Како уклонити „Често посећено“ на Сафарију (иПхоне и Мац)

Кључне Такеаваис

 • Корисници иПхоне-а, иПад-а и Мац-а имају укупно три начина да се отарасе Сафаријевог одељка „Често посећени“.
 • Изаберите између сакривања целог одељка или брисања одређених веб локација ако желите да наставите да користите ову функцију, али желите да обришете одређене веб локације.
 • Брисање ваше Сафари историје је боља опција да осигурате потпуну приватност и спречите друге да виде вашу веб историју и најпретраживаније сајтове.

Одељак „Често посећени“ на Сафаријевој почетној страници олакшава брзи приступ најпретраживанијим веб локацијама. Међутим, неко ко позајми ваш уређај на тренутак може лако да види који су то сајтови. Дакле, ево како да уклоните „Често посећено“ из Сафарија.

Како уклонити често посећени одељак Сафарија на иПхоне-у

Прво, погледајмо уклањање одељка Често посећено са Сафари почетне странице. Пратите доле наведене кораке да бисте сазнали шта треба да урадите:

 • Покрените Сафари. Ако је веб страница већ учитана, додирните икону Табс (два квадрата, преклапања) на траци са алаткама.
 • Затим додирните икону Додај (+) у доњем левом углу да бисте отворили нову картицу и приступили почетној страници.
 • На почетној страници померите се до дна и додирните Уреди.
 • Сада искључите Често посећено.
 •   Како пребацити Цхроме апликацију на Цхромецаст

  То је то. Након што искључите опцију Често посећени, такође можете да изаберете опцију Користи почетну страницу на свим уређајима као додатну поставку за побољшање вашег Сафари искуства. Ово ће уклонити одељак Често посећени из Сафарија на другим Аппле уређајима, све док сте пријављени на њих са истим Аппле ИД-ом.

  Како да се решите често посећених локација у Сафарију на иПхоне-у

  Ако желите да наставите да користите одељак Често посећени, али желите да обришете једну или више постојећих локација које су тамо наведене, имате две опције: избришите одређени сајт или избришите своју Сафари историју.

  Да бисте уклонили одређени сајт, дуго притисните икону веб локације у одељку Често посећени и додирните Избриши из контекста.

  Брисање ваше Сафари историје је боља опција ако желите да будете сигурни да људи неће сазнати које сте веб локације посетили. То је зато што уклањање одељка „Често посећени“ и брисање одређених сајтова само их сакривају од погледа. Те локације и даље остају у вашој историји Сафарија.

  Дакле, ако неко унесе одређена слова или кључне речи у поље за претрагу, веза до веб локације ће се природно појавити као део ваше веб историје.

  Да бисте избрисали своју Сафари историју и одједном се решили свих често посећиваних сајтова, додирните икону обележивача на траци са алаткама, идите на картицу Историја (икона сата) и додирните Обриши > Сва историја > Обриши историју.

  Како уклонити често посећени одељак Сафарија на Мац-у

  Пређимо на упутства за Мац. Прво отворите Сафари да бисте видели почетну страницу. Ако сте већ на веб страници у Сафарију, можете приступити почетној страници кликом на Обележивачи > Прикажи почетну страницу на траци менија.

    Објашњен оквир управљања подацима: како користи предузећима?

  Да бисте прилагодили Сафари почетну страницу на свом Мац рачунару, кликните на Опције (икона приказује три клизача) на дну и опозовите избор у пољу за потврду Често посећено. Овај одељак ће сада нестати са почетне странице у Сафарију.

  Како да се решите често посећених локација у Сафарију на Мац-у

  Као на иПхоне-у, можете изабрати да задржите одељак Често посећени, али да избришете одређену локацију са листе. У Сафарију, притисните тастер Цонтрол и кликните на веб локацију под Често посећено и изаберите Избриши.

  Да бисте се решили често посећиваних веб локација из ваше веб историје и спречили да се појављују на врху ваших предлога за претрагу, мораћете да избришете своју Сафари историју на мацОС-у.

  Када је претраживач отворен, кликните на Сафари на траци менија и изаберите Обриши историју. Кликните на стрелицу падајућег менија у искачућем менију и изаберите Сва историја. Затим кликните на Обриши историју да бисте потврдили своју радњу.

  Често посећени одељак Сафарија не мора да угрози вашу приватност

  Као што видите, корисници иПхоне-а, иПад-а и Мац-а имају три опције ако желе да уклоне често посећене локације из Сафарија.

  Ако је ваш циљ да једноставно уклоните целу листу сајтова из обичног приказа, можете сакрити цео одељак Често посећени. Међутим, ако желите да наставите да користите ову функцију ради погодности, можете или да избришете одређене сајтове или да потпуно обришете своју Сафари историју.