео на Гоогле диск, а затим да га убаците у своју Гоогле презентацију. Ево како да то урадите:

    Шта је Азуре СКЛ складиште података?
 • Отворите Гоогле диск и кликните на дугме Ново у горњем левом углу. Изаберите Филе Уплоад из менија.
 • Изаберите видео који желите да уметнете у своју Гоогле презентацију и кликните на Отвори.
 • Отворите презентацију Гоогле слајдова и идите до слајда на који желите да уметнете видео.
 • Кликните на Убаци на горњој траци и изаберите Видео.
 • Пређите на картицу Гоогле диск.
 • Изаберите видео и кликните на дугме Убаци.
 • Видео ће бити уметнут у вашу презентацију.

  Како уградити Вимео видео у Гоогле слајдове

  Такође можете да уградите Вимео видео записе у Гоогле слајдове, али прво морате да преузмете видео снимке на свој рачунар, да их отпремите на Гоогле диск, а затим да их уградите у своју презентацију.

  Да бисте преузели Вимео видео, отворите видео и кликните на икону Дели. Затим копирајте УРЛ видео снимка из поља Линк.

  Сада посетите Савевидео, налепите копирану адресу у поље за УРЛ и кликните на Преузми. Ако Савевидео не ради, погледајте наш водич за преузимање видео записа са интернета да бисте сазнали више о другим платформама за преузимање Вимео видео записа.

  Када преузмете видео, отпремите га на Гоогле диск. Затим отворите своју презентацију Гоогле слајдова и кликните на Убаци > Видео > Гоогле диск. Изаберите видео и кликните на Убаци.

  Како уредити уграђени видео у Гоогле слајдовима

  Када уградите видео у Гоогле слајдове, он почиње да се репродукује од почетка. Међутим, можда ћете желети да прилагодите репродукцију видео записа тако што ћете поставити одређено време почетка и завршетка, искључити звук или додати ефекат сенке.

    10 наменских АМД серверских хостинга за ваше пословне апликације

  Срећом, Гоогле Слидес нуди различите опције за уређивање које можете користити да прилагодите репродукцију видео записа како би задовољили своје потребе. Ево свих опција прилагођавања које можете да направите за видео:

  • Можете да користите опцију репродукције видеа да конфигуришете време почетка и завршетка видео записа, искључите звук и изаберете да ли ћете видео репродуковати аутоматски када се појави слајд или ручно кликом на њега.
  • Опције величине и ротације вам омогућавају да промените ширину и висину видео записа. Такође можете једноставно да превучете видео из било ког угла да бисте повећали или смањили његову величину, али коришћење опција Величина и ротација може бити од помоћи ако желите видео у одређеној димензији.
  • Опција Положај вам омогућава да промените позицију видео снимка. Можете одабрати позицију између центра и горњег левог угла слајда.
  • Можете да користите опцију Дроп Схадов да видео учините визуелно привлачнијим. Међутим, обавезно означите поље Дроп Схадов након подешавања подешавања, иначе опција неће радити.

  Када унесете измене, можете да делите своју презентацију или да истражите друге начине да је учините интерактивнијом користећи приказ презентера.

  Учините своју презентацију занимљивијом помоћу видео записа

  Нема ништа горе од тога да видите да ваша публика губи интересовање за вашу презентацију. Иако постоји много ствари које можете да урадите да би ваша презентација била забавна и занимљива, додавање видео записа је често најпрепоручљивија опција. Можете брзо да додате ИоуТубе видео или не-ИоуТубе видео у своју Гоогле презентацију тако што ћете пратити горенаведене кораке.