Како вам права опрема за игре може помоћи да „постанете добро“

Кључне Такеаваис

  • Добра опрема за играње је неопходна за достизање вашег пуног потенцијала као гејмера. Јефтина и неквалитетна опрема може ометати ваше перформансе и успорити напредак.
  • Прави миш за играње је кључан за прецизан циљ и прецизне уносе. Различите врсте игара могу захтевати различите типове мишева, па изаберите ону која одговара вашем стилу играња.
  • Надоградња на монитор за игре са великом брзином освежавања може знатно побољшати ваше искуство играња. Добар монитор допуњује добар миш за играње за оптималну координацију руку и очију.

Оно што користите да играте своје игре могло би да вас спречи да остварите свој пуни потенцијал. Овде смо да вам покажемо која ће вам опрема за игре бити потребна да бисте били добри у својим играма.

Како опрема за игре утиче на ваше перформансе у игрицама

Имаге Цредит: Јхет Борја

Добра опрема вас не чини добрим играчем. Међутим, ако сте добар играч са лошом опремом, ваш хардвер може да вас спутава.

Јефтина, неодговарајућа и ужасно квалитетна опрема може озбиљно да омета ваше перформансе и успори ваш напредак ка томе да постанете најбољи што можете. Можда би било вредно потрошити мало више новца на ствари које ће трајати дуже и помоћи вам да остварите свој пуни потенцијал.

Мишеви за игре: боље превођење покрета у стварном свету

Имаге Цредит: Јхет Борја

  7 корисних шаблона за састанке један на један за документовање вашег следећег састанка

Добар миш за играње је изузетно важан, јер је ваша директна веза са вашом игром. Желите да се ваши покрети у стварном животу преведу у игру што је прецизније могуће како бисте били сигурни да ваш циљ иде тамо где желите.

Међутим, не ради се само о добром мишу за игре. Ради се о добијању правог миша за игре. Прави миш за игру за ФПС играча може бити другачији за МОБА или ММОРПГ играче. Ствари које треба да тражите код ФПС миша примењиваће се на већину других игара, али можда ћете желети још дугмади поред тога за игре као што су ММОРПГ за лакши приступ многим улазима.

Ако немате доброг миша, озбиљно ометате своје перформансе непрецизним уносима, због чега ћете потенцијално пропустити кључне кликове у делићу секунде. Било да се ради о освајању вештине у МОБА-и или поређању ударца у главу у ФПС-у, желите да ваш покрет миша иде тамо где желите.

Монитори за игре: побољшајте перформансе уз више визуелних информација

Имаге Цредит: Јхет Борја

Ако и даље користите монитор од 60 Хз док рачунар емитује више од 100 кадрова у секунди, пропуштате много информација које рачунар жели да вам пружи. Иако постаје прилично скупо набавити монитор од 360 Хз да бисте видели сваки појединачни кадар који ваш рачунар избаци, набавка монитора од најмање 144 Хз ће направити велику разлику у вашем искуству.

Ипак, предлажемо да погледате неке од најбољих монитора од 165 Хз. Монитори од 144Хз постају ствар прошлости, а нова основа за игре је 165Хз.

Поред брзине освежавања вашег монитора, треба да обратите пажњу и на време одзива. Требало би да циљате на монитор са најмање 5 мс или мање времена одзива. Ако је време одзива вашег монитора споро упркос високој стопи освежавања, на крају ћете имати много замућених и замућених слика које ће наштетити вашој прецизности.

  Како направити снимке екрана и снимити свој екран у мацОС Мојаве

Добар монитор за игре иде руку под руку са добрим мишем за игре због координације руку и очију. Што пре видите нешто на свом монитору, пре ваша рука може да реагује и погоди праве мете.

Добар контролер за игре: прецизни улази и приступачност

Чак и на рачунару, неке игре је најбоље играти на контролеру или гејмпаду. Борилачке игре, игре које воле душе, тркачке игре, игре на конзолама и још много тога могу имати користи од коришћења контролера. Неки Апек Легендс играчи чак више воле да играју на контролеру уместо миша и тастатуре на рачунару.

Ако сте контролер или играч гејмпада, већ знате да ваши улази пролазе кроз тај један уређај. Ово чини добар контролер невероватно важним, а прави може зависити од вашег стила играња и игара које играте.

Две најважније ствари које треба имати на контролеру су аналогни штап са ефектом Хола и додатна дугмад за назад. Мање је вероватно да ће сензор са ефектом Хола имати померање штапа, што може довести до непотребних аналогних покрета штапа када је прецизност оно што вам је потребно.

Померање штапа може да буде досадно за тркачке игре као што су Форза Моторспорт или Гран Турисмо, где ношење штапа значи да ћете морати да повећате своју мртву зону и смањите употребну област за унос. Додатна дугмад ће такође учинити ваш прстењак и средњи прст кориснијим уместо да користите нешто попут хватаљке, што може бити напорно за ваше руке.

Добре слушалице: чујте праве детаље

Имаге Цредит: Јхет Борја

  18 онлајн курсева за учење вештачке интелигенције (АИ) у 2022

Када су у питању слушалице, саветујемо вам да не користите било какве слушалице са ознаком игара. Можете купити слушалице са невероватним звуком док још увек имате довољно новца да купите добар микрофон. Компаније обично подижу цене непотребним функцијама за игре које вероватно нећете ни користити.

Имаге Цредит: Јхет Борја

Можете добити много боље алтернативе за слушалице за игре као што су монитори за ухо (ИЕМ), слушалице са отвореним леђима или само добре слушалице са затвореним леђима. Отворена леђа и ИЕМ-ови су неке од најбољих опција за игре јер су лагане. Отворена леђа посебно се могу носити за дуге сесије и не задржавају топлоту као затворене слушалице.

Не треба вам посебно „гамерско“ подешавање звука на вашим слушалицама. У ствари, ако је звучни потпис релативно раван, добићете прецизнији звук од слушалица за игре са појачаним басом.

Тастатуре за игре: побољшајте одзив

Имаге Цредит: Јхет Борја

За већину игара, тастатуре су често најмање важан део опреме. Видећете да гејмери ​​само купују механичку тастатуру и чекају дан. Међутим, било је сјајних иновација фокусираних на игре за тастатуре, као што су супер плитке тачке активирања и аналогни сензори са ефектом Хола.

Добра тастатура је неопходна за игре које захтевају милисекундну прецизност за унос покрета. С друге стране, тастатуре са Халл ефектом су саме за себе. Иако не можете да искористите предности аналогних улаза за сваку игру, тастатуре као што је Воотинг 60ХЕ могу вам омогућити кретање контролера док и даље имате прецизно циљање миша.

Подигните своју вештину тако што ћете имати одговарајућу опрему за игре

Ако сте се добро играли са опремом за игре која није врхунска, замислите колико бисте могли бити бољи са правом опремом. Вашу плафону вештина одлучује неколико фактора као што су ваш лични капацитет, ограничења игре и ограничења ваше опреме.

Максимизирање вашег личног капацитета требало би да буде ваш циљ ако желите да будете добри. Добијање праве опреме за игре ће вам дати простор да се лакше побољшате.